Reklama

Reklama

Bezstarostný pohodář Nyles (Andy Samberg) se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah (Cristin Milioti). Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky, a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany... Chytrá i ztřeštěná letní komedie vás rozesměje nahlas a zároveň vám připomene, že i když zdánlivě na ničem nezáleží, stojí za to zachovat si aspoň trochu lidskosti a lásky. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (324)

classic 

všechny recenze uživatele

„Palm Springs” ("Palmové Pramene"), je slnečné mestečko kdesi v Kalifornii, so samými tropickými stromami, utešeným, letným počasím, či aj k tomu s bezstarostnými ľuďmi, extra naviac. A k tým by som kľudne mohol priradiť i takého sympatického, miestneho povaľača Nylesa. Má to však jeden podstatný háčik ? Totiž v neďalekej púšti sa nachádza zázračná a záhadná jaskyňa, do ktorej, ak vkročíte v danom, časovom okamihu, nastane, t. j. spustí sa tzv. « časová slučka » , čiže zrovna aktuálny 9. november sa vám bude opakovať asi donekonečna a ešte oveľa ďalej, nepomôžu ani tucty vašich samovrážd, lebo sa zakaždým prebudíte do toho istého rána, v ktorom ste trebárs vstali tou pravou nohou. Nielenže zatiahol do tejto šľamastiky najmä sám seba, ale aj ďalších dvoch občanov, najprv pomstychtivého, bradatého chlapíka Roya, a potom i družičku s peknými, veľkými očami Sarah Wilder. Očividne mu neprekáža, že sa mu opakuje rovnaký deň, pretože si môže robiť, čo sa mu zachce. Jednak má „atentátnika” neustále v pätách, alebo blížiaca sa svadba Taly Anne Wilder a Abrahama Eugenea Trenta "Abea" Schlieffena, nám automaticky predhodí dva, kľúčové charaktery, ktorí budú zdieľať spoločné chvíle plné nezáväzných zážitkov, opakujúcich sa dookola, no zakaždým pridávajú i čosi nové. Ako dlho sa dá vôbec takýmto spôsobom života, žiť ? Predsa jedného z nich, to musí, skôr, či neskôr, prestať úplne baviť, však ? Pokúsia sa ešte zvrátiť svoje osudy... ? / Filmy s časovou slučkou ste isto museli už voľakedy dávno, či prednedávnom vidieť... ? Nebudem ich teraz zbytočne menovať, pretože všetky majú jednú vlastnosť spoločnú: „Ako sa postava/y vysporadúvajú s danou situáciou, väčšinou to býva naprosto humorne a komicky, lebo sa zaraďujú ku komediálnemu žánru” ? Ani tentoraz to nie je žiadna výnimka, lebo postavy si zvyčajne vypomáhajú ustavičným hrešením, no i napriek tomu, že si bohvieako nezakladám na jeho opakovaní, neprekážalo mi to, vo filmoch mi to absolútne nevadí, skrátka, vyžaduje si to scenár, i keď vždy hádam nemusí ? V reálnom, nefikčnom živote, mi to už dosť vadí, ak natrafím na hulváta ! Andy a Cristin sú neuveriteľne svieži, aj keď ešte neurobili dieru do toho sveta filmového, dá sa s nimi do budúcnosti počítať, veď J. K. Simmons, by teda vedel o tom vyprávať... ? Štáb mi bol totálne neznámy: Režiséra, scenáristu, kameramana a hudobného skladateľa síce nepoznám, ale to mi nezabránilo byť s ich prácou, takmer maximálne spokojný. Najlepšie si je užiť práve taký filmový počin, od ktorého to dopredu nikdy neočakávate, o to viac vás môže i veľmi príjemne prekvapiť a inšpirovať... !? Pohodička. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmů s časovou smyčkou už ár natočeno bylo. Většinou mě to strašně frustruje, jak se postava neustále probouzí na stejném místě, tady mi to až tolik nevadilo. Film má docela příjemné tempo, hezky utíká, ale ničím nepřekvapuje, což tomu hodně ubližuje. Není tam žádné překvapení, zvrat, všechno už divák očekává. Herci jsou příjemní a sympatičtí. JK byl skvělým zpestřením. Hodnotím jako lepší průměr, na nudné odpoledne je to fajn film, ale že by ve mě zanechal nějakou stopu, to se říct nedá. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu se jasně inspirovali komediemi typu "Na Hromnice o den více", přidávají několik originálních motivů, ale hlavně dokáží pobavit tak, že se smějete nahlas. Humor vlastní Andymu Sambergovi není vhodný pro každého (ne nadarmo je snímek v českých kinech přístupný až od 15 let), ale tady nikdy nepřekročí únosnou míru. Necelých 90 minut uteče velmi rychle, jakmile ale scénář opouští komediální rovinu a snaží se hrát na vážnější notu, nepůsobí už tak věrohodně. Každopádně velmi dobrá zábava. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemný film,do kterého je ideální jít ve chvíli,kdy o něm divák vůbec nic neví.Já o něm nic nevěděl a byl jsem nakonec poměrně příjemně překvapen tím,že jde o kousek který si hraje s časovou smyčkou.Není to sice nijak přehnaně originální a už tu byly i lepší zpracování,ale díky sympatickým hrdinům a nevtíravému humoru je to nakonec fajn zábava na deštivé odpoledne...70% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Let’s waste some fucking time!" ______________ Time-loop premisa z ranku 'Na Hromnice o den více' či 'Edge of tomorrow' již není v popkultuře kdovíjak vizionářská či originální. Tenhle snímek jí ale hravě aplikuje do neskutečně atraktivní komediální romance, která klame svým tělem a prvotním zdáním, kterou načrtne v celkem nezajímavý expozici - i já byl s přítelkyní zpočátku nehorázně skeptickej, ale garantuju vám, že pokud dáte týhle báječný existenciální tragikomedii šanci, nebudete vůbec litovat. 'Palm Springs' je totiž senzační jednohubkou která není nijak monotematická, neskutečně zábavnou rom-com žánrovkou u který se budete královsky bavit, a v neposlední řadě nejlepší feel-good oddechovkou tohoto léta. Tohle je totiž i v rámci subžánru time-travel fiilmů nedocenitelná raritka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Andy Samberg (Nyles) přiznal, že pro film bylo napsáno a i natočeno několik různých konců. Na soukromých promítáních pro rodinu a přátele byla prý vybrána ta verze, která se všem líbila nejvíce. (TaNya_)
  • Herečka Cristin Milioti (Sarah) si zahrála roli uvězněné virtuální kopie své postavy už v roce 2017 v epizodě USS Callister (2017) seriálu Černé zrcadlo (od r. 2011). I tam byla postavou, která vedla sebe i virtuální kopie dalších postav z onoho virtuálního světa. (Majkl91)
  • Sarah (Cristin Milioti) přijde s nápadem, jak se ze smyčky dostat ven – odpálí v portálu kozu trhavinou, druhý den nemůže kozu najít (zmizí). Sarah s Nylesem (Andy Samberg) se tedy rozhodnou udělat to samé (stejně jako koza zmizí do jiné reality). Na konci filmu si ale můžeme všimnout, že Roy (který ve smyčce zůstal) mluví s Nylesem, který si sice nic nepamatuje, ale neměl by v Royově realitě existovat. (Eflyax)

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

03.02.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 78. ročník Zlatých glóbů. A stále výrazněji se ukazuje, že streamovací služby v těchto oceněních upevňují svou pozici. Netflix si letos… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama