Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Země východní Evropy hlasovaly pro Island. To nedává smysl." Ale dává, chlapče. My se totiž netváříme přemoudřele a dokážeme ocenit ujetý vystoupení. To jen tak naokraj, protože Eurovize je vážná věc a jen těžko v ní lze uspět bez pomoci vražednejch Elfů. Já jsem samozřejmě doufal v ještě větší hovadinu a bylo mi jasný, že dýlka dvou hodin je přepálená, ale stejně jsem si to s Larsem, Sigrit a různobarevnejma euroúchylama docela pěkně užil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Elfové, přestože nejsou nikdy vidět, jsou mnohem vtipnější než skřet Ferrell, který téměř nesleze z plátna. Komedie z bizarního prostředí Eurovize sice nepostrádá nápad, ale většinou jí nevycházejí gagy. Vtipy jsou očekávatelné a upocené, dřou na pilu a k smíchu je toho pramálo. Některé scény jsou na komedii zbytečně drastické. Popravdě, po pár dnech od zhlédnutí mi utkvěl v hlavě akorát pořád fešný Pierce Brosnan, provždy krásný Island a jedno bodnutí nožíkem. SHRNUTÍ: Na to, jaký je Eurovize bizár, je komedie o ní jen slabý odvar. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

David Dobkin je režisér, který umí pobavit, ale není úplnou komediální jistotou. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga je divný film, s velice divnými postavami a častokrát i podivným humorem. Naštěstí však dokáže pobavit a třeba hudební čísla, jsou vyloženě skvělá. Škoda jen zbytečně přetažené délky a minima humoru. Jít cestou bláznivé komedie a skrouhnout to o půl hoďky a mohla to být možná i komedie roku. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Eurovizi jsem párkrát viděla a považuju to za dost obskurní záležitost, takže dělat si z toho srandu mi nepřijde moc těžký. To nemění nic na tom, že tenhle film je sice naprostá hovadina, ale já se u toho opravdu bavila. Nejpovedenější je postava soutěžícího z Ruska. Nejsi gay? Ne, já jsem Rus. V Rusku žádní gayové nejsou. A výběr písniček krásně odráží, co v téhle divné soutěži frčí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V adoraci jinakosti je Fire Saga mile neodolatelná a chvílemi téměř podvratná, v soundtracku pak stoprocentní, ale na každý úžasný gag nebo píseň připadá pravidelně i jedno zakopnutí. Sošný Brosnan deklamuje překážející hluboká moudra, vážné chvíle trvají neúměrně dlouho a hlavní hrdina smutně často vychází ze sporných situací jako zaslepený sobec. Pár týdnů po zhlédnutí ale dokonale obsazené vedlejší role (Dan Nekonečný Stevens) a na míru přesně vysoustružené songy pomalu zahlazují většinu prasklin a nenápadně tahají hodnocení výš. Rezervu si ale nechávám pro nevyhnutelnou další projekci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Ve filmu si střihnul cameo portugalský zpěvák a vítěz Eurovize z roku 2017 Salvador Sobral jako pouliční umělec hrající na klavír v Edinburghu. (NiWi)
  • Počas sledovania finále Eurovízie v Lisabone v máji 2018, sme na obrazovkách mohli vidieť aj Willa Ferrella. Neskôr sa ukázalo, že tam nebol len ako fanúšik show a že svoju účasť bral ako prípravu na film o tejto súťaži. O mesiac neskôr bolo oznámene, že Farrell nebude len hrať vo filme inšpirovaným Eurovíziou, ale taktiež sa bude podieľať na scenári a produkcii filmu pre streamingového giganta Netflix. (drake31)
  • Írsko zvíťazilo v speváckej súťaži Eurovision do roku 2020 najviac - sedemkrát. V 90. rokoch vyhral štyri z piatich súťaží a ako prvá krajina zvíťazila trikrát za sebou. (belinko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama