Reklama

Reklama

Romeo a Julie: Beze slov

  • Velká Británie Romeo and Juliet: Beyond Words

Obsahy(1)

Hvězdy Královského baletu, považované za nejvýraznější herce a tanečníky světa, se představují v tomto zbrusu novém ztvárnění nejznámějšího milostného příběhu všech dob. Na pozadí jedinečného záznamu původní hudby Sergeje Prokofjeva se Michaelu Nunnovi a Williamu Trevittovi podařilo znovu zinscenovat a zrežírovat pozoruhodnou choreografii Sira Kennetha MacMillana v tomto odvážném počinu, který nemá na poli současné filmové tvorby obdoby. Přestože by jako příslušníci znepřátelených rodin Kapuletů a Monteků měli být Romeo (William Bracewell) a Julie (Francesca Haywardová) zapřisáhlými nepřáteli, hluboce se do sebe zamilují a v tajnosti se vezmou. V ten samý den přimějí strašlivé okolnosti Romea k boji a následnému zabití Juliina bratrance Tybalta. To rozpoutá sled událostí, které vyvrcholí tragédií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

mira007 

všechny recenze uživatele

Slavný příběh veronských milenců ve velmi odvážné formě - němý film s hudbou Prokofjeva a místo běžného pohybu balet. Terno pro milovníky baletu, ale to nejsem, takže jsem byl fascinován vizuálem - kostýmy, ateliéry, taneční choreografií asi jen dvacet minut. Film pro úzkou skupinu fandů, já si jen rozšířil obzory, že se divadelní představení dá udělat do filmové podoby. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

skvělý počin tohle zpracování mohlo přitáhnout i mladé, kteří k baletu moc netíhnou! Mě se takhle nekonformní zpracování moc líbilo .Skvělý zážitek!Režie vše zvládla za jedna.Udržet tolik lidí na scéně neustále v pohybu!Jen by mě zajímalo jak udrželi dva holuby aby seděli na "kašně" a probírali si v klidu peří když kolem nich tančila spousta lidí.Učinkující dlouhosrstý chrt ale už byl notně otrávený ()

Reklama

Hector 7 

všechny recenze uživatele

Absolútne špičkový casting, nesmrteľná McMillanova choreografia, dokonalá Prokofievova hudba, nádherné filmové spracovanie, fenomenálne tanečné i herecké výkony, tanečníci sú naozaj skvelí i v hereckom profilovaní charakterov postáv (čo býva niekedy slabinou baletných predstavení), avšak nie v tomto poetickom, ale zároveň uveriteľnom podaní. 100% bez výčitiek ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Úžasná Prokofjevova hudba a báječné obsazení, vlastně s jednou výtkou - Romeův přítel Mercucio měl být starší a rozhodně to nemohl být černoch. Ale to je současná Británie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Budapešti v Maďarsku. (BMW12)
  • Postavu Parisa vo filme hrá Slovák Tomáš Mock, sólista Royal Ballet. (modp1ayer)

Reklama

Reklama