Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (366)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled Old Guard vypadal na totální akční pecku, ale opak je pravdou. Jedná se o strašnou hovadinu už námětem, které dominuje totálně nepříjemná Charlize Theron a kupodivu poměrně solidní bojové scény. Holt Šílený Max není Old Guard, aby se Charlize mohla chovat stejně a výsledek by byl naprosto opačný. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zápletka měla v sobě velký potenciál, ale kam směřuje dnešní Hollywood to snad radši ani nechci vědět, daleko důležitější než scénář je fakt, aby ve filmu byly ženy, přesněji řečeno černé, měli hodně prostoru, v žádném případě záporné a co mě bavilo, že v první části se akční scény odehrávají ve tmě, ale kdyby byly všechny ve světle, mohlo by to působit rasisticky, čert vem že to není pořádně vidět, přitom ty fighty mě přišly docela dobrý. Charlize to poprvé ve filmu neslušelo, když tedy nepočítám Zrůdu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa divím nízkemu hodnoteniu, ale to je tu na čsfd nič neobvyklé. Dovolím si tvrdiť že sa jedná o jednu z najlepších akčných snímok poslednej doby. Hodnotenie len kazí dvojica buzerantov, ktorí sa do snímky nehodia, ako ostatne všetky tieto lgbt liberálne sračky. Old Guard je síce zviazaný konvenciami obdobných robustných snímok, našťastie však exceluje hneď v niekoľkých ohľadoch. Akčné sekvencie majú spád aj skvelú choreografiu, pričom to najlepšie na nich je Charlize Theron. Theron sa v poslednej dobe vyprofilovala v dokonalú akčnú hrdinku. Netrpezlivo očakávam pokračovanie. (15.6.2022) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Látka, ktorej by to ďaleko viac svedčalo v seriálovom formáte. Príbeh sa drží skôr pri zemi, zloduch je citeľne podtaktovaný a viac-menej sa tu iba rozostavujú postavy na šachovnici, respektíve teasuje budúce a omnoho zaujímavejšie dianie. Dokonca aj spektakulárnejšími sekvenciami sa šetrí, aby sa celý rozpočet neminul ihneď. Skrátka klasický seriálový pilot, ktorý akoby námetom vypadol z deväťdesiatych rokov. Inak to však nie je vôbec zlé. S tématikou nesmrteľnosti sa pracuje pomerne zaujímavo, postavy sú dobre zahrané a akcia - hoci je jej vcelku málo - ponúka slušnú pastvu pre oči. Druhý diel by som si dal určite rád, no nabudúce by to už chcelo, aby sa tvorcovia trochu viac odviazali a pritlačili na... vlastne skoro všetkom. No i bez toho je mi the Old Guard sympatickejší ako iné rádoby realistické akčné filmy s nesmrteľnými hrdinami 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Dúfal som, že to bude menej, ale očakával som viac..." Toť jedna veta z úst M. Schoenaertsa v závere filmu, ktorá dokonale zhrnula celkový dojem z tejto očakávanej novinky na Netflixe. Očakávanej hlavne pre účasť Ch. Theron i spomínaného sympatického Shoenaertsa. Prevláda skôr sklamanie, už trailer naznačil, že pecku rozhodne nečakajme, ale dúfal som v prekvapko. Dialógy boli poväčšinou jak z béčkového prepadáku, akčné scény zbytočne prekombinované. To vážne musíme na každú prestrelku robiť choreografiu jak na Labutie jazero? Ch. Theron sa snaží , ale réžia je nenápaditá a nudná, takže to nedokáže zachrániť. Spomienkové scény z minulosti boli veľmi krátke a bez atmosféry. Tešil som sa na ne a očakával niečo na spôsob filmu Higlander, ale ten je oproti tomuto oscarové dielo. Kvalitné obsadenie sľubovalo podstatne viac. Film na jedno pozretie. 40-50%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natočeno na základě stejnojmenné knihy od Image Comics napsanou Gregem Ruckem a ilustrovanou Leandrem Fernándezem. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a Maroku a trvalo od mája do augusta 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama