Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už fakt na komédiu stačí jeden ošúchaný vtip? Ale čo by som čakal od Ferrella, humoristu-extrémistu. Ten človek má tendenciu preháňať, lenže málokedy mu to aj naozaj vyjde. Celé sa to nakoniec aj tak pretavilo na prezentáciu skutočných aj umelých hviezd typu Lovato, Rybak či úchyl Wurst. Takisto nechápem, prečo sa tu objavila Rachel McAdams. Došli jej peniaze? Ale prekvapiť ma v tomto zmätenom svete už nemôže nič, keďže som sa práve dnes dozvedel, že klasická hudba je vraj rasistická... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrně vystavěná hudební komedie, která je až po okraj napěchovaná rytmickou muzikou a bláznivými gagy. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga rovněž zaujme i nádhernými lokacemi, jenž celému snímku dodávají atraktivní a neotřelý punc. Je tedy vážně velká škoda, že scénář tyto atributy a zajímavě znějící nosnou premisu využívá tak nějak napůl. Ve finále tedy dostaneme neuvěřitelně nataženou hudební záležitost se šíleným Willem Ferrellem a nádhernou Rachel McAdams, jejíž potenciál bohužel dalece přesahuje schopnosti tvůrců. Škoda. (Netflix) „The elves went too far!“ ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Klasický holyúdský povrchní sračkoidní rektobol a degenerativní homomédie bez jediného vtipu, určená pro celou (už tak retardovanou) rodinu, po které by měla následovat mezinárodní žaloba Islandu na toho slizkého trapáka Ferela za to, že dělá z jeho obyvatel přitroublé čuráky. Nasraně druhé je to taková vcelku neškodná, hloupá kokotinka, způsobující jen odumírání zbytku mozkových buněk, a nikoliv obvyklou maligní rakovinu vkusu, kde Ferel v další sériové roli odpudivého žinantního debila tentokrát moc neprdí ani nežere hovna, je prostě tak nějak jenom normálně slizký a uboze trapný. Kokotinka patetická, kýčovitá a plná plytkých kolotočářských cajdáků a homopissniček, podtrhující současný tytrubkový trend, že i sebevětší retard se může dočkat svých patnácti minut, že, Misho, jen proto, že je retard. Ovšem kdyby mi někdo držel u hlavy devítku s tím, že pokud se znovu nepodívám na nějakou ukrutnou buzikálovou sračku, tak mě zabije, a na menu by byli ještě Bídníci a LA LA Shit, nadšeně zvolím tohle. Tudíž nádherná dvojka, a teď mě omluvte, musím jít hladit kočky a nažehlovat si puky na riflích. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Filmová Eurovize je takový kočkopes. Vyloženě vtipných momentů tu až tolik není, parodie této bizardní soutěže je to tak napůl a některé scénky navíc působí hodně roubovaně, aby se Ferrell měl možnost alespoň trochu vyřádit. Na druhou stranu je tu několik momentů hrající vyloženě na vážnější nótu, stále roztomilá Rachel McAdams a slušný soundtrack, přičemž Husavik song bych bez váhání poslal rovnou na Oscary. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Příběh Ohnivé ságy" coby hraný film o nejznámější hudební soutěži na světě je v podstatě jedna velká ptákovina s typicky afektovaným Willem Farrellem a roztomile potrhlou Rachel McAdams - obsahuje však několik povšimnutíhodných scén a momentů, které nenuceným způsobem pobaví i mile překvapí. Základní příběhová kostra je klišé na entou, zde je to však ozvláštěno prostředím Eurovize a nádhernou krajinou Islandu. Stopáž mohla být o něco kratší a některé scény by úplně v klidu snesly zkrácení - avšak za camea vítězů z předchozích ročníků Eurovize, linii se skřítky a Demi Lovato jsem byl vážně rád. Vedle toho si film vtipným způsobem střílí (někdy i možná nevědomě) z evropských zemí - viz "nulový" výskyt 4%-lidí v Rusku, nenávist Evropanů vůči Američanům či zmínka o Východním bloku. Hudební vystoupení byla povedená a diváci si vlastně mohli aspoň v jistém slova smyslu užít Eurovize, když byla letos zrušena. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Will Ferrell je masívnym fanúšikom Eurovízie a šou sleduje pravidelne od roku 1999. To vďaka rodine jeho manželky, ktorá navrhla sledovať súťaž počas ich pobytu vo Švédsku. (drake31)
  • Když se Alexander Lemtov (Dan Stevens) snaží přesvědčit Sigrit (Rachel McAdams), že s ním má zůstat, nabízí jí, že ji mimo jiné koupí Fabergého vejce. To bylo důležitou součástí zápletky předchozího filmu, ve kterém Rachel hrála, Noční hra (2018). (Mygel)
  • Spievanie "Song-a-long" v dome ruského finalistu Alexandra (Dan Stevens) je zmes piatich pesničiek, ale iba dve z nich boli súčasťou predošlých ročníkov Eurovízie ("Waterloo" a "Ne partez pas sans moi"). Zvyšné skladby ("Believe", "Ray of Light" a "I Gotta Feeling") s Eurovíziou nemajú nič spoločné. (belinko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama