Reklama

Reklama

Zachraňte se!

  • USA Save Yourselves!
Trailer

Dva mladí lidé z Brooklynu, kteří touží po digitálním detoxu, odjedou na chatu daleko od civilizace a nemají ponětí, že právě začala mimozemská invaze. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Verbudrak odpad!

všechny recenze uživatele

Technická: Na Netflixu to jede s českým názvem Zachraňte se!, což tady není, a tak jsem to dlouho nemohl najít. Jinak k filmu: hlavní postavy jsou nesnesitelně nesympatické a určitě to není záměr. Tady vůbec u hodně věcí tápete, jestli to je záměr nebo neschopnost. Určitě tohle bude nezávislý film (jsem líný to hledat). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda. A fakt netuším, jestli to jako měl být intošský pokus o komedii, nebo se jako někdo snažil o jako ha ha humor a nepovedlo se... nejvíc mi to připomínalo ten díl Comebacku s motivačními CD, kde Lexa a Ozzák zmoudří a mají podobně "vtipné" intelektuální hlody. A to veganství, příroda, očištění - má jít o parodii na tyhle novodobé věci, nebo to naopak tvůrci svým postavám přejí? Navíc ústřední pár je nesympatický až na půdu a ta Indka, když pominu její zoban, teda nos, tak tak neuvěřitelně poulí v každé situaci oči, že nevím, jestli přehrává, má přehrávat nebo je to její obvyklý projev. A ty critters a poslední scénu jsem taky nepochopil, asi jsem špatný intelektuál. Ať jsem se to snažil vzít za jakýkoliv konec, stejně jsem se nudil a nic mě na tom nepobavilo. Navíc tomu podle mne chybí dokonce snad nějaká myšlenka... Btw, když critters žrali lidi všude kolem jak na běžícím pásu, tak proč zrovna tyhle dva nechali, i když u nich doma bydleli? Nebo to jako měl být jeden velký trip? ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zvyknout si na hlavní dvojici mi poměrně trvalo (i když ani pak jsem s nimi bůhvíjak nesympatizoval, oba mi lezli na nervy), ale jinak se ten film dá. Sice většina hlášek vyzní trapně a zasmál jsem se tak dvakrát, děj mohl být mnohem lépe promyšlený, i když je to nezávislý film (třeba finále nic nevysvětlí a působí odfláknutě - SPOILER Jestli je teda zachránili mimozemšťané, proč zrovna je? Z jakého důvodu? A koho přesně zachrání a koho ne? Vždyť to tam mohlo být nějak vysvětlené, třeba že by ty chlupaté koule mluvily, přece jenom je to komedie a ta si to může dovolit, aniž by ji za to někdo kritizoval KONEC SPOILERU) a rozhodně to mohlo mít sympatičtější postavy, protože na nějaké extra hipstery nemám náladu. Ale zase na druhou stranu mě to moc nenudilo a na jedno zhlédnutí se to celkem dalo. Jinak nějakou satiru jsem v tom moc neviděl, spíš tam na ni byl náběh, ale totálně nevyužitý a nesouvisející s invazí. 2* ()

Illuminare 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé, jak to díky hodnocení vypadá. Film není dokonalý a konec domyšlený, ale to vůbec nevadí, jelikož zde opravdu nejde o sci-fi jak by z oficiálního popisu mohlo zdát. První řadě jde o dva hlavní protagonisty, kteří mají reflektovat dnešní společnost jako takovou. Navíc je to obohaceno nenuceným trochu suchým humorem, což ruku v ruce dohromady funguje. Jen opravdu škoda toho zakončení, mohlo to být i 5* ()

johnikVani 

všechny recenze uživatele

Českými diváky a divačkami zjevně velice nepochopený artový skvost. Sci-fi žánr slouží primárně jak kulisa k rozjímání nad etickými a filozofickými problémy současných západních společností. Dialogy jsou důmyslné a protkané jemným humorem. Mezi postavami ústřední partnerské dvojice funguje velmi dobrá energie odkazující jednak k tomu, že mají už ledacos vztahového za sebou a jednak k tomu, že něco společně stále budují a oba chtějí rozvíjet. Pokud někdo hledá film o invazi mimozemšťanů, tak je tady úplně špatně - vetřelčí invaze zde slouží především jako alegorie. Mimochodem, na Rotten Tomatoes byl vyhodnocen jako jedno ze tří nejlepších sci-fi za rok 2020 a průměr z 90 recenzí je 89 %. Vůbec se nenechte odradit českým hodnocením a vzhůru do toho. Za mě velice příjemné překvapení. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2020 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama