Reklama

Reklama

Napětí

Trailer 1

VOD (1)

Londýn, zima 1974. Celá Británie se kvůli hornickým stávkám připravuje na výpadky elektrického proudu. V tuto nejistou dobu začínající zdravotní sestra Val poprvé přichází do kdysi významné, ale dnes již hodně zanedbané Východní londýnské královské nemocnice. Val je sirotkem a to, že se stala zdravotní sestrou, je jejím splněným snem. Naivní iluze začíná ztrácet hned po příchodu, kdy se setkává s přísnou vrchní sestrou, která ji vysvětlí, jaká pravidla musí bezpodmínečně a bez diskusí dodržovat. Jedním z těch pravidel je i to, že sestra se musí své práci naprosto odevzdat a obětovat. V její první den byla většina pacientů a zaměstnanců kvůli očekávaným výpadkům elektřiny evakuována do jiné nemocnice. Může se zdát, že o to méně bude mít Val práce, ale bohužel je jedna z mála, která musí zůstat na noční směnu. Ocitá se v temné, ponuré, rozpadající se a téměř opuštěné budově, kde jen několik zaměstnanců a nemohoucích pacientů neschopných převozu. Světla zhasnou, nemocnicí pomalu protéká šero měnící se v temnotu. V té temnotě se něco skrývá. Děsivé a nelidské zlo. A Valina nevinnost je přesně to, co skryté zlo probudilo. (CinemArt)

(více)

Recenze (105)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rose Williams je fajn, ale režie v odkrývání “hrůzného tajemství” roztěkaná a plná neopodstatněných zbytečností, které mají pouze ůčel strašit. A ani nestraší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poctivá britská dobová duchařina, která má určité aktuální sociální přesahy, ale primárně naštěstí nezapomíná na to, že by měl horor diváka aspoň trochu postrašit. Poloopuštěná nemocnice uprostřed Londýna v sedmdesátých letech, v době pravidelných celonočních odstávek elektrického proudu, je pro takové postrašení místem jako stvořeným. The Power se rozbíhá možná lehce pomalu, ale u té ústřední noční sekvence jsem si spokojeně vrněl. Fakt hezky natočená věc, která umí znepokojit a vyvolat mrazení. Už jsem se těšil, že to v tomhle módu vydrží až do konce, a ono bohužel ne. Závěr je tedy za mne trošku těžkopádný, na druhou stranu nabídl relativně smysluplné zakončení a celkově pozitivní dojem nezkazil. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Debutující Corinna Faith natočila duchařskou podívanou, která minimálně ve své první půlce dovede zaujmout vcelku nepříjemnou atmosférou a přesvědčivou Rose Williams v hlavní roli. Bohužel čím víc se blíží konec, tím víc se ukazuje, že režisérka a scenáristka měla možná až příliš velké ambice a témata, která načne, nezvládá úplně vytěžit. Napětí toho nakonec chce říct až příliš a samo sobě tím ve finiši podráží nohy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemný, byť nijak objevný "haunted house" gotický horor, kde atmosféru starobylého sídla nahrazuje stará nemocnice a tajemný duch přináší sociální a women empowerement poselství. Není to extra virtuózní a osvěžující jako His House, ale drželo mě to za tmy bez problémů. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Starý barák, zhasne se světlo a horror je na světě. Asi nejděsivější z filmu byl přijímací pohovor s vrchní sestrou... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

"Angels sent by god to Guide Me! " Neznámý debutant natočil příjemné malé hororové překvápko, které po dlouhé době uspokojí většinu hororových fanoušků. Příběh se odehrává v 70. letech, ve starém Londýně v nemocnici, kde se o místo zdravotní sestry uchází hlavní hrdinka s tváří Alicie Vikander. Hned její první noc proběhne odstávka elektrického proudu a s tím přichází i strašení! Po úvodních 20 minutách a seznámení se s postavami se jde okamžitě na věc a straší se nepřetržitě téměř hodinu vkuse! Bravo, konečně filmař, který ví, že horor má strašit a né uspat diváka dialogy a funguje to skvěle. Nemocnice ve tmě je pěkně strašidelná a divák pozici hlavní hrdinky rozhodně nezávidí. Potěší kamera, výborný soundtrack/ creepy zvuky, stísňující atmosféra a strach z neznáma. Došlo i na pár menších lekaček a dějových překvapení. Zvrat v závěru je rozhodně nečekaný a líbil se mi. Herecké výkony taktéž velmi dobré ( záchvat, který hlavní hrdinka dostane je zahrán až šokantně skvěle) a je zde i kladen důraz na tehdejší misogynii. V mnoha ohledech silné a poutavé. Holky budou pištět a zavírat si oči. O tom nepochybuji. Tématicky podobné se španělským Frágiles. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prišlo, neurazilo, ale ani neuspokojilo. Žánrový klenot sa nekonal. Odpad tiež nie. Od atmosféry nočnej nemocnice som si veľa sľuboval, ale nakoniec ma na celom filme najviac zaujala scéna s pesničkou. Ústredná hrdinka fajn, ale dosť jej to kazia nezaujímavé vedľajšie postavy hrané neviditeľnými hercami. Tešil som sa, lebo som čakal niečo na spôsob Strážcu mŕtvych od Bornedala, ale napokon sa z toho vykľulo niečo iné. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rutinní horor, který moc neleká a bohužel ani neděsí. I ta neuvěřitelně omletá zápletka (duch mstící se za zločin, který byl na něm za života spáchán) jakoby odpovídala roku, v němž se odehrává. Navíc, upřímně nenávidím horory, co se snaží diváka napínat tím, že po každém útoku/posednutí neviditelného zla hrdinka omdlí a po procitnutí se ptá ´Co se stalo?´ Zaprvé - už po druhém takovém pokusu to začíná smrdět bezradností scénáře a zadruhé - citelně to narušuje i to malé napětí, které se podařilo režisérce z filmu dostat. Jo a poprosil bych nesrovnávat tuhle nudu s Frágiles, to je totiž kvalitativně na úplně jiném levelu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Londýnský Silent Hill špitál kvůli snadnější orientaci rozlišuje patra barvami. Po noční směně s plánovanou odstávkou elektrického proudu tu ale nastává riziko, že budou všechny hnědé.. Oldhospitalová duchařina, která tu a tam pošle mráz po zádech či levně vyleká zesíleným zvukem. Jinak je to ale právě audio obraz, co dodává na působivosti a to třeba i v nevinných okamžicích, kdy hudba připomíná kvílející vítr nebo když na JIPce „oddychuje“ několik Darthů Vaderů. Pohled na režisérskou židli pak osvětlí, proč ten misogynní rámec, womanhood (název The Power se asi nebude týkat jen energetiky) a počet kladných mužských postav rovnající se nule. Tady by byl hajzl i primář Sova.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek mne příliš nebavil a tak jsem měl o filmu velké pochybnosti. Zprvu totiž nešlo o nic víc, než o uťáplou jeptišku bloudící v noci po chodbách nemocnice za doprovodu pravidelných, i když nepříliš účinných lekacích scén a nezajímavých rozhovorů s protivnými kolegy. Naštěstí hororové prvky se postupem filmu zlepšovaly a i když se příběhově nejednalo o nic převratného, tak to nakonec byla celkem úctyhodná duchařina. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vždy som tvrdil a aj tvrdiť budem, že kto to vie s hudbou (zvukom), pričom zároveň dokáže vyťažiť z práce so svetlom, tmou a tieňom, je v polovičke úspechu v prípade kvalitnej duchariny. S hororom tohto subžánru je to ako s lobdou pri fodbale. Pri práci s ňou rozhodujú detaily, ktoré dokážu urobiť výsledok. Keď je takýto počin obohatený o vhodné prvky, pričom to vyslovene nemusia byť masky či gore, ba práve naopak, úplne drobnosti, vykľuje sa zo snímku FILM, ktorý bude mať všetky predpoklady uspieť. No a presne taký je “The Power” i keď podľa mňa sa z daného prostredia starej, ošarpanej nemocnice dalo vyťažiť ešte viac, pričom aj od záverečnej pasáže som očakával väčšie grády, keďže prvé 2/3 boli z pohľadu atmosféry naozaj výborné. Každopádne, vďaka za zážitok “kráľovna Alžbeta” .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo absolutně mimo mě. Příběh se rozjíždí docela zajímavě, mladá sestra má poprvé sloužit noční. Otázka tedy zní, bude se divák bát? Moje odpověď: nebylo čeho. Špatně natočená, napsaná a dokonce i zahraná záležitost. Není co chválit. Dokonce na scénu dorazí v dnešní době populární překvapivý zvrat. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem z tohoto kousku poněkud rozpačitý. Prostředí nemocnice je samozřejmě perfektní a vedle blázinců a sanatorií i oblíbené v hororu. Ostatně svými chodbami a množstvím místností připomíná gotické sídlo. A nechybí ani sklepní prostory, kde bývá tajemno nebo rovnou zlo nejsilnější. Williamsová je sympatická, ale scénář jí předepsal po většinu času hrát ušlápnutou puťku, co poslouchá na slovo. To mě tedy moc nebavilo. Vynikající kamera, zejména pohledy shora jsou působivé a tísnivé, solidní hudba. A přece místo temné atmosféry sází se více na lekačky, vůči nimž už jsem imunní. Přirozeně nechybí klišé - teď se otočí a někdo tam bude, teď na ni něco sáhne, ideální místo je pod postelí (to byla zrovna příjemná scéna), a když vás něco posedne, tak se zkroutíte jako paragraf. Chyběla už jen zrcadla. Závěr v kotelně mohl být epičtější a drsnější. Moje největší výtka je, že film není strašidelný (jen poslední čtvrtina je napínavá a díky za ni), jenže to je u hororu špatně. Z poslední doby mě více bavil hůře hodnocený The Banishing, což je mojí slabostí pro gotické horory. Ztráta času to rozhodně není, ale čekal jsem mnohem více... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Úprimne som pri mnohých tmavých scénach poriadne nevidel čo sa deje (určite si pri sledovaní filmu zhasnite a zvýšte na televízii jas). Príbeh sa snažil byť príliš komplikovaný, napriek tomu, že jeho zápletka bola v podstate úplne jednoduchá a v hororovom žánre ničím výnimočná. Pochváliť však môžem atmosferické priestory, miestami slušné napätie a sympatickú hlavnú herečku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť celkom fajn - prostredie opustenej nemocnice poskytovalo veľa možností cestičiek, ktorými bolo možné príbeh smerovať. No ale toto? Na čo je komu horor, keď je to celé utopené v tme? Človek nevidí ani prd, takže aj keď to malo nejaké hororové prvky, tak si tu divák môže vychutnať akurát len tak zvuk (nie najhorší), prípadne sem tam pokrčenú ruku čo sa mihne v pološere. A príbeh? Popravde, neviem o čom to bolo,  vraj tam strašila nejaká Gail. Ale nevidel som ju. A dôvody, čo a kde a prečo mi nejak unikli. A k tomu ešte asi pedofilný doktor. Strata času. Zase som sa dal nachytať pozitívnymi komentármi. Na hranici odpadu. 20/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Napětí je snímek, kterému se poměrně dobře podařilo střihnout si dobové kulisy a prostředí jako stvořené pro hororový žánr, bohužel jeho vyústění používá milionkrát viděné duchařinové schéma, které může uspokojit snad už jen velmi nenáročné hororové diváky, a k tomu roubuje až zbytečně doslovné poselství osvětlující, co má být vlastně sekundárním významem toho názvu The Power. Konec se díky tomu utápí ve vlastní nabubřelosti a pro mě vůbec nefungoval. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Klišé jak hrom, ale hlavná herečka je zlatá a celé je to tak pekne nepríjemne natočené, že na tri a pol to vyjde. Jak Pascal Laugier kedysi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Efektný horor, ktorý by bol aj efektívny, ak by ústredná téma viac ladila s hororovým žánrom. Ono tá téma hororom je, ale nie tým v zmysle štylistických prostriedkov žánru, ale v realite. Ale ako metaforu "skrývania sa neustále v tme" bez odvahy niečo povedať sa to prijať ako výpoveď v hororovom háve dá. No a podľa mňa je The Power nakrútené skutočne skvostne, atmosféra, interiéry nemocnice aj samotná tma sú uhrančivé a občas divák ani nedýcha. Škoda, že hlavná téma je nám už od začiatku vtĺkaná do hlavy príliš explicitne a vo výsledku nás tak už nemá ani čo prekvapiť a tým pádom aj finále nezaujme tak ako výborná prvá hodina. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poctivá duchařina pracující s naprostým minimem, zato s tak neuvěřitelnou efektivitou, že by se právě o The Power měli učit na amerických filmových školách, aby všichni ti rutinéři Hollywoodu věděli, jak diváka děsit! Soundtrack je navíc naprosto fenomenální a společně s kamerou a skvělou Rose Williams utváří asi největší děs roku... a to je duben. Strašně jednoduchý, ale kurevsky funkční! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Rose Williams je malá verze Alexis Bledel. To jediné je na tomhle snímku hezké. Téma i děj by byly super, kdyby bylo provedení lepší. Nepřipadalo mi to vůbec strašidelné ani nechutné. Ale jinak prostředí nemocnice při výpadku proudu bylo vhodné. ()

Reklama

Reklama