Reklama

Reklama

Madame Claude

  • Francie Madame Claude
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V Paříži šedesátých let žije vlivná madam Claude, která má pod palcem nejenom svět prostituce. Na scénu ale dorazí bohatá mladá žena, která může všechno změnit. (Netflix)

Recenze (17)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vedení nevěstince paní Claude dosahuje stylem až "scorseseovských" mafiánských obrysů – voiceover z jejího pohledu, kontakty v podsvětí i na policii, posléze zapletení do vyšší mocenské politiky. V první polovině vzdáleně zrcadlí i jejich kvality, zatímco v té druhé děj dramaticky rozbředává, přičemž se nemůže opřít ani o málorozměrnou ústřední postavu, která podnikatelskou pragmatičnost střídá s hysterickými výbuchy emocí (byť žensky věrohodnými). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zprasit takovýhle námět je úmění. Moc, moc jsem se těšil, ale už na začátku mě začínalo být jasný, že to neskončí dobře. Absolutně nulový kontext hlavní postavy s klíčovými postavami vedlejšími dělali z filmu neuvěřitelný dějový bordel, prostě na začátku jsou tam nakidány všechny postavy, který mezi sebou mají jednu větu a diváku udělej si jasno. Bolí, protože, retro, hudební stránka, atraktivita tématu to vše film má. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle má ten správný francouzský šmrnc, který mám spojený s prostitucí a Moulin Rouge obecně. Madame Claude a její pravá ruka předvedly obě strašně super výkony. Atmosféra byla taky na jedničku. Akorát těm erotickým scénám něco chybělo, což je tak trochu základ filmu. Nicméně i tak je to povedené. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na Netflixu se mi nedaří vyzobávat příliš francouzských snímků. O to mám větší radost, když na mě nějaký vyskočí v nabídce. Madame Claude splňuje všechny atributy francouzského filmu dle mých představ - příběh na pozadí důležitých historických mezníků, půvabné Francouzky v elegantním oblečení a s cigaretou v puse, melancholická hudba v podání Francoise Hardy apod. a typická a nezaměnitelná atmosféra. Abych zase moc nechválil, tak přece jen první půlka byla působivější, druhá se dějově trochu vytrácela a působila zmateně, přesto výsledný dojem výborný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný vizuál :) Zaujímavý pohľad do zákulisia prestížneho nevestinca, ktorý bol dielom madam Claude. Tá o sebe povedala legendárnu vetu "There are two things that people will always pay for: food and sex. I wasn't any good at cooking", takže o tom je tento film... Najprv sa dej orientoval čisto na tento salón a jeho predstaviteľky, čo ma celkom bavilo a zaujalo. Potom však do príbehu vstupuje nejaká politicko-mafiánska zápletka, v ktorej som sa ja osobne úplne stratil a nejako som nevedel pochopiť tie súvislosti, ktoré ovplyvnili vývoj deju a osudu madam. Najviac ma však na celom filme zaujala tajuplná postava Sidone, ktorú stvárila šarmantná Garance Marillier. Viac by ma asi bavil film o jej živote, ako o tejto madam. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzské dobové drama o dámě, která měla v šedesátých letech pod palcem svět luxusní prostituce se stájí dvou set společnic a propojovala svět politiky, podsvětí a policie až se jí to nevyplatilo. Námět dle skutečnosti zajímavý, něco málo solidního retro vizuálu, ale jinak je to utahaný jak pomalej šanson a není to nic strhujícího ani obsahově. Pocitově to bylo statické jak nuda v zimě. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Zatímco prvni Jaeckinův film měl erotiku jako prvoplánové pojetí filmu a vezl se tehdejší na módní vlně Emanuelle a spol, nejnovější zpracování erotiku bere pouze jako nezbytný byznys, který hlavní postavu vynesl na výsluní společensko-polititického světa machinací. Anděl s ďáblem v těle po francouzsku...  I když ve filmu několikrát zmiňovaná aféra Delonova osobního strážce Markoviče dnešním mladým divákům (asi ani ve Francii) už nic neříká. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Nevím jaká byla realita, ale jestli byla takhle nudná, podle mě z toho nemusel vzniknout film. Námět je ale super, jen to celé prostě nebylo zajímavé. ()

FemmeFragile 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k zástupu zklamaných diváků - tohle mohlo být dekadentní terno, místo toho nám byly naservírované dvě hodiny nudy k uzoufání. Z děje se dala pochopit tak třetina, dobový kontext a smysl některých scén mi z většiny unikal. Chtělo by to méně pomalých, záběrů na (anti)hrdinku a více pracovat s příběhem, tomuhle koncept artového filmu prostě nesluší... ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduchý děj. Děvky, postel, kecy. Postel, kecy, děvky. Kecy, děvky, postel. Zápory: atmosféra 60/70 let pařížských bordelů a šantánů na vás nedýchne. Závěr: nedoporučuji. ()

JokerBaby odpad!

všechny recenze uživatele

Sylvie Verheyde - francúzska filmová režisérka o tom bordely asi veľké háčko vedela. Cucala to asi z vlastnej fantázie a tá jej zjavne chýba. Lebo toto čo nám tu predviedla v tomto filme nieje nič iné ako odpad. Film ktorý rozpráva o prostitúcii a bordeloch vo Francúzku mohol byť trhák. V nočných hodinách Paríža sa toho v bordeloch a mimo neho udialo veľmi veľa. Niekto mohol čakať, že film Mama Klaudia niečo z toho prostredia  prezradí. Neprezradila ale nič iba dokomentárny film ktorý mne nič nepovedal. Škoda filmového materiálu  a hodín natáčania. Škoda no. ()

Reklama

Reklama