Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Adam Price žije pro rodinu. Spletitá síť tajností ho ale přinutí, aby začal zoufale pátrat po pravdě o lidech, kteří mu jsou nejbližší. (Netflix)

Recenze (83)

silentname 

všechny recenze uživatele

Koniec ma úprimne rozladil. Celý ten dojem, ktorý navodil bol podľa mňa veľmi silný. Posledné dve epizódy sú highlighty celého seriálu. Samozrejme bez ostatných epizód by to tak nefungovalo."The Stranger" je pre mňa zaujímavý zážitok. Najprv som vôbec nevedel ako sa mám k celému tomu príbehu postaviť. Aj ma to zaujímalo, aj ma to nezaujímalo. Neviem vám to nejako presne vysvetliť, no také boli moje reálne dojmy. Je však zaujímavé vidieť ako môžu jednotlivé akcie viesť k ďalším akciám, ktoré nakoniec všetko zamotajú do takého levelu, až si človek položí otázku, či na pravde skutočne záleží až tak veľmi. Pretože všetci máme svoje tajomstvá a nechceme, aby sa o nich ostatní dozvedeli, lebo by to mohlo zničiť všetko ostatné, čo sme vybudovali. Chce to povedať niečo podobné ako to bolo vo filme "Assassination Nation". No našťastie si tento seriál našiel oveľa lepšiu cestu. Veci môžu dopadnúť potom horšie, než možno bol prvotný účel. Niektoré postavy vám budú od začiatku z nejakých dôvodov nesympatické, iné si vás získajú veľmi rýchlo. A postupne sa ukáže, že tých tajomstiev je ešte viac a viac. Niektoré postavy sa dokonca vďaka tomu všetkému ocitnú v situácii, ktorú by som nedoprial nikomu. Nebudem to ale spoilovať pre tých, ktorí si chcú pozrieť tento seriál. No počkajte si na výsledok, lebo ten vás úprimne ohromí a budete z toho nadšení. Som presvedčený, že vás to dostane. Problémy boli pre mňa, že flashbacky občas neboli pre mňa úplne prehľadné a boli tu dejové línie, ktoré som nemal úplný záujem sledovať. Ale všetko je potrebné pochopiť, aby sa to nakoniec dostalo do zdarného konca. Hodnotenie: B+ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to thriller, ktorý by sa snažil byť realistický a uveriteľný v štýle "toto sa naozaj mohlo stať!". Nemohlo, pretože je to spletenina mnohých kriminálnych podzápletok, ktoré sa šialene vŕšia jedna na druhú, cez rôzne náhody sa vzájomne ovplyvňujú a prichádzajú so zvratmi skoro až v štýle znamínka velikosti mexického dolaru. Ale ak pristúpite na tú žánrovú hru, tak je to scenáristická lahôdka a klobúk dole pred tvorcami (či skôr pred Harlanom Cobenom, autorom predlohy). Niečo tak domotané, a pritom stále dokonale prehľadné a ani na minútu nestrácajúce tempo a divákovu pozornosť, sa len tak nevidí. A čo ma prekvapilo najviac, Armitage tam dobre hrá. Ale že fakt dobre, až si poviete, ako presvedčivo to dáva. Čo je fajn, lebo v Hobitovi bol podľa mňa úplne najhorší z celého ansámblu a ani inde ma zatiaľ nepresvedčil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nesmierne príťažlivá, scenáristická delikatesa, ktorá ukážkovo mätie jedným “twistom” za druhým, že divák čumí ako alpaka (kto videl - chápe, kto uvidí - pochopí), čo to na neho títo traja scenáristický “majstri športu” vybalili. Miestami je to napriek vážnym témam, nečakane sarkasticky vtipné, a keďže mi je tento druh humoru veľmi blízky, bavil som sa viac než slušne. Samozrejme, nič nie je dokonalé, dokonca ani “The Stranger”, ktorý miestami ako celok pôsobí priam extrémne absurdne, ale keď tento štát môže riadiť narušená osobnosť, tak prečo by seriál nemohol postrádať logiku. Všetci tvorcovia tohto projektu sa podieľali na úspešnom seriáli “SAFE” (taktiež od Netflixu), ktorý som doposiaľ nevidel, takže poďme hneď všetci spolu nato - “BUĎME ZODPOVEDNÍ, SPOLU TO DÁME!” ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá krimi miniséria, ktorá zaujala najmä svojím začiatkom - pomerne slušne nahodené udičky v podobe nezodpovedaných otázok. Ako sa však príbeh rozplietal, tak to bavilo čím ďalej tým menej. Záver našťastie prišiel s celkom zaujímavým twistom. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál s vysokým tempom od začiatku do konca, až sa chce povedať, že by sa tu zišli jedna- dve epizódy navyše, aby to nepôsobilo miestami možno trochu uponáhľane. Čo je mimochodom na adresu súčasnej seriálovej nadprodukcie, kde sa naťahuje, čo sa dá, veľký kompliment. Inak ide o takú neradostnú úvahu nad stavom manželstiev v západnej spoločnosti, kedy sa za fasádami veľkých rodinných domov odohrávajú veci okolím nevidené a tak v skutočnosti vyššia stredná trieda vzbudzuje iba závisť, ktorá nakoniec nie je ničím reálnym opodstatnená. Podvádzanie, nemanželské deti a klamstvá. A v prvom rade tajomstvá, ktoré by mali zostať utajené. Ale je to tak správne? Cudzinka urobila na túto tému celkom brutálny sociálny experiment a aký je výsledok, sa dozviete v ôsmich, kvalitatívne veľmi vyrovnaných, epizódach tohto napínavého seriálu. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná miniserie z Anglie. Snad všechny postavy mě bavily, pěkný, pohodový a rozhodně příjemné překvapení ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Parádní anglické mysteriózno, které výborně graduje celých osm dílů a v každém z nich má připravený nějaký chytrý zvrat. Postav je tak akorát, aby se divák neztratil a vše je dostatečně vysvětleno. Postavy skvěle napsané i zahrané, příběh napínavý a ke konci se nebojí přitlačit na pilu. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Neodolala som a hneď, ako som na Cudzinca naďabila, musela som sa do neho pustiť. Vidieť Richarda Armitagea a to hneď v ôsmich dieloch za sebou to musí byť proste Monte Carlo! Lenže ako časti pribúdali moje nadšenie postupne opadalo. Richard Armitage OK, ale tak zase odtiaľto potiaľto. Keby to zosekali do šiestich častí myslím, že by to malo lepší spád, ktorý mi v závere už veľmi chýbal. Takto to bol pre mňa len jeden z mnohých, no až na toho Richarda samozrejme... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slušně zamotana zábava, ať jsem přemýšlel jak jdem chtěl, kdo za vším je nakonec jsem byl překvapený když nastalo odhalení. Herci byly super, příběh napínavý a svěží, jsou seriály co potřebuji 10 serie a jsou co jim stačí par dílů. Rozhodně více akce bych přidal, větší drama a nějakou slušnou podívanou a šel bych víš, přesto jsem spokojený hodně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Občas absurdní a v mnoha případech tu zasáhne náhoda, která by jindy vzbudila opovržlivý úsměšek. Ale tady to nevadí. Seriál si drží od začátku do konce slušné tempo, každá minuta je narvaná dějem, takže si divák často ani nemá čas srovnat myšlenky a navrch to navzdory všemu dává jakýmsi zvráceným důvodem smysl. Hercům také nemám co vytknout a tak jediná drobná výhrada míří k poslednímu dílu. Tam měli tvůrci potřebu všechno vysvětlit, což působilo ještě zběsileji a překotněji, než dosavadní průběh a to už bylo trochu moc. Ale i tak jsem to zkonzumoval na posezení a klíďo bych si střihnul i druhou řadu. Sice je to ukončené, ale tady člověk nikdy neví. 90% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Cílovka je u The Stranger na první pohled jasná, podle pilotu ostatně vypadá jen jako další dobře obsazený seriál od ITV. Nejenže ale trpí stejnými neduhy jako drtivá většina britských krimi, zdá se navíc jakoby Netflix chtěl v jednom seriálu dohnat 10 let tvorby tohoto žánru a s přibývajícími epizodami stupňuje náhody, tajemství, konspirace a zločiny ad absurdum. Nejhůř z toho bohužel vychází Richard Armitage, který se svým neměnným neutrálním výrazem vypadá, jako kdyby sám nevěděl co vlastně má hrát. Jednu chvíli tak má podezření, že se jeho nezvěstné ženě něco stalo, o pár minut později pak v klidu řeší vlastní práci a obědvá se zbytkem rodiny jako by se nic nedělo, aby po kdovíkolika dnech policii vyčetl, že jeho ženu vlastně nikdo nehledá. Samotné finále nakonec sice absurditu toho příběhu pěkně vypointuje, ale zároveň nedává sebemenší smysl. Věřím, že v knize to vše může s trochou 'suspension of disbelief' fungovat, na obrazovce ale takto rozhodně ne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

budu si muset od Cobena konečně něco přečíst,protože jestli jsou jeho knihy stejně dobré/lepší jako seriály podle nich,musí to být velká paráda.Stranger podobně jako Safe dva roky zpátky servíruje napínavou podívanou,která nejen že dobře vypadá a má sympatické herce,ale tím jak pomalu odkrývá jednotlivá tajemství a kupí zvrat za zvratem drží veškerou divákovu pozornost a vyloženě nutí tohle slupnout za jedno odpoledne.Samozřejmě by se tomu dala vyčítat ta ohromná hromada zvláštních náhod a skvělých načasování,ale o tom to primárně není.Velká spokojenost podobně jako u Safe...85% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Celkem překvapivá minisérie, u které jsem nečekal, že mě tak vtáhne. Má to rychlé tempo, přesto zvraty dávají smysl. Nebojí se ale ani zpomalit a zapůsobit na emoce. Pár věcí jsem při sledování uhodl, ale jinak je to krásně zamotané, ale na konci vše do sebe zapadne. Překvapení a spokojenost. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Od tohoto jsem čekal asi nejméně a dostal jsem toho nejvíc. Armitage je podle mne strašně slaboučký herec, nezvládl roli Thorina a nikdy mu herectví nevěřím, i ve Strike Back byl hrozně cringe, ale....... Tady si to docela dával! Čekal jsem od toho natahovačku ohledně nevěry hlavní postavy a tajemné ženy co ho vydírá, což jsem myslím jednou viděl ve filmové verzi s Glenn Close, tohle z trailerů působilo podobně. Ale bylo to uplně jiné a hrozně zábavné, opravdu jsem se tu těšil na každý další twist. Bavila mne snad každá vedlejší postava, bylo to správně zamotané. Hlavního viníka jsem sice odhadl předčasně, ale i tak to bylo příjemně vypointované. Velmi překvapila OBrienová z Panství Downton a skvělá byla i příští Rudá Sonya.  Koukám, že na csfd to z místních ohodnotil jenom duro a okkac, velká chyba! 8,5/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The Stranger přišel zničehonic a rozhodně zabodoval. Mám rád britské minisérie a tahle plní všechno, co jsem od ní očekával. Takže vůbec nepřekvapí, že je povedeně obsazená a má náboj od začátku až do konce. Několik proplétajících záhad je natolik zajímavých, že dokáží pořádně vtáhnout a vy jen čekáte, co se bude dít dál. Některé zvraty jsou překvapivé, některé o něco méně, ale daří se to hlavní - udržet diváka v napětí. Já jsem byl spokojenej i s koncem, kterému by možná slušelo o trochu lepší dotažení. Jen jsem nepochopil, proč je český název Cizinec, když postava nazvaná "The Stranger" je žena. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Harlan Coben napsal solidní thriller pohrávající si s kostlivci ve skříni, kteří, když se dostanou na světlo světa, zlikvidují iluzi dokonalého života. To se přesně stane právníku Adamovi, jemuž neznámá žena (v knize muž) v baru prozradí tajemství o jeho manželce a zmizí. Kdo četl předlohu, bude u seriálu asi překvapen, že scénář, na kterém autor spolupracoval, doznal celkem dost změn. Prostor dostaly nové dějové linie, některé postavy se chovají úplně jinak a v mnohých momentech oproti knize nezůstal kámen na kameni. Přesto je Cizinec napínavá podívaná plná zvratů, i když jich ve finále je až zbytečně moc. ()

Reklama

Reklama