Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ibbe se snaží získat Kerimu, Sulle a Miryam pro svůj plán. Fatima zase potřebuje podrobnosti o útoku, a tlačí tak na Pervin, aby jí zpřístupnila Husamův počítač. (Netflix)

Recenze (10)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V realistických kulisách se dostáváme dál do příběhu, který naznačuje základní linky a důležité hráče. Je evidentní, že se hraje o teroristický útok na Švédsko. Koordinovaný je ze syrského sídla Islámského státu i ze Švédska. Orientujeme se na tři ženy. Čerstvou matku Pervin, která žije krátce ve městě Rakka v Sýrii, a velmi rychle přichází o všechny iluze. Naopak vidinu paláců, služebnictva a čistého islámu v myšlenkách převaluje studentka Sulle, která v nešťastném věku viní za všechno příkoří rodiče-migranty nebo politiky, a začíná koketovat s radikální vírou. Že by ona mohla být další ovečkou, si všimne školní asistent Ibbe, který jí tu „jedinou pravdu“ tlačí, jak mu síly stačí. A rozhodně to není probíraná látka z přírodopisu nebo chemie. A do svých plánů rád zahrne i její kamarádku Kerimu (která má komplikovaný vztah s otcem) a Miryam. Třetí důležitou postavou je pak policistka Fatima, se kterou Pervin naváže díky nečekaně nabytému mobilu kontakt. Dokáže ji z města i země dostat, ale potřebuje podrobnější informace o plánovaném teroristickém útoku. Důkazy budou v manželově počítači. A to nebude jen tak. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl jsem s klidem hodnotit pěti hvězdičkami, protože jsem se už v ději i postavách plně orientoval a epizoda byla po všech stránkách kvalitní. Paradoxně mě akční dění v Sýrii zatím baví méně než vymývání mozků ve Švédsku. No, vymývání... Spíš je to o plnění prázdného prostoru nějakou myšlenkou. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V skratke o tom, ako "coolovy skolsky" manipulator ohuruje jednu zapalenu mladu pubertiacku, aby nasledne oklamal inu mladu moslimku. Jo no..vieme to uz davno a badat to i peknych par rokov na Slovensku, ako sa nasim deckam "pacia" radikalne "riesenia a myslienky" kotlebovskych fasistov. Vykreslovana situacia vo Svedsku je vsak uplne inde. Absenciou kvalitneho vzdelania a rozvoja kritickeho myslenia tam mnohe krajiny zial dost rychlo speju. 65% Videl som i lepsie spracovania. ()

Reklama

Reklama