Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Recenze (354)

POMO 

všechny recenze uživatele

Milá feel-good komedie takřka bez záporné postavy, se srdíčkem obhajující pozitivní hodnoty a různorodost Evropy, a opepřená trefnými vtípky na společenské témata (vztah Islanďanů k Amíkům; v Rusku nejsou žádní gayové atd.). Upřímně mě dojala a potěšila. Čtvrtou hvězdu dávám nejspíš proto, že mám velkou slabost pro Island (zrovna Húsavík jsem přes 2-denní čekání na lepší počasí viděl pouze v oparu a dešti) a protože jsem jeden z mála v mém okolí, kterým nevadí Will Ferrell. Tohle si zrovna i spolunapsal a spoluprodukoval, což potvrzuje jeho zasloužené místo v koruně žánru. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Klasický holyúdský povrchní sračkoidní rektobol a degenerativní homomédie bez jediného vtipu, určená pro celou (už tak retardovanou) rodinu, po které by měla následovat mezinárodní žaloba Islandu na toho slizkého trapáka Ferela za to, že dělá z jeho obyvatel přitroublé čuráky. Nasraně druhé je to taková vcelku neškodná, hloupá kokotinka, způsobující jen odumírání zbytku mozkových buněk, a nikoliv obvyklou maligní rakovinu vkusu, kde Ferel v další sériové roli odpudivého žinantního debila tentokrát moc neprdí ani nežere hovna, je prostě tak nějak jenom normálně slizký a uboze trapný. Kokotinka patetická, kýčovitá a plná plytkých kolotočářských cajdáků a homopissniček, podtrhující současný tytrubkový trend, že i sebevětší retard se může dočkat svých patnácti minut, že, Misho, jen proto, že je retard. Ovšem kdyby mi někdo držel u hlavy devítku s tím, že pokud se znovu nepodívám na nějakou ukrutnou buzikálovou sračku, tak mě zabije, a na menu by byli ještě Bídníci a LA LA Shit, nadšeně zvolím tohle. Tudíž nádherná dvojka, a teď mě omluvte, musím jít hladit kočky a nažehlovat si puky na riflích. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení této komedie je čistě subjektivní záležitostí. Mám tu totiž hned několik důvodů, proč filmu dát pět hvězd a to, že Eurovizi znám a rád na ní každý rok koukám, není ten nejpodstatnější důvod. Beru ji totiž dost s rezervou. Ono to totiž ani jinak nejde. Kvalita hudby je totiž často dost sporná, ale zase je legrace a rád si vždycky tou soutěží nějakou zemi oblíbím. Dlouhodobě ale vládne Island, který nejspíš bude láskou na celý život. A když Vám tvůrci filmu vyberou zrovna Island pro prezentování v Eurovizi, a k tomu nabídnou sérii místních herců a krásných záběrů z Husavíku, kocháte se seč to de a doufáte, že podobný film nikdy neskončí. Will Ferrell a Rachel McAdams navíc byla naprosto boží volba. Oba si Fire Ságu doslova užívají. Navíc se ve filmu objeví i krátká scéna s Českou republikou vůči Islandu a to mi taky sakra zahřálo u srdce. Navíc, a to je nutné zmínit, je to fakt legrace. Hudební čísla obecně jsou hudebně hodně vysoko (hlavně Bělorusko!), dokonce víš, než kdejaký ročník samotné Eurovize. A když přijde na scénu Fire Saga, tak si to nelze neužívat. No prostě se super námět dostal do správných rukou a vznikla z toho komedie, která je u mě top za posledních deset let. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Udělat si prdel z kreatur, co soutěží v Eurovizi je skvělej nápad. Mohlo to teda být vtipnější, ale Rachel McAdams to hrozně zachraňuje a dokázala zazářit i v takové blbině. Naštěstí to i dobře graduje a na konci jsem byl nefalšovaně dojatej. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDNOU VYHRAJU SOUTĚŽ EUROVIZI A NIKDO SE MI SMÁT NEBUDE!...“ /// Eurovize je kreténská soutěž (která se dá vyhrát jen s pomocí skřítků)… a o tom je tenhle film… Rachel McAdams bude krásná i kdyby hrála s větším blbečkem, než je Will Ferrell, spousta buzíků (nevím, jestli ty lidi hráli sami sebe…?) a jestli někdo bere tenhle film vážně, tak je stejná bukvice jako ti soutěžící. Naštěstí ironie, ta jedna kurevsky vtipná scéna a hlavně Ferrell jsou dostatečnou zárukou… kurva nebo ne? Nečekejte další „Zrodila se hvězda“, přestože závěrečná třetina je pro mě překvápkem a názorným příkladem, jak z „ničeho“ udělat klišoidní podívanou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat z Húsavíku. 2.) Miluju Jaja Ding Dong. 3.) Thx za titule „Zuzana Vrzalová“ a „vasabi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná feel good záležitost s rozkošnou Rachel McAdams a poměrně krotkým Willem Ferrelem. Film sice není až tak vtipný, spíše je hodně zábavný, má srdce a silný emocionální náboj a to mi tentokrát i stačí. Nápad s Eurovision se mi líbil, písničky jsou hodně fajn, postavy super a finále, kde Rachel zazpívá jako bohyně a zboří svým hlasem celý sál jsem brečel jak želva. Naposled jsem to takhle cítil u Lady Gaga ve Star is Born. Líbilo se mi i zasazení do Islandu. Bavil jsem se opravdu dobře.Příběh****, Akce>Ne, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí>Ne. 8/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V adoraci jinakosti je Fire Saga mile neodolatelná a chvílemi téměř podvratná, v soundtracku pak stoprocentní, ale na každý úžasný gag nebo píseň připadá pravidelně i jedno zakopnutí. Sošný Brosnan deklamuje překážející hluboká moudra, vážné chvíle trvají neúměrně dlouho a hlavní hrdina smutně často vychází ze sporných situací jako zaslepený sobec. Pár týdnů po zhlédnutí ale dokonale obsazené vedlejší role (Dan Nekonečný Stevens) a na míru přesně vysoustružené songy pomalu zahlazují většinu prasklin a nenápadně tahají hodnocení výš. Rezervu si ale nechávám pro nevyhnutelnou další projekci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Elfové zašli přidaleko.“ No... je to zlé. Dosť zlé. Svetlých okamihov to má skutočne len minimum a mrzí ma to, ale Dan Stevens (ktorý sa raz dostane do neba za svoju prekrásnu rolu v seriáli Legion) medzi ne (napriek obrovskej snahe) nepatrí. Nepatrí medzi ne bohužiaľ ani Will Ferrell, na ktorého začína byť (vo veku 53 rokov) v týchto rolách čudný, nepríjemný a trošku mrazivý pohľad. Rachel McAdams do jeho bláznivého sveta zapadla možno až prekvapivo hladko, ale ani ona nie je žiadny patent na zábavu, čo fakt zamrzí, lebo sa tu totálne zhovadila... a vlastne načo? Pierce Brosnan je patrične mužný, ale to je asi tak všetko (nespasí to ani jeho dojemný preslov na lodi). Mnohé scény sú absurdne ustrihnuté pred panutím pointy. Motív s duchom bol fakt úplne mimo terč. Scenáru chýba drajv, réžia je krajne zaspatá a mnohé vtipné scény sú skôr desivé, než vtipné. Mne to miestami ani nepripadalo ako plnohodnotný film, ale skôr ako skúška pred kamerami, kým osvetľovač správne nasvieti scénu. Určite to má momenty, ktoré sú dobré... ale je ich žalostne málo. Vrcholom je nepochopiteľná, viac ako dvojhodinová minutáž, pričom v strede (a nemám na mysli dve-tri scénky, ale cca hodinu času!!!) je to absolútna nuda. Poteší hŕstka hlášok („V pohode, v Európe nemáme maximálne povolenú rýchlosť.“) a divný, ale celkom funkčný running gag s Američanmi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Země východní Evropy hlasovaly pro Island. To nedává smysl." Ale dává, chlapče. My se totiž netváříme přemoudřele a dokážeme ocenit ujetý vystoupení. To jen tak naokraj, protože Eurovize je vážná věc a jen těžko v ní lze uspět bez pomoci vražednejch Elfů. Já jsem samozřejmě doufal v ještě větší hovadinu a bylo mi jasný, že dýlka dvou hodin je přepálená, ale stejně jsem si to s Larsem, Sigrit a různobarevnejma euroúchylama docela pěkně užil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lidi, kteří čekají zesměšnění a pozurážení Eurovize, budou zklamaní. (A někteří lidi cítí zjevně skutečně ostrou potřebu zaplnit svět kusem další negativity za každou cenu, i kdyby šlo o šíření hejtů na stupidní pěveckou soutěž. Jako by vynaložení energie na natočení celovečerního filmu o tom, že Eurovize je trapná, nebylo to nejtrapnější, čím by mohl dospělý člověk trávit čas.) Tenhle film je spíš poctou všemu směšnému, roztomilému i naivně optimistickému, co ta soutěž obnáší. Jde o film, který se velmi nebere vážně, a odpovídá tomu každá volba - vše je extrémním klišé a šablonou, jako Eurovize samotná, ale přesto má člověk pocit, že v tom je nějaké to srdce. Je to v důsledku absurdní film o absurdní soutěži, kde americký štáb žasne nad evropskými bizáry, ale já s ničím z toho neměl problém. Eurovize krásně demonstruje rozdíl v tom, kdy "neber to vážně" je omluva na všechny nedostatky, a kdy "neber to vážně" je záměrná volba naivních motivů. Snadno se dají porovnat špatně napsané a natočené české komedie, kde nic nedává smysl, a cílený optimizmus Eurovize, aby byl ten rozdíl patrný. Jasně - mohlo by mi vadit, že námět k hlubší reflexi evropské identity nebyl naplněn způsobem, aby vznikla hodnotná satira, ale opravdu má smysl to chtít od Willa Farrella? To cheesy finále dokonale funguje. Ten film tak moc chápe, co se děje, že dokonce použije Hoppípollu, aniž by to působilo nezáměrně směšně. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší komedie roku, která si milým způsobem dělá srandu z této soutěže, aby se na konci překlopila v něco opravdu neironicky dojemného. Potěšily i písničky, ať už převzaté (3x Sigur Rós!) nebo původní (Húsavík bude jistě oscarovým favoritem). Mimochodem, v Húsavíku i Edinburghu jsem byl a je to tam fakt pěkné ;-p ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spíš feel good hudební movie než třeskutá komedie, každopádně hodně sympatická oslava snílkovství. Super písničky, elfí vražda a Rachel McAdams ultimate adorable. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Netflix filmy obecně stojí za velký kulový, ale tady to naštěstí neplatí. Ohromná pocta velkým snílkům a film o spolupráci, ztrátě sobectví a lehké líznutí satirou. Je to tak uvedoměle over the top, absurdní, přitom dokonale naplňující žánr a srdečný, že na konci nelze nepustit slzu. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell hraje Tima Tolkkiho ve snímku, co působí jako americký remake nějakého neexistujícího původního materiálu. Není to moc vtipné, ale o to víc je to cute. I s tím, že Pierce Brosnan podle mě vůbec neví, kde je. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

5/10 za tu jednu nečekanou, strašně zábavnou a výborně celým filmem budovanou scénu, která vlastně v krásně absurdním stylu dovrší celý hlavní motiv příběhu. Úvodní a závěrečná písnička super, Rachel úžasně roztomilá po celou dobu, Will v této roli snesitelný většinu času (když už ovšem začne být otravný, tak je zase pořádně), ale jinak nic moc. Předvídatelné, moc slaďoučké, moc obyčejné a nejhorší je, že humor mi přišel strašně slabý (resp. zbytečně nevkusný, na víc se tvůrci fakt nezmohli?). Těch pár povedených vtípků film nespasí. Aspoň jsem konečně viděl, jak to na té Eurovizi vlastně probíhá a vypadá (pravděpodobně). Po tom zveřejnění Volcano Man klipu jsem čekal větší bžundu, snad i pořádnou satiru, nakonec jsem dostal jen přehlídku nevkusných kostýmů, sem tam slušné písničky a camea nějakých hvězdiček. Zase musím ale uznat, že při té docela vražedné délce jsem se až tolik nenudil. 1 hlas pro Island navíc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O Eurovizi (a jejích podivných aférách) jsem měl vždy jen mlhavé povědomí a proto když se objevil trailer na tento film (ano, ten videoklip, jež jsme každý viděli desetkrát), jsem to bral tak, že si velký fanoušek Will Ferrell natočil velké promo na letošní ročník a nejedná se o skutečný film (podobně jako před nedávnem ten trailer na Dundeeho). Je velká škoda, že zrovna letos to nevyšlo a film to zbytečně odnesl, jelikož ten buzz mohl být mnohonásobně větší...a oprávněně, jelikož se jedná o feel good film s přestřelenými gagy, jak ostatně u Ferrella s Mccartym známe, ovšem v těch správných momentech dokáže přesně zahrát na melancholickou strunu. Někdy je to až moc pitomé, ale celkově jsem si to moc užil a doufám, že i ty čísla na Netflixu budou! ... 7,5/10 ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama