Reklama

Reklama

Anežka

(studentský film)
  • angličtina Once Upon a Time in the Eastern Slovakia (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Jano Horák je prostořeký čtyřicátník, který žije pokojným staromládeneckým životem. Ráno začíná tradiční návštěvou obchodu, kde se s ostatními chlapy posilní borovičkou, potom nastoupí do své V3S-ky Anežka a zbytek dne jezdí po okolních dědinách jako řidič fekálního vozu. Na svou práci je velmi hrdý a na rozdíl od svých kamarádů tvrdě pracuje a platí daně, za což se mu ostatní často posmívají. On však na tom nehodlá nic měnit. Z jeho komfortní zóny ho ovšem vytrhne výmysl politiků zavést staromládeneckou daň, což mu naruší dosavadní životní standard. Daň hlavně ohrožuje práci, která ho jako jedna z mála věcí skutečně naplňuje. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (4)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mělo by to potenciál - dobří herci a funkční námět, ale dost nesoustředěný scénář a nejasná komunikace s publikem. Tohle je ta situace, kdy je rozhodně problém, že půl filmu není jasné, o čem vlastně je. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Milý lokálny, "feel-good" filmík. Presný kasting (vrátane nehercov), ktorému prirodzene kraľuje charizmatický košický obľúbenec Michal Soltész a až nečakane dobre mu sekunduje „oriešok“ Oťo. Psík trampoty svojho osamelého pána nenútene glosuje svojím nevinným, vždy empatickým pohľadom a mnohým scénam dáva vtipnú bodku. Autentický jazyk a pre východ typické situácie z dediny nemôžu miestami nepripomenúť ojedinelé a ojedinele vydarené komédie z východu našej krajiny (či už klasiku Pásla kone na betóne alebo novodobý hit Loli paradička). Na mojom hodnotení pridáva aj kolektívny zážitok z premiéry v preplnenom Kine Úsmev (Košice, 28.2.2020). ()

MathLover 

všechny recenze uživatele

Studentský film Anežka aneb balada o hovnocucu a nesmyslné byrokracii... Film Anežka jsem viděla na filmovce v pásmu studentských filmů a musím říct, že se mi tam líbil ze všech nejvíc;-) Bylo to chytlavé, vtipné, a jak už tu někdo psal, hlavně autentické sociální drama. Na scénu s hovnocucem před úředem jsem si potom vzpomněla u islandského filmu Daleko od Reykjavíku, kde se dělo něco podobného s mlékárenským vozem.... Za mě ze studentských filmů TOP!!! ()

Reklama

Reklama