Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší komedie roku, která si milým způsobem dělá srandu z této soutěže, aby se na konci překlopila v něco opravdu neironicky dojemného. Potěšily i písničky, ať už převzaté (3x Sigur Rós!) nebo původní (Húsavík bude jistě oscarovým favoritem). Mimochodem, v Húsavíku i Edinburghu jsem byl a je to tam fakt pěkné ;-p ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už fakt na komédiu stačí jeden ošúchaný vtip? Ale čo by som čakal od Ferrella, humoristu-extrémistu. Ten človek má tendenciu preháňať, lenže málokedy mu to aj naozaj vyjde. Celé sa to nakoniec aj tak pretavilo na prezentáciu skutočných aj umelých hviezd typu Lovato, Rybak či úchyl Wurst. Takisto nechápem, prečo sa tu objavila Rachel McAdams. Došli jej peniaze? Ale prekvapiť ma v tomto zmätenom svete už nemôže nič, keďže som sa práve dnes dozvedel, že klasická hudba je vraj rasistická... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Elfové zašli přidaleko.“ No... je to zlé. Dosť zlé. Svetlých okamihov to má skutočne len minimum a mrzí ma to, ale Dan Stevens (ktorý sa raz dostane do neba za svoju prekrásnu rolu v seriáli Legion) medzi ne (napriek obrovskej snahe) nepatrí. Nepatrí medzi ne bohužiaľ ani Will Ferrell, na ktorého začína byť (vo veku 53 rokov) v týchto rolách čudný, nepríjemný a trošku mrazivý pohľad. Rachel McAdams do jeho bláznivého sveta zapadla možno až prekvapivo hladko, ale ani ona nie je žiadny patent na zábavu, čo fakt zamrzí, lebo sa tu totálne zhovadila... a vlastne načo? Pierce Brosnan je patrične mužný, ale to je asi tak všetko (nespasí to ani jeho dojemný preslov na lodi). Mnohé scény sú absurdne ustrihnuté pred panutím pointy. Motív s duchom bol fakt úplne mimo terč. Scenáru chýba drajv, réžia je krajne zaspatá a mnohé vtipné scény sú skôr desivé, než vtipné. Mne to miestami ani nepripadalo ako plnohodnotný film, ale skôr ako skúška pred kamerami, kým osvetľovač správne nasvieti scénu. Určite to má momenty, ktoré sú dobré... ale je ich žalostne málo. Vrcholom je nepochopiteľná, viac ako dvojhodinová minutáž, pričom v strede (a nemám na mysli dve-tri scénky, ale cca hodinu času!!!) je to absolútna nuda. Poteší hŕstka hlášok („V pohode, v Európe nemáme maximálne povolenú rýchlosť.“) a divný, ale celkom funkčný running gag s Američanmi. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Milá feel-good komedie takřka bez záporné postavy, se srdíčkem obhajující pozitivní hodnoty a různorodost Evropy, a opepřená trefnými vtípky na společenské témata (vztah Islanďanů k Amíkům; v Rusku nejsou žádní gayové atd.). Upřímně mě dojala a potěšila. Čtvrtou hvězdu dávám nejspíš proto, že mám velkou slabost pro Island (zrovna Húsavík jsem přes 2-denní čekání na lepší počasí viděl pouze v oparu a dešti) a protože jsem jeden z mála v mém okolí, kterým nevadí Will Ferrell. Tohle si zrovna i spolunapsal a spoluprodukoval, což potvrzuje jeho zasloužené místo v koruně žánru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

David Dobkin je režisér, který umí pobavit, ale není úplnou komediální jistotou. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga je divný film, s velice divnými postavami a častokrát i podivným humorem. Naštěstí však dokáže pobavit a třeba hudební čísla, jsou vyloženě skvělá. Škoda jen zbytečně přetažené délky a minima humoru. Jít cestou bláznivé komedie a skrouhnout to o půl hoďky a mohla to být možná i komedie roku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Při vyhlašování výsledků v semifinále se mezi zeměmi nachází i Česká republika, v dalším záběru ovšem zmizí a pak se znovu objeví až jako postupující země do finále. (Mara97)
  • Děj filmu se sice částečně odehrává ve skotském Edinburghu, nicméně soutěž samotná probíhá v SECC Stadium, které se nachází v Glasgow. (NiWi)
  • Will Ferrell je masívnym fanúšikom Eurovízie a šou sleduje pravidelne od roku 1999. To vďaka rodine jeho manželky, ktorá navrhla sledovať súťaž počas ich pobytu vo Švédsku. (drake31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama