Reklama

Reklama

Bezstarostný pohodář Nyles (Andy Samberg) se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah (Cristin Milioti). Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky, a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany... Chytrá i ztřeštěná letní komedie vás rozesměje nahlas a zároveň vám připomene, že i když zdánlivě na ničem nezáleží, stojí za to zachovat si aspoň trochu lidskosti a lásky. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (324)

honajz2 

všechny recenze uživatele

V průběhu (asi?) roku jsem to tak nějak zhlédl celé, skrze občasné přepínání programů v televizi, kdy na jedné nejmenované stanici snad ani nic jiného neběželo. Z toho plyne, že jsem to musel vidět v dabingu, takže moc nedokážu posoudit, jak moc by mě bavili herci, kdybych je slyšel mluvit v originále, každopádně po nějaké době přemýšlení, jestli to vůbec hodnotit, jsem si nakonec řekl, že jo. To vysoké hodnocení mě překvapuje i nepřekvapuje. Hraje si to na "jinou" komedii s tématem časové smyčky (btw, proč to je označené jako fantasy, když je to dost jasně sci-fi?), ale ta jinakost je v tom v podstatě minimální a po pochopení zvoleného humoru i nepřekvapivá a mdlá. Mdlá je vůbec atmosféra celého filmu, která si tak nějak podivně plyne až do konce a čeká, že jen na základě toho, že to skončilo, budu dojat. Přitom hlavní postavy si mé sympatie za celou dobu získat nedokázaly, gagy fungují jak kdy a že bych se bůhvíjak bavil říct opravdu nemůžu a jedno zhlédnutí mi stačilo víc než dost, až si říkám, že bych to ani jako dobrou jednohubkou neoznačil. Tohle je jako kdybyste na kolečko z rohlíku namazali máslo, prdli na ni třeba mrkev a mysleli si, že to stačí. Snaha i potenciál tam vidět jsou, ale výsledek je příliš nevýrazný na to, aby z něj bylo něco víc. A taky na to, abych mu vůbec dal tu třetí hvězdu, protože už teď nevím, za co bych ji dal. Snad jediné, co se mi hodně líbilo, byla kamera - což je celkem smutné, vzhledem k tomu, že je to komedie a že se tu s ní nijak žánrově nepracuje. Ale těch 72% asi chápu - spousta lidí to viděla v nejhorší době covidové pandemie a nejspíš si řekla, že to není nic extra, ale je to asi to nejlepší,.co za tu dobu vzniklo... Ono je třeba jít někdy mimo mainstream, ale nebudu tady šířit zlou krev, jednak mi to přijde zbytečně a taky si myslím, že pro většinu lidí to účel splnilo a pobavilo je to, což je samozřejmě dobře. Ale mě to holt neoslovilo... Lepší 2* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Šukosmyčka časová, zábava jen jalová.“ Ustrnutí v čase je krušné, nemáte-li u sebe sviště Billa Murrayho či aspoň bobra Andie MacDowell. Vykulená Cristin Milioti mi byla jen chabou náhradou a jeliman Andy Samberg se svým koňským úsměvem přicválal snad z Prciček. Kdysi, v zimním Punxsutawney, jsem se smál, dojímal i přemýšlel, co bych v dané situaci dělal já. V Palm Springs už jen ušklíbal, nudil a ze zoufalství dynamitem otvíral KVANTOVÉ OKÉNKO: [][] Plné otázek. Co Friedrich Nietzsche? Dal by odpad! nebo 5 hvězd? Je Andy Siara opravdu jeho utajeným pravnukem? Má vůbec SMYSL to hodnotit? A otázka kruciální. Pokusnou kozu Sarah odpálila, v opakovaných svatebních dnech už koza nebyla. Ale při titulcích se uvězněný Roy potkal s Nylesem. WTF? [][] Btw, časosmyčky mají značný potenciál pro situační komiku, ale jen pokud má scenárista aspoň ždibec fantazie a zdravého sviště či sysla pro humor. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dojmy skor rozpacite,  velka laska on a ona, spolu robia kadejake voloviny a kraviny. Taka oddychovka  reziser tymto len debutoval, a to zdaleka vidno. Hodne scen je amatersky natocenych  - to nie je zle, to len konstatujem fakty, kazdy niekedy zacinal  a rezsier tiez musi zbierat prax. Humor dost drhne, smial som sa malo. Reziser zabudol na to, ze s humorom treba opatrne narabat, je to nadoba krehka, staci malo a rozbije sa   : 60 % ()

Aristes 

všechny recenze uživatele

Celé to působí jako nevydařený pokus o to natočit originální, nápaditou, zkrátka ''jinou'', než tuctovou romantickou komedii. Proč nevydařený, ukazuje například práce s motivem časové smyčky, který se vyčerpá asi po dvaceti minutách, neboť všechny karty jsou ihned vyloženy na stůl. Navíc to příliš originální není, neboť film se drží dějových schémat, která jsou pro romantické filmy tohoto typu naprosto typická (mezi dvěma polovičkami to nejprve zajiskří, následně dojde k nedorozumění, které je rozdělí, aby si nakonec pak oba ve své odloučenosti uvědomili, že jeden bez druhého nedokáží žít, bla bla bla). Navíc jsem se moc nesmál, a to nejspíš proto, že mi ten humor přišel vcelku bezzubý a zbabělý. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Neobjevuje tu Ameriku, ale ani se to nesnaží poučovat, což je vždycky fajn. Má to skvělou ústřední dvojici, perfektní timing a hlavně to chápe, že komediální zlato se vždycky nejlépe rýžuje na svatbách, večírcích a rodinných setkáních. Možná by to nemuselo tak rychle opouštět tu svěží polohu nihilistické zábavy v pouštním očistci, přesto by mi vůbec nevadilo to po skončení prožít znovu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Herečka Cristin Milioti (Sarah) si zahrála roli uvězněné virtuální kopie své postavy už v roce 2017 v epizodě USS Callister (2017) seriálu Černé zrcadlo (od r. 2011). I tam byla postavou, která vedla sebe i virtuální kopie dalších postav z onoho virtuálního světa. (Majkl91)
  • Scenárista Andy Siara potvrdil, že postava Nylese byla ve smyčce uzavřená přes 40 let. (TaNya_)
  • Přestože název filmu zní Palm Springs, tak se zde ve skutečnosti vůbec nenatáčelo. Místo toho byly použity lokace v Palmdale a Santa Claritě. Natáčení trvalo 21 dní. (J.F.B.)

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

03.02.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 78. ročník Zlatých glóbů. A stále výrazněji se ukazuje, že streamovací služby v těchto oceněních upevňují svou pozici. Netflix si letos… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama