Reklama

Reklama

Kočičky

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctileté Amy se začne líbit svobodomyslná taneční skupina a vzepře se proto konzervativním rodinným tradicím. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (82)

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

To je ten novy svět podle Netflixu? Děkuji nechci. Netflix je jen nástroj liberální agendy neomarxismu, který pouze dopředu a propagačně ukazuje, jak bude od roku 2024 vypadat i samotná tvorba Holyúdu. Rozbíjení starého světa je v plném proudu a Brave New World pod institucí v světového zionismu je na dohled. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Film Kočičky přesně ukazuje jak je hodnocení filmů na CSFD neobjektivní a že je opravdu lepší řídit se svým instinktem než zobrazenými procenty.Film Kočičky je jeden z nejvíce bezprostředních filmů které jsem v poslední době viděl a proto se mi moc líbil.Příběh velmi mladé dívky Amy,která se navzdory rodinným tradicím začne chovat jako rebelka a připojí se k partě mladých dívek se kterými tančí všude kde se dá,třeba v prádelně,v bytě,na ulici i na bezvýznamných soutěžích.Trochu mi ta mladá děvčata připomínají kamarádky ze seriálu My holky z městečka,který už jsem také neviděl asi "100" let.Ve filmu jsem nezaznamenal žádný výraz vulgárnosti nebo sexuální urážlivosti a jestli se to dotklo nějakých zastydlých puritánů tak to je jejich problém.Film přesně vystihuje dnešní dobu,žádné stydlivé buchty hrající si v koutě s panenkami,ale dívky plné života zcela přizpůsobené moderní době a jestli je to tak správné tak to musí posoudit někdo jiný.Závěrečný song jen umocnil dobrý pocit z tohoto filmu. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Průměrné soc drama o jedné chudé přistěhovalecké holce, která se snaží zapadnout mezi partu rebelujících spolužaček a jako pojítko mezi tím je "takové to vyzývavé holčičí tančení, které vidíme běžně u současných pop star". Akorát teda, že to u 11 letých působí trochu divně a tak se možná ani nedivím, že to vzbudilo tolik kontroverze. 5/10 ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Tie kontroverzie sú pomerne dosť nafúknuté - za filmom by som isto nehľadal akýkoľvek pedofilný komplot, či inú konšpiráciu. Režisérka Doucouré chcela pravdepodobne s dobrým úmyslom (čomu nasvedčuje aj záver s feministickým vyznením) zabrdnúť do sociálnych tém nefunkčných rodín pod väzniacou strechou reštriktívneho náboženstva. Dievča, ktorej nešťastná matka si neuvedomuje svoju vlastnú hodnotu, nemá ženský vzor a hľadá svoju vlastnú identitu, ktorú nikdy nemala. Téma teda ako taká nie je, podľa mňa, vôbec zlá, či nezaujímavá, filmársky je to takisto veľmi funkčné. V čom film však zlyháva na plnej čiare, je nepochopiteľná explicitnosť tanečných scén, v ktorých sú jedenásťročné dievčatá extrémne sexualizované, kamera im žiadostivo spočíva na ich detských zadkoch, prsiach a telách, akoby šlo o plnoleté tanečnice v rapových klipoch. Tento prístup nielen že posolstvu príbehu nepridáva, ale skôr anuluje akúkoľvek jeho výpovednú hodnotu - naopak sa sám stáva tým čo kritizuje, svoje postavy nechutne objektivizuje. (Pobavil ma vtip kolujúci sociálnymi sieťami v kontexte s týmto filmom - "Netflix vraj točí nový film kvôli ktorému reálne zastrelili 20 živých psov. Chcú tým šíriť povedomie o násilí voči psom"). Zvrhlé? Možno trochu. Ale ja myslím, že skôr iba nevhodné a nevkusné. 1,5* ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Jelikož kritika se tu většinou zaměřuje na hysterické konspirace o tom, jak Netflix propaguje prcání dětí, a nikoli na to, že si režisérka několika zbytečnými záběry jaxi podkopává premisu, usuzuju, že ten film nejspíš skoro nikdo neviděl. Asi když vidím, že evropská sexuální kultura může mít poněkud nechutný projevy, zdvořilá reakce je předstírat, že jsem si toho nevšim? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Scénář byl napsán už v roce 2017. (Bragha)

Reklama

Reklama