Reklama

Reklama

Blade Runner: Black Lotus

(seriál)
  • USA Blade Runner: Black Lotus
Trailer 1

Epizody(13)

Obsahy(1)

Animovaný seriál odehrávající se 17 let před dějem filmu Blade Runner 2049. Los Angeles 2032. Mladá žena se probouzí bez vzpomínek a se smrtícími schopnostmi. Jediným vodítkem je uzamčené datové zařízení a vytetovaný černý lotus. Aby našla pravdu o své ztracené identitě, musí dopadnout lidi zodpovědné za její brutální a krvavou minulost. (Arigato)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (10)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám před sebou sice ještě poslední epizodu,ale upřímně si nemyslím,že by na hodnocení měla nějak zásadní vliv.Animovaný Blade Runner si ze svého předobrazu bere primárně názvosloví a prostředí,které se povedlo a místy dokáže vytvořit slušnou BR atmosféru.Bohužel na druhé straně je ale animace postav,která mi nesedla a vypadala jako z dvacet let starého animáku.A pak taky příběh, který se sice točí okolo replikantů, ale v jádru je hodně jednoduchý a průhledný.Vzhledem k délce epizod není jedno podívání ničím proti ničemu (hlavně pro fanoušky BR),ale kdybych to neviděl,vůbec nic by se nestalo...40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dosť sklamanie. Som fanúšikom ak nie vyložene maniakom okolo cyberpunk, steampunk a futuristic vecí, filmov a seriálov, ale nejak extra som z tohto seriálu nebol unesený. Animácia je absolútne úžasná, to áno. Dobré je tiež, že epizódy nie sú 45 minútové ale prevažne 20, takže sa to nikdy zbytočne nenaťahuje, ale i tak si myslím, že príbeh nie je nejak extra zaujímavý a až tak si tam neužijem to futuristic prostredie a scenérie. Uvítal by som viac zamerania na detail. Viac ukážok vecí z budúcnosti ako lietajúce autá či rôzne doplnky do bytu. Asi som zase urobil chybu, že som od toho až priveľa očakával a vyložene slintal pri sťahovaní prvej epizódy. Škoda. Ale mohla by byť 2.séria. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro nějaké adekvátní zhodnocení tohoto seriálu se mi nabízí spousta otázek, nad kterými se potřebuji zamyslet. Bylo to dobré? No jak kdy. Některé momenty mě zaujali, ale celkově jsem se spíš nudil + 8.díl je vysloveně ztráta času. Podařilo se vystihnout atmosféru Blade Runnera? Některými záběry na exteriéry docela jo, ale celkově to působilo tak nějak nevýrazně, občas až prázdně. A co příběh? Takový docela jednoduchý, přímočarý, ale zároveň zbytečně roztahaný, předvídatelný a mělký. Občas bylo vše dost zkratkovité, přesuny mezi pár scénami nepřirozeně skokové, bez nějakého pozvolnějšího dějového napojení. Postavy? Příliš nezaujali, chybělo mi nějaké zajímavější prokreslení, abych je dokázal líp pochopit, a hlavně si je oblíbit. Takhle mi byly většinou ukradené a jejich vzájemné interakce jsem jim moc nevěřil a nijak na mě emocionálně nepůsobili. A po stránce animace? V soubojích to vypadalo docela dobře, líbil se mi pohyb a nasnímání, ale nebraly mě neustále rádoby dramatické zpomalovačky, které pro mě fungovaly v méně jak polovině případů. Exteriéry, jak jsem už psal, měli něco do sebe, hlavně záběry na město. Motion capture je spíš takový průměr, celkový pohyb postav je někdy docela plynulý a přirozený, jindy působí trošku divně. Co mě moc neoslovilo byly obličeje a emoce, které se snažili skrze ně postavy vyjádřit. Když si to porovnám s některými moderními hrami a jejich nasnímání obličejů, pak je tohle docela slabota. Co hudba? Dalo se to, sice to nebyl můj šálek čaje, ale do některých momentů docela seděla. Chtěl bych se na to podívat někdy znovu? Nevidím důvod proč. Přineslo to podle mě do příběhu Blade Runnera něco nového? Spíš to jen vyplnilo nějaké to hluché místo v celkovém příběhu a přidalo pár informací, které mě ale zase až tak nezaujali. No a v té hlavní myšlence "o podstatě lidskosti", nebo spíš "o robotech a lidech" to celé jen nudně a povrchně omílalo vše, co už jsem viděl a slyšel. Doporučil bych to někomu? Maximálně skalním fandům BR, kteří tam třeba najdou něco zajímavého (odkazy, souvislosti…), co mě uteklo a možná i někomu, kdo se chce podívat na pár docela obstojných 3D soubojů. Celkový dojem? Nevýrazných 4,5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh je do značnej miery rozšíreným prológom k Blade Runnerovi 2049. Minimálne tu máme origin mladého Wallacea, takže v rámci vyplnenia prázdnych miest je tento seriál kľúčový. To ale neznamená, že je potrebný, alebo nutný. Aj napriek atmosfére pripomínajúcej originál a aj napriek množstvu nápadov rozmiestnených medzi jednotlivé časti, je finálny výsledok skôr rozpačitý. Zápletka je priamočiara a veľmi priehľadná. Tým pádom eliminuje napätie. A filozofické presahy ( či už tie Dickové, Scottové alebo Villeneuveové) tu chýbajú. Skutočné pod povrch sa seriál nedostane a príbehovú štruktúru si požičiava od takmer každého podobne ladeného sci-fi. Pôsobí to nedostatočne a pateticky. Bez pamätnej scény a bez skutočných emócií. Takto premárnený potenciál v dnešnej dobe nie je vôbec prekvapivý, ale o to viac je zarážajúci. Ihrisko tohto fikčného sveta je nekonečné. A nezaslúžilo si tak generický príbeh, ako v tomto prípade. Takže 60%. S odretými ušami. ()

TR4XY_CZ 

všechny recenze uživatele

Očividně budu zase v menšině, ale co už. Dokoukáním Blade Runner: Black Lotus jsem dokončil svoji cestu napříč Blade Runner univerzem a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen, obzvlášť po tom, co jsem viděl ta hodnocení. Čekal jsem tedy nějakou nudnou, nezáživnou pitomost, která nebude vůbec dávat smysl a nebude mít nic společného s ostatními Blade Runner projekty. Má očekávání byla ovšem vyvrácena, jelikož jsem dostal skvěle odvyprávěný příběh s fajn postavami, geniálním soundtrackem a velmi zvláštní animací. Zvláštní ji nazývám kvůli tomu, že se nemůžu rozhodnout jestli vypadá dobře anebo ne. Většinu času jsem byl ohromen tím, jak to krásně vizuálně vypadalo a někdy jsem měl zase pocit, že to vypadá nedodělaně. Vskutku zvláštní. Hlavní postavu Elle jsem si velice oblíbil stejně jako K z Blade Runnera 2049 nebo Ricka Deckarda z původního Blade Runnera. Bohužel musím strhnout 1 hvězdu za jednu úplně zbytečnou postavu a tou je Alani Davis. Prošel jsem si to celé v hlavě a přišel jsem na to, že kdyby v tom celém příběhu Davis vůbec nebyla, tak by se to odehrálo všechno úplně stejně. A to je celkem smutný, vzhledem k tomu, že byla jednou z hlavních postav. Dále musím zmínit velmi zajímavou linku s Blade Runnery Josephem a Marlowem, kteří měli skvělou dynamiku a více vykreslili to, jaké to vlastně je být Blade Runner a že to není vůbec lehké. Ještě jedna věc, kterou fakt musím pochválit, je akce a choreografie soubojů. Ty byly opravdu boží a skvěle provedené. Hodnocení 8/10 ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama