Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Potom, co se Pervin se svým manželem, členem ISIS, přestěhuje do Rakky, stojí před ošidným dilematem. Policistka Fatima se zase chopí šance posunout svoji kariéru dál. (Netflix)

Recenze (16)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlasy mají jako uhel, modlí se několikrát denně, ženy musejí být striktně zahalené. Někteří se dennodenně bojí o svůj život, jiní dumají, jak ještě víc ublížit západnímu světu. Pervin sleduje, jak zrádcům na náměstí usekávají ruce, přitom její krok přestěhovat se s manželem ze Švédska do syrské Rakky měl být tím správným. Nebyl a už to moc dobře ví. Zatímco ona se stará o čerstvě narozenou dcerku a bojí se každého dalšího dne, on ve skupince stejných služebníků Alláha spřádá plány na teroristický útok na Švédsko. Díky mobilnímu telefonu Pervin možná získá letenku z pekla zpět. Rozjezd je mírně chaotický, v postavách se nicméně zorientujeme a pomalu si začneme užívat dusnou atmosféru, která bude evidentně houstnout. Vizuál je podmanivý, herci naprosto civilní a přesní. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

S plným počtem bych byl po první epizodě opatrný, ale jako rozjezd solidní. Seznámíme se s postavami, nahlédneme do jiné kultury, atmosféra houstne a dějová linie nám ukáže, kam bude seriál směřovat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizodě jsem ubral hvězdičku jen za počáteční nepřehledný zmatek (nejvíc mě asi rozhodil úvodní monolog k dítěti ve švédštině). Později se situace značně zlepšila, ale v úvodu to byl čirý chaos. Od jedněch z největších evropských vítačů bych takový seriál každopádně nečekal. 4*+ ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina je dosti chaotická než se pořádně rozkoukáte kdo je kdo a ujasní se stěžejní prvky. Pak to však nabírá na dusné atmosféře, naznačují se základní linky a důležití hráči. Moc se i zamlouvá civilnost, kterou je to natočené. technickou stránku mají tvůrci v malíku. Herecké výkony jsou přesně takové, jaký mají být. a to nejdůležitější, co se ponese i v dalších částech, tedy kde a jak se berou teroristi, je zobrazené správně uvěřitelně. Ta lehkost je zásadní. Není to přehnaná hra na jednu či druhou stranu, ale tklivý pohled zakomponovaný v realistických kulisách. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro moji zvláštní zálibu v dramata z muslimského světa stvořili Švédové sérii pro Netflix jako na zavolanou. Pořád mi nejde do hlavy, proč je západní Asie tolik negativně odlišná od zbytku světa. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Civilně, velmi působivě podaný rozjezd. Všechny tři hlavní linky (Pervin a manžel z IS v Sýrii, Fatima ze speciální jednotky, škola) jsou mimořádně zajímavé, atmosféra téměř dokumentární. Výborný začátek, jsem hodně zvědavý na pokračování. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svedsko. Jedna z najslobodnejsich a najvyspelejsich europskych krajin a ake podhubie sa im tam rozmohlo mozno sledovat uz nejaky ten rok. A vidiet v zapati "decka" robit naivne rozhodnutia, ci fanatickeho tatika, co sa "nunka" zo syncekom a rozprava o zabijani je silna kava. Slusny otvarak. 70% ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

První díl Chalífátu mně moc dobře nesedl. Úvod se zřejmě snaží popsat muslimský svět západním pohledem a myslím, že jej vystihuje úplně přesně. Při sledování jsem si vzpomněl na ulici Matiční a GTA V. Stručně řečeno nejde o to, jak dobře je první díl natočen, ale proč bych ho měl sledovat? ()

Reklama

Reklama