Reklama

Reklama

Carmen Y Carmen

(divadelní záznam)
Komedie / Hudební
Česko, 2020, 73 min

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy svých oborů, operní pěvkyně Dagmar Pecková a herečka Barbora Hrzánová, se scházejí v unikátním představení Carmen Y Carmen, kde obě – každá po svém – ztvární hlavní hrdinku slavné Bizetovy opery. Přímo pro tyto dvě dámy ho napsal divadelní autor, herec, muzikant a režisér Jan Jiráň... Procházka notoricky známou operou, která se však ještě za střízliva změní ve zběsilý úprk. Aby také ne, když titulní Carmen není v příběhu jen jedna, ale hned dvě! Divákovi se představí nefalšovaná diva operní Dagmar Pecková a činoherní Bára Hrzánová. Není proto divu, že se setkání dvou div jménem Carmen v lokále jednoho nešťastného hostinského ocitne až na samé hranici umění a kriminální zápletky. „Poutá mě letité přátelství s Bárou Hrzánovou. Když jsem dělala premiéru Carmen v Národním divadle, tak ona hrála Carmen v Řeznické s panem Ševčíkem jako zpěvohru. Ona se byla podívat na mojí Carmen, já na její. Moc jsem se u toho bavila a říkala jsem si, jak nás dvě na jevišti spojit. Něžně jsem ji přinutila a zatlačila do koutku. Řekla jsem, že dělám festival Zlatá Pecka a že potřebuji nás dvě na jevišti v roli Carmen. Hru nám napsal Jan Jiráň za pár měsíců. Jmenuje se Carmen Y Carmen,“ říká Dagmar Pecková. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Ypsilončí hudební počiny jsou nezapomenutelné, tentokrát i s najatými herci. ---- Dáša je sice velmi osobitá persóna, ale dlužno připustit, že i v bezmála šedesáti je (v detailu) velmi pohledná. Bára spíš vnitřně, ale navždy boží! Ohromně jsem se bavil. Y! ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Viděno v originále v divadle v Ostravě včera. Naprosto geniální představení na které jsem si počkala 2 roky než jsem ho mohla shlédnout. Ovšem výsledek stál za to. Je to o dvou silných ženách, jedna je Dagmar, která si dělá prdel ze sebe sama ( jako z operní divy) a druhá je Bára, která si dělá prdel z Carmen jako takové. Ve finále je to naprosto úchvatné, vtipné, geniální a společenské dílo, které přesahuje vše o čem to je. Já jsem naprosto nadšená a vysmátá a prodloužila jsem si věk o x desítek let díky humoru, který jsem zažila. Díky holky a Jane Jiráni, který jsi to sepsal, stálo to za to a je to prostě totálně dobré...Za mě 100% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama