Reklama

Reklama

Romeo a Julie: Beze slov

  • Velká Británie Romeo and Juliet: Beyond Words

Obsahy(1)

Hvězdy Královského baletu, považované za nejvýraznější herce a tanečníky světa, se představují v tomto zbrusu novém ztvárnění nejznámějšího milostného příběhu všech dob. Na pozadí jedinečného záznamu původní hudby Sergeje Prokofjeva se Michaelu Nunnovi a Williamu Trevittovi podařilo znovu zinscenovat a zrežírovat pozoruhodnou choreografii Sira Kennetha MacMillana v tomto odvážném počinu, který nemá na poli současné filmové tvorby obdoby. Přestože by jako příslušníci znepřátelených rodin Kapuletů a Monteků měli být Romeo (William Bracewell) a Julie (Francesca Haywardová) zapřisáhlými nepřáteli, hluboce se do sebe zamilují a v tajnosti se vezmou. V ten samý den přimějí strašlivé okolnosti Romea k boji a následnému zabití Juliina bratrance Tybalta. To rozpoutá sled událostí, které vyvrcholí tragédií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

skvělý počin tohle zpracování mohlo přitáhnout i mladé, kteří k baletu moc netíhnou! Mě se takhle nekonformní zpracování moc líbilo .Skvělý zážitek!Režie vše zvládla za jedna.Udržet tolik lidí na scéně neustále v pohybu!Jen by mě zajímalo jak udrželi dva holuby aby seděli na "kašně" a probírali si v klidu peří když kolem nich tančila spousta lidí.Učinkující dlouhosrstý chrt ale už byl notně otrávený ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Úžasná Prokofjevova hudba a báječné obsazení, vlastně s jednou výtkou - Romeův přítel Mercucio měl být starší a rozhodně to nemohl být černoch. Ale to je současná Británie. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Slavný příběh veronských milenců ve velmi odvážné formě - němý film s hudbou Prokofjeva a místo běžného pohybu balet. Terno pro milovníky baletu, ale to nejsem, takže jsem byl fascinován vizuálem - kostýmy, ateliéry, taneční choreografií asi jen dvacet minut. Film pro úzkou skupinu fandů, já si jen rozšířil obzory, že se divadelní představení dá udělat do filmové podoby. ()

Hector 7 

všechny recenze uživatele

Absolútne špičkový casting, nesmrteľná McMillanova choreografia, dokonalá Prokofievova hudba, nádherné filmové spracovanie, fenomenálne tanečné i herecké výkony, tanečníci sú naozaj skvelí i v hereckom profilovaní charakterov postáv (čo býva niekedy slabinou baletných predstavení), avšak nie v tomto poetickom, ale zároveň uveriteľnom podaní. 100% bez výčitiek ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Postavu Parisa vo filme hrá Slovák Tomáš Mock, sólista Royal Ballet. (modp1ayer)
  • Natáčelo se v Budapešti v Maďarsku. (BMW12)

Reklama

Reklama