Reklama

Reklama

Hejno kobylek

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka se živí chovem sarančat, ze kterých dělá proteinovou mouku a krmivo. Problém ale je, že se kobylky skoro nemnoží – dokud neochutnají krev. (Netflix)

Recenze (19)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po téměř ročním odkladu jsem se "konečně" dočkal a výsledek je za mne docela dost neuspokojivý. Chtěl jsem být milejší už jen proto, že horor s kobylkama nemívám na Menu denně natož ročně, ale vydalo se to tou nejméně atraktivní cestou.Je potřeba upozornit, že se jedná o silné Slow Burn Drama ( hodinu 20 se zde nestane nic zajímavého) a finále mě taky úplně nepřesvědčilo. Je to spíš drama o rodině a vztahu mezi matkou a dětmi, což jsem si teda fakt neobjednal- kdyby šlo o cokoliv jiného, tak budiž, ale když už nám tvůrci servírují masožravé kobylky, tak proč se vydávat tak komorní a nudnou cestou o třech postavách ?! Ten roj měl vletět do města a rozežrat půlku Francie !! Ach jo, pokud už mělo k něčemu dojít, tak kamera samozřejmě raději uhla a ve výsledku je z the Swarm zbytečný film s atraktivním námětem, docela ucházejícím vizuálem a s OK herci, který ROK vábí na něco, co rozhodně nepříjde. Jedno ze zklamání roku.Příběh 2/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5 Hudba 1/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5. 4/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co čekat od filmu, kde se sarančatům říká kobylky? Ta jsou na rozdíl od masožravých kobylek býložravá a jen výjimečně u nich byl pozorován kanibalismus. OK, je to fantastický film, ale i ten by měl ctít pravidla. Pokud by byla sarančata geneticky upravena nebo ovlivněna chemií, budiž, ale sama od sebe by na krev nepřesedlala. Film je jakýmsi mixem dokumentu o chovu hmyzu a sociálního psychologického dramatu, kdy až v poslední čtvrtině dojde na horor. Pěknými temnými výjevy je napadení psa, vlastní transfúze či sebeobětování se, když chybí krev a maso. Případně noční návštěva u sousedního farmáře chovajícího krávy. Kde však skončila první vypuštěná sarančata, to je mi záhadou. Brahimová není nesympatická, ale protivná je jako činži. A její dcera? Bubák. Režisér jakoby se nemohl rozhodnout, zda točí drama, horor nebo artový film. Od každého trochu a ve výsledku se stačí podívat na svižný trailer. Přesto dám 3*, jelikož leccos se mi líbilo. Ke spokojenosti má však pro mne tenhle film daleko. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film zůstal někde na půli cesty mezi horrorem a sociálním dramatem, ale zklamaný rozhodně nejsem. Už jen syrové scény z nelehkého života podivínské matky a jejích dětí na venkovské farmě byly působivé samy o sobě, vydaly by na samostatný film a bez oné horrorové roviny by se klidně obešly. Ale s krvelačnými kobylkami a hysterickým finále to bylo ještě lepší, šťavnatější, to je jasná věc. Čistokrevně béčková zápletka zabalena do podoby málem festivalového artfilmu, tak takovou fúzi můžu, pokud je zručně zrejžovaná. A rád bych ještě vypíchl výkon představitelky dcery Laury, zajímavá holka. Samozřejmě leckdo si může postesknout, že z takového námětu šlo vytěžit mnohem víc nechutností a krvavých brutalitek, ale to už by byl zkrátka jiný film, ve stylu Slimáků apod. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu filmu pretože tentokrát v ňom takmer nevidieť rukopis Netflixu a tvorcovia zrejme dostali nevídane voľnú ruku čo na tejtro streamovacej službe nebýva zvykom. Tak nejako takticky poslali Gastona do tábora aby nemali problém s vekovým obmedzením pravdepodobne v žiadnej krajine, ale práve záver mohol dopadnúť podstatne lepšie. Nie je žiaden prepadák v štýle Smrtiacich kobyliek, dobrá je kamera, herecké výkony solídne avšak 101 minút pri takomto námete mohlo dopadnúť podstatne lepšie. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nejděsivěji na mě v tomto hororu působily reálie, které, ač se jedná o francouzský film, mi připomínaly americké reálie. Matka samoživitelka se musí starat o dvě děti a aby je uživila, tak podniká: chová kobylky. Drsně realistický děj filmu ukazuje, jak to vypadá, když živnost neprosperuje – navzdory celodenní tvrdé dřině tře člověk bídu s nouzí. Muž, který se uchází o ženinu přízeň, zase pěstuje vinnou révu a vyrábí z ní víno. Daří se mu lépe, ale stačí, aby uhodila sucha. Pak se urodí méně hroznů, což znamená, že výrobce vyprodukuje méně vína a za jeho prodej tudíž utrží i méně peněz. Nijak zvlášť dobře se nevede ani chovateli kachen, který od ženy kupuje kobylkovou mouku jako krmivo. Žena mu přiveze dodávku zboží v hodnotě pěti set (patrně EUR), ale chlápek je momentálně schopen zaplatit pouze tři stovky. Navzdory tomu však ještě remcá a požaduje, aby žena dodávala mouku v padesátikilových pytlích, protože se skladují lépe než malé pytle. Žena místo toho, aby jej upozornila, že zákoník práce zakazuje, aby ženy manipulovaly s břemeny těžšími než 35 kg, mlčí. Možná v kapitalistické Francii žádné takové zákonné ustanovení ani neexistuje. Hle, před jakými stresy dokázalo občany ochránit socialistické zřízení v bývalé ČSSR! Ostatní hororové prvky, které se v tomto filmovém díle vyskytují (zdivočelé kobylky), jsem vnímal pouze jako drobný bonus. Film doporučuji ke shlédnutí všem, kteří uvažují o podnikání v živočišné nebo rostlinné výrobě. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

WTF, co to mělo být?! Proč horor? Kde horor?! To jsem se zase nechala nachytat.. Nesympatická ženská chová kobylky a kolem toho řeší milion nezajímavých a pro diváka nepotřebných sraček. Konec filmu. Kde jsou ta krvelačná sarančata, která mohla rodinu pěkně požrat a pak se rozmnožit do katastrofických rozměrů a terorizovat.. Frantíci, tady jste mě zklamali. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně nebylo až tak špatné nebýt toho konce. Když jsem si to pro sebe nepromítala jako horor, ale normální film o jedné vdově samoživitelce s dvěma dětmi, která se snaží ze všech sil udržet farmu, aby uživila sebe a své děti, tak to byla vlastně šílená ukázka osudu většiny žen s dětmi a bez pomoci (pozor, nejsem feministka, ale prostě je to tak). Dělá co může, až do své farmy začne doslova cedit krev. I ten konec se dá chápat jako brzda v poslední chvíli, kdy už jde doslova o život jejím dětem. Za mě 65%. ()

bozka10 odpad!

všechny recenze uživatele

Žmariapana to bola sračka.Z určitého rozpočtu vytvoriť takýto shit vyžaduje tiež dávku talentu.Justovy spakruky facku za toto.Utrpenie toto sledovať.Oblúkom sa treba vyhnúť tomuto shitu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Dlouhý a hlavně nezazivny začátek.. Hlavní postava.. Taky žádná hitparáda.. Spousty zbytečných záběrů o ničem.. Celou dobu jsem čekal. že když kobylky ulitnou tak nastane v okolí krvavá lázeň.. a ono nic.. Úchylacka se nechává omusovat.. ale jakmile jsou na svobodě.. Tak se toho režisér bojí a žádné krvavé hody se nekonají.. Pouze malé finále.. Místo masakru.. 25% ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Rodinné drama o vypatlané babě, jejich dětech a o tom, že chová sarančata. Námětem i realizací zcela plně debilní. Nedívatelný hnůj. (1%) ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Takže tu máme ďalší programovací hnus od Netflixu, tentokrát postúpili o krok ďalej a začali naplno tlačiť agendu NWO - "You will eat ze bugs". Žiadne voľné ruky od Netflixu sa nekonajú, ani neexistujú, Netflix má jedinú úlohu, oznamovať, čo sa chystá. Takže tu máme hneď v prvých minútach šancu vidieť to, čo doteraz videlo len málo z nás a zažilo ešte menej z nás. Najprv si tam nejaký balík pochutnáva na praženej kobylke a má uhádnuť, čím je okorenená, mňam. No a potom nejaký influencer zase ide žrať palacinku s dážďovkami. Treba si uvedomiť, že tieto filmy vás len chystajú na to, čo príde. Ako z nemysliteľného urobiť normu. Dobrú chuť, pozrite si tento film o dvadsať rokov, potom si spomeňte, kde ste to videli prvýkrát.  Dovtedy si pomaličky začnite všímať zloženie potravín, najmä tých lacnejších... Či tam náhodou nebude nejaká "múka s vysokým podielom bielkovín"... ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě tyhle lehký bizárky rád. Film sám o sobě mohl být rodiným dramatem o jednom ne zcela podařeném podnikatelském záměru, Docházejí peníze, dcera a syn se matce odcizují. Jenže paní podnikatelce se podaří byznys zrestartovat a od té doby se to celé háže do jiného, temnější směru. Jistě, vše má svůj čas a taky ty pravé hororvé scény prostě neexistují. I  tak se nepříjemné pocity dostavují a cvrkot nenasytných kobylek jsem měl ještě nějakou dobu v hlavě. ()

Somewheres 

všechny recenze uživatele

Hejno kobylek je spíše drama než horor, navíc je v něm tolik logických chyb, že ani při nejlepší vůli se nedá situace, která ve filmu nestala, brát vážně. Svobodná matka Virginie, která má dvě děti (chlapce a dceru), se živí chovem kobylek/sarančat, ze kterých vyrábí proteinovou mouku, exotická jídla a krmiva. Její dcera Laura tím velmi trpí, jelikož se jí ve škole děti posmívají a natáčejí o její matce výsměšná videa, která zveřejňují na internetu. Virginie ovšem nechce o ukončení chovu sarančat ani slyšet, navíc řeší existenciální krizi - sarančata nekladou vajíčka a nemnoží se, tudíž se snižuje jejich počet a tím pádem i počet výrobků, které potřebuje Virginie prodat, aby uživila sebe i své děti. Když v záchvatu vzteku a paniky vejde do skleníku a ničí výběhy pro kobylky, uklouzne a poraní si hlavu. Když se vzbudí, zjistí, že sarančata pijí její krev. Samozřejmě se vyděsí a ihned se skleníku uteče. Po tomto incidentu se ovšem sarančata začnou zase množit, a to exponenciální řadou. Najednou jich má Virginie tolik, že může rozšířit chov a dopřát svým dětem věci, na které dříve neměla peníze. Má to ale háček - odteď musí sarančata krmit výhradně krví, jestli chce udržet jejich nový stav. Ze začátku dostává krev z jatek, ale když dodavatel kvůli její neexistující licenci přestane krev dodávat, musí Virginie obětovat svojí krev. Je tak vyčerpaná, že skoro nic nezvládá a navíc to brzy zjistí její dcera, která se rozhodne kobylek zbavit. Jako drama je to film ucházející - docela věrně popisuje vztah dětí a matky, z nichž každý má jiné představy a očekávání. Ale jako horor skutečně podprůměr - hororové efekty a lekací scény žádné, žádné hororové napětí, žádná atmosféra. Téma masožravých kobylek se dalo pojmout úplně jinak a lépe a závěr mohl být promyšlenější. Dívat se na to dalo, jako drama ucházející, ale více než slabé dvě hvězdy si to nezaslouží. ()

Reklama

Reklama