Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Itálie, 17. století. Mladá porodní „bába“ je obviněna z čarodějnictví a musí si vybrat mezi láskou a naplněním svého osudu. (Netflix)

Recenze (7)

futislav 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozné, jak naznačují některé komentáře to není. Co seriálu hodně ubírá jsou pětiminutové záběry na nic, až na poslední díl magie jako šafránu a naprosto nelogické chování hlavní hrdinky. Dát tomu svižnější děj, více magie (a triků) a ubrat planých dialogů, tak by to bylo o moc lepší a podstatně kratší. Kostýmy a atmosféra dobré, ale hodně scén, které postrádají logiku. Chybí tomu jasný koncept a nosná myšlenka. Spousta věcí, které souvisí s magií je tam nakousnuta a vzápětí zapomenuta, což naznačuje, že autoři se skutečnou magií nepřišli příliš do styku, nebo jí nepochopili. 60% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Streamovacia služba Netflix pokračuje v produkcii nezmyselných eriálov, ktoré však majú jedinú úlohu - poukázť na silu žien a na to že žijeme v otrasnom patriarcháte, že LGBT ľudí je viac ako tých normálnych (pretože inak si to že vo väčšine seriálov sú homosexuálne páry zobrazené starostlivo ale heterosexuálne akoby neexistovali) a samozrejme treba trošku poškvrniť náboženstvo a ako inak terčom budú kresťania, pretože moslimov sa Netflix bojí a Židia ho platia, tak veľa možností im neostalo. Ak to mal byť odraz doby, v ktorej prebiehali procesy s čarodejnicami tak to bolo jedno obrovské zúfalstvo a Václav Kaplicý v knihe či Otakar Vávra v rovnomennom filme Kladivo na čarodejnice nepochybne natočili či napísali najlepší film/knihu o tejto epizóde našich dejín. Seriálu chýba nejaký zmysluplný dej, chvíľami je to fantasy, chvíľami historická dráma a inokedy zase romantický film bez akéhokoľvek ucelenejšieho konceptu. Odporúčam ho nepozerať. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak i Italové umí natočit primový seriál. Čarodějnické prostředí mi vyhovuje a tady tomu nechyběla dostatečná dávka temnoty. Jasně, malinko co vytknout by se našlo, ale za mě dobré. Sympatické postavy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o spolku čarodějek dle dnešních měřítek s feministickým myšlením. Čarodějkou se v tomto příběhu stává každá, která je z čarodějnictví nařčena. Hm… Jak jednoduché a jak prosté, že? Hon na čarodějnice započne úmrtím novorozeněte, což přináší klasický dějový koncept vyvolávající předvidatelnost vývoje děje, který se okamžitě změní v naprostou nesmyslnost všech daných skutků. Fanatickou partu čarodějnice chytit povede nějaký křesťanský kněz, u kterého se najednou ukáže, že je čarodějem také. S tím sice chvíli machruje, ale když je čarodějnicemi ohrožen, zbaběle uteče neznámo kam. Logiku nechť tady nikdo nehledá. Nenajde ji. A takhle je to tu se vším. Romance? Emoce? Napětí? Či nějaké drama? Ne. Jen spousta nelogicky stavěných dějových obratů a zvratů. I atmosféra je všelijaká, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout co vlastně chtějí natočit. Historický příběh? Mysteriózní fantasy? Anebo temnější pohádku? No, hlavně zohlednit ten feminismus. Výborná výprava, kostýmy a herecké výkony nezachraňují scénář, ve kterém naprosto nic nedává smysl. A přitom to začínalo docela dobře. Ne, jedná se jen o další seriálový netflixovský paskvil. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného tedy. Doufal jsem v něco podobného jako byl Salem, ale to jsem se šeredně přepočítal. Nebavilo mě to. ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Programovací seriál, odpad! Netflix akoby nechcel pochopiť, že je koniec ich zvráteného sna o svete. :) Game Over. ()

Reklama

Reklama