Reklama

Reklama

Madame Claude

  • Francie Madame Claude
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V Paříži šedesátých let žije vlivná madam Claude, která má pod palcem nejenom svět prostituce. Na scénu ale dorazí bohatá mladá žena, která může všechno změnit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

mac000 

všechny recenze uživatele

Zatímco prvni Jaeckinův film měl erotiku jako prvoplánové pojetí filmu a vezl se tehdejší na módní vlně Emanuelle a spol, nejnovější zpracování erotiku bere pouze jako nezbytný byznys, který hlavní postavu vynesl na výsluní společensko-polititického světa machinací. Anděl s ďáblem v těle po francouzsku...  I když ve filmu několikrát zmiňovaná aféra Delonova osobního strážce Markoviče dnešním mladým divákům (asi ani ve Francii) už nic neříká. ()

FemmeFragile 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k zástupu zklamaných diváků - tohle mohlo být dekadentní terno, místo toho nám byly naservírované dvě hodiny nudy k uzoufání. Z děje se dala pochopit tak třetina, dobový kontext a smysl některých scén mi z většiny unikal. Chtělo by to méně pomalých, záběrů na (anti)hrdinku a více pracovat s příběhem, tomuhle koncept artového filmu prostě nesluší... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vedení nevěstince paní Claude dosahuje stylem až "scorseseovských" mafiánských obrysů – voiceover z jejího pohledu, kontakty v podsvětí i na policii, posléze zapletení do vyšší mocenské politiky. V první polovině vzdáleně zrcadlí i jejich kvality, zatímco v té druhé děj dramaticky rozbředává, přičemž se nemůže opřít ani o málorozměrnou ústřední postavu, která podnikatelskou pragmatičnost střídá s hysterickými výbuchy emocí (byť žensky věrohodnými). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzské dobové drama o dámě, která měla v šedesátých letech pod palcem svět luxusní prostituce se stájí dvou set společnic a propojovala svět politiky, podsvětí a policie až se jí to nevyplatilo. Námět dle skutečnosti zajímavý, něco málo solidního retro vizuálu, ale jinak je to utahaný jak pomalej šanson a není to nic strhujícího ani obsahově. Pocitově to bylo statické jak nuda v zimě. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný vizuál :) Zaujímavý pohľad do zákulisia prestížneho nevestinca, ktorý bol dielom madam Claude. Tá o sebe povedala legendárnu vetu "There are two things that people will always pay for: food and sex. I wasn't any good at cooking", takže o tom je tento film... Najprv sa dej orientoval čisto na tento salón a jeho predstaviteľky, čo ma celkom bavilo a zaujalo. Potom však do príbehu vstupuje nejaká politicko-mafiánska zápletka, v ktorej som sa ja osobne úplne stratil a nejako som nevedel pochopiť tie súvislosti, ktoré ovplyvnili vývoj deju a osudu madam. Najviac ma však na celom filme zaujala tajuplná postava Sidone, ktorú stvárila šarmantná Garance Marillier. Viac by ma asi bavil film o jej živote, ako o tejto madam. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama