Reklama

Reklama

Recenze (3)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Z Indie jsme na naivní filmy vyzdvihující oficiální státní hodnoty zvyklí, ale přeci jen je rozdíl, pokud jsou takto pojaty očividně nadsazená smyšlená vyprávění a nebo životopis reálného válečného hrdiny, který ve svých čtyřiadvaceti letech padl v Kargilské válce. Filmový kapitán Vikram Batra ztělesňuje Indii a indickou armádu takovou, jaká by se chtěla vidět - přátelskou, sekulární, odvážnou a velmi schopnou. Co na tom, že kašmírskému konfliktu pak úplně chybí jakýkoli politický kontext (za všechno tady prostě můžou Pákistánci, kteří se zviditelňují ostentativním vyvěšováním národních vlajek na každém kroku) a že bojové scény nedávají žádný smysl z taktického hlediska. Režisér Vishnuvardhan, který v minulosti točil působivé filmy inspirované hongkongskou akční školou, tentokrát odvedl pouze rutinní práci a Shershaah příliš nezaujme ani jako akční podívaná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická vojenská agitka o chrabrých Indoch, ale na rozdiel od Čínskych agitiek, táto funguje po filmovej stránke. Nie realitu tu nehľadajte, ale je to nadnesené zábavným spôsobom. Neviem o čo išlo v tej bitke o Kašmír a podobné svetre, pretože Pakistánci tu sú prakticky anonymní zmrdi a pozadie konfliktu nie je nijak vysvetlené. Indovia sú proste dobráci od kosti a Pakistánci zlí zlí zlí. Akčné scény sú priemerné. Každý tam strieľa jak divý a sem tam niečo efektne vybuchne. Paradoxne lepšie funguje civilná stránka v ktorej vykresľujú zázemie hlavného hrdinu, ktorý si divákov vďaka jeho predstaviteľovi (ako vždy sympatický   Sidharth Malhotra) hneď získa. Úplne najlepšie ale dopadla romantická línia medzi ním a jeho vyvolenou. Chémia medzi nimi je perfektná a aj tie povinné pesničky sa zase raz dali prežiť bez pretáčania. Takže celkovo príjemná nenáročná jednohubka. 5/10. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Cena Filmfare za nejlepší film, plus další ocenění k tomu dají tušit, že se bude jednat o něco vyjimečného. Popravdě, jsem si od toho sliboval více, což ovšem vůbec neznamená, že jsem si nepřišel na své, to vůbec. Jen mě to zpracování, včetně osudu a osobnosti hlavního hrdiny, nedokázalo patřičně vtáhnout. Takže jsem si s odstupem vychutnával tento akcí doslova nabitý válečný film. Škoda, že tu nebyl přítomen Sunny Deol. Hudba dobrá, ale jen ve formě doplňku. Dobrý Pákistánec je mrtvý Pákistánec a o Madhuri se nežertuje! Čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama