Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na začátku 20. století se ambiciózní sládek Curt Prank rozhodne brutálními metodami vybudovat pivovar, který ovládne lukrativní mnichovský Oktoberfest. (Netflix)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele

Historicky to není moc přesné. Téma a prostředí jsou originální. Postavy nejednoznačné. Vydařené retro s bavorskými kostýmy a netradiční hudbou. Chvílemi to má westernovou náladu včetně zaplivaných hostinců s oplzlými muži. Objevilo se i aktuální německé téma nenávisti k cizincům a homofobie. Celkově je to takové neurovnané a postavy mě toho o sobě moc neřekli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem před lety navštívil pivovar v Tupadlech u Čáslavi, dozvěděl jsem se, že po jeho rekonstrukci tu Němci natáčeli seriál z produkce Netflixu z pivovarského prostředí. No a nyní se na ten seriál můžeme podívat i my. Za nic moc to ale popravdě nestojí. Dle názvu jsem očekával české lokace (třeba hezké záběry na Toušeň z mého rodného kraje) nebo pár těch pivařských scén a ve výsledku nebylo nic z toho. Téma je dobré, prostředí historicky pěkné, ale scénáristicky je to nuda a šeď. Herci se tu chovají jak v šestákovém románu, nebo chcete-li v nějaké staré telenovele. Prostě hloupě. Pro moje nadšení do pivovarnictví tento seriál za to vůbec nestojí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Super prostředí, vizuálně moc pěkné, děj mě docela bavil, ale přišlo mi, že chování některých postav bylo trochu nesmyslné. Určité věci se vyřešily moc snadno, některé vůbec. Něco bylo hodně zkratkovité a nedovysvětlené. Poslední díl budil dojem, že bude ještě jedna série, tak uvidíme. ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Nezkoumal jsem ani jsem nepátral, jestli je to vážně podle skutečnejch událostí, či to vychází z historie nějakého "reálného" pivovaru. Dostal jsem to naservírovaný jednoho lednovýho večera k tupláku Augustinera a tak jsem to prostě vzal. Děj je fajn, charaktery a hlavní postavy taky, ale co je úplně nejvíc je vidět starej Mnichov a "Wiesn", když to vlastně ještě vážně byla jenom louka a do toho poslouchat hlavní aktéry, jak se baví uchu lahodící bavorštinou. Myslím, že když člověk nemá tu možnost vidět Oktoberfest 1900 v originálním znění, tak nemůže plně nasát tu amtosféru a tím pádem to ztrácí jednu možná i dvě hvězdy na hodnocení. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Netflixová jesenná novinka. Dobová atmosféra zvládnutá výborne aj svetoznámy nemecký OktoberFest a jeho začiatky v Mníchove. Mesto som pred pár rokmi navštívil a ozaj je nádherne. Dokonca aj ochutnal miestne pivo Paulaner. Seriál ale neponúkol viac ako priemer, tých 6 epizód úplne stačilo. 3* ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Němci se snaží prodat zrod jejich pivního svátku jako trapně mafiánskou ságu s abolutně přepálenými nesympatickými charaktery... ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Série na pohodu. Herecky a kostýmově zvládnuté, to je tady hlavní. Drama dvou rodin, hříchy rodičů a koloběh světa, prostě taková narativní klasika v prostředí Oktoberfestu. Líbilo se mi to. ()

grangerova 

všechny recenze uživatele

Oktoberfest předkládá banální příběh v enormně přepálených kulisách (samoiští domorodci, přeexponované násilí, ztvárnění mnichovské bohémy atd.) Jakoby se tvůrci neuměli rozhodnout, jak vážně myšlenou podívanou chtějí předvést. Paradoxně, jako přiznaný brak by celý seriál byl výrazně lepší. Jediným větším kladem jsou kostýmy od Michaely Hořejší-Horáčkové, výprava a poměrně hezká titulní dvojice. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na historii největšího(?) pivního festivalu. Přiznám se ale, že mě víc než příběh zajímaly dobové reálie, což Němci, aspoň myslím, zvládli úctyhodně. ()

Reklama

Reklama