Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To město mu hodně dlužilo a on se rozhodl, že to někdo zaplatí... Novinář Harry Barber zariskoval a skončil na dva roky v base. Když se opět ocitl na svobodě, rozhodl se, že se mezi mocnými v Palmettu prosadí. Stát se drsňákem však není snadné... (Warner Home Video CZ)

Recenze (44)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Perfektně zamotaný děj, skvělý Woody Harrelson, nádherná Gina Gershon a femme fatale Elisabeth Shue...chápete správně, mně se to líbilo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dlouho film vypadá jak obyčejný péčko, ze kterýho někdo vystřihnul všechny šukací scény. A péčko to připomíná i topornejma hereckejma výkonama a totálně dementníma dialogama. Jenom jsem čekal, kdy se na scéně objeví opravář komínů Helmut. Postupně se to ale začne různě zamotávat a nakonec z toho vyleze docela napínavej thriller. I když ten konec byl zase zamotanej a překombinovanej až zbytečně moc. Za zmínku ještě stojí, že Elisabeth Shue, Gina Gershon i Chloë Sevigny jsou tady fakt sexy. A taky mě potěšila písnička OMC - How bizarre. Celkově průměr. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tohle viděl v televizi a byl sem z toho neskutečně unešenej, teď sem to po dlouhý době viděl znova a přišlo mi, jako bych tehdá viděl něco úplně jinýho, protože sem si to pamatoval jako takovou detektivku se soukromým očkem, nicméně i když příběhově to bylo něco jinýho než sem čekal, tak to vůbec nevadilo, jelikož to je výborně thrillerovsky promyšlený, i když v závěru možná trochu zbytečně překombinovaný, skvěle zábavný, hlavně díky úžasně hláškujícímu Woodymu a i celkem napínavý. Mimochodem Elizabeth Shue je tady extrémně sexy ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně atmosférická záležitost. Dusné Floridské prostředí, skvěle napsaný a zamotaný (nikoli však nepřehledný) děj a pointa, která se IMHO předvídat opravdu nedá! Woody Harrelson nehraje žádného drsňáka, ale spíše důvěřivého moulu a to je jen dobře. Role mu sedne jako ulitá. Svěží neonoir, který nenudí a má stále co nabídnout. A to zatracování na úkor více proflákých tendenčních žánrových souputníků (za všechny např. Obvyklí podezřelí) opravdu nechápu. 85%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka je určite niečím viac než profesionálne odvedeným thrillerom v štýle čierneho filmu, ktorý je v poslednej dobe opäť v móde. Svoj priestor využívajú hereckí predstavitelia, Woody Harrelson ako otrlý chlapík, ktorý sa však nemôže ubrániť vplyvu okolností, a Elisabeth Shue, Gina Gershonová a mladá Chloe Sevigny v roliach troch odlišných, avšak sexuálne veľmi atraktívnych žien. Medze žánrového priemeru však režisér Volker Schlöndorff prekračuje hlavne v jednej, ironicky pojednanej vrcholnej scéne s kyselinovým "kúpeľom". Je to všetko slušná kulisa pre "film noir", s ospalým barom, kde stratená existencia Harry utápa v lacnom bourbone svoje posledné šance. Môžem len veľmi pozitívne hodnotiť a odporučiť tento misteriózny thriller. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem nevydržela sedět v napětí ani minutu (prostě nuda), i přestože mám Woody Harrelsona jako herce fakt v oblibě. Všemu nasadil korunu předvídatelný závěr. No jako eroťák se to možná ujme. Volker Schlondorff ujel s tímhle projektem na plné čáře (vlastně jen proto jsem se donutila dodívat to až do závěru). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi nevýrazný thriller, který měl sice dobré obsazení, ale herci prakticky nic do svých rolí nedali. To stejné se dá prohlásit o všem. Od režií počínaje až po nudný scénář konče. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Ano, i tenhle film měli točit bratři Coenové, aby zužitkovali absurditu nadějnýho námětu, vyždímali z kvalitního hereckýho obsazení maximum a dodali filmu duši. Bohužel jsou jen dva a nemůžou stíhat všechno. Škoda. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson ako životom zlomený škrabák a Elisabeth Shue ako očarujúca femme fatale. Dokonalé obsadenie, pôsobíva takmer noirová atmosféra. Scenár a jeho odhalenia sú trochu nevyvážené a kazia tempo. Najviac mi však vadilo, že Woodyho postava sa občas chová príliš hlúpo (kufrík s peniazmi). Pri podobne ladených "detektívkach" mám rád, keď sledujem inteligentné riešenia problémov... ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Kapánek nedopečený príspevok do žánru neo-noir. Viac jak na chytrý scenár sa tu hraje na atmosféru (Florida, bejby) a takový ten off-beat vibe, aký očakávate od režiséra Plechového bubienku. Woody je správne skrachovaný a Gina, Chloe s Elizabeth Shue tvoria tak silné kombo, že radi prehliadnete všetky nedostatky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až se chce napsat klasická devadesátková zvratovka (trochu ve stylu Nebezpečných her). Hned od začátku víte, že je něco špatně, respektive že to není tak, jak se zdá a jeví. K dobru filmu je třeba říci, že až takhle zamotané jsem to nečekal. Harrelson si devadesátky užíval, zde například s ženami, které se tu kolem něj točí. A nutno říci, že trojice Shue, Gershon a Sevigny je fakt sexy. 3.5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ono to fakt trochu pôsobi ako porno z ktoreho niekto vystrihol eroticke sceny. Hlavny hrdina je tupec, dale tu su hned tri sexi zenske, ktore ho zvadzaju a neraz im podlahne. Akurat tie eroticke sceny ostali po podlahe strizne. Sakra. Dej vzdialene pripomina komedialnu kriminalku Big Lebowski. Ale nie je to ani zdaleka tak pohodove a zabavne. Zapletka je zamotana, ale akonahle ju poznate, tak uz to trochu nudi. Rozhodne to na druhe zhliadnutie nie je lepsie a poriadne si nevychutnate vsetky tie naznaky, ktore ukazuju uz hned od zaciatku o co tu vlastne islo. Herecke obsadenie sa vydarilo. Harrelson je sympaticky blbec, Elisabeth Shue je neuveritelne sexy zvodkyňa, Gina Gershon je prekvapivo puťka v domacnosti, ktora na toho vola Harrelsona neustale caka, Chloë Sevigny je dalsia sexica a Michael Rapaport nenapadny drsniak s este drsnejsim koncom. Pred rokmi ma tento film dost bavil. Dnes to vidim uz len na taky mierny nadpriemer, ale za jedno pozretie to stoji. 6/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film prináša v závere niekoľko prekvapení, no akosi nasilu, aby to bolo zaujímavejšie. Od začiatku filmu chýba spád a miestami až nudí. Hlavne vďaka nepresvedčivému výkonu Woodyho Harrelsona, ktorý pôsobí tak úboho, že by ani on sám neuveril tomu, že ho chce zbaliť taká kočka ako je Elisabeth Shue (a pritom naňho ešte doma čaká Gina Gershon). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není nic horšího, než spisovatel, který nemá co napsat...... Křivě obviněn a po dvou letech propuštěn, bez práce a vrací se do Palmetta, kde vše před dvěma lety začalo. Je mu nabídnuta práce, špinavá práce, ale lehký prachy, zdá se. Jen zavolat že má unesenou dceru, požadovat výkupné a pak dostat deset procent. Zní to lehčeji, než to bude provedeno. Jenže tvůrcům nějak docházel dech a ke konci jsou vytvářené situace, jak vycucané z prstu. Nevěrohodné a divné, CITÁT - Jak se z toho mám sakra dostat??!!....... Hvězdu navíc na Woodyho Harrelsona. ()

Reklama

Reklama