Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pověrčivost je těžká věc! ... Řídíte se řadou pověr, které jsou na první pohled absurdní? Věříte na pátek třináctého, černou kočku, která přeběhne přes cestu a mnoho dalších? Pojďte se podívat na bakalářskou povídku, kde pověrčivost hraje prim! Svatebčané (M. Fišerová a I. Richter) odjíždějí na svatbu, a když vycházejí z domu, potkají tři kominíky. Babička (S. Zázvorková), která zůstává doma a má hlídat dům, pozve kominíky dál, aby novomanželé měli štěstí, a pohostí je. Svatbu ale provází smůla – porouchá se auto, ztratí se klíče od dalšího auta, nevěsta uklouzne na náledí a musí do nemocnice. Největší trable ovšem způsobí babička... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ať si laskavě všichni hned z toho auta vystoupí !!" - "Ne, prosím vás to ne !! To nedělejte !! Já už bych je tam takhle krásně nikdy znovu neposkládal !!" ;) Pověry, to je prostě fenomén !! Ale já to říkám pořád.. Hlavně se (nikam) nežeňte !! ;) Věřit na kdejakou ptákovinu, dokonce se jí děsit, od černé kočky, přes třináctku až ke kominíkům, na to vás užije !! Ale že za jedno z největších znamení blížící se pohromy platí svatba samotná, to vám jaksi pořád všem uniká, co ?? ;) Tak tenhle kraťas se režiséru Václavu Hudečkovi skutečně nesmírně podařil, když mu po dlouhé době zas jednou ta sázka na improvizující herecké velikány vyšla na jedničku, není se co divit, když má tahle bakalářská groteska dokonce i výživnou pointu, která velké většině jiných naprosto fatálně schází.. I dík této skutečnosti lze vnímat Štěstí jako jeden z nejzdařilejších projektů Miroslava Sovjáka, bez ohledu na tu zanedbatelnou šíři příběhu, když zvlášť potěší, jak se tentokrát ve svém scénáři chvályhodně takřka vyhnul tomu obludně trapnému klišé s karikováním policistů.. A tu šílenou neopakovatelnou atmosféru svatebního dne by tvůrci mohli klidně vyvážet za hranice !! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli se to odehrálo přesně takhle, to se už nikdy nedozvíme. Ale pokud ano - pak se dá říct jen to, že tohle skutečně dokáže napsat život. Ovšem fakt jsem se pořádně nasmál. "Strýčku, vás je všude pořád dost a jste takový neskladný. Vydechněte si, vydechněte si." A taky: "Já bych to nedělal, takhle pěkně už je tam nikdy nenaskládám." Výborný Vinklář. Mezi Bakalářskými povídkami jedna z nejlepších. Asi nejlepší byly Zuby s Menšíkem a Závorkovou. Jediný důvod, proč nedám maximum hvězd je ten, že nelogické je, že Vinklář říká Zázvorkové babičko a přitom jsou od sebe jen osm let. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama