Reklama

Reklama

Přetlak

Trailer 1

Příběh se odehrává v Londýně během 24 hodin a sleduje muže na jeho riskantní cestě k sebeosvobození. (Canal+ Action)

Recenze (29)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelná záležitost. Na jednu stranu atraktivní a poutavý výkon hlavního herce v roli bláznivého maniaka, na stranu druhou je to vlastně jen 100minutové pobíháni sem a tam, které nemá smysl a které rozhodně není ani divácky zábavné. Taková ta věc, kdy si herec film sice užije, ale obecenstvo už daleko méně. Film pro okrajové publikum, ale za mě zbytečný počin bez ambicí či pointy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou další z filmů u kterýho může dát divák mozku voraz. Dalo by se říct, že tenhle snímek nemá v podstatě žádnej děj. Divák prostě jen sleduju co to pako potom co mu rupne v bedně zase udělá. A mě tahle jízd do neznáma celkem bavila. B. Whishaw byl dobrej psychouš a jeho nevyzpytatelný jednání způsobuje to, že divák absolutně netuší jakým směrem se bude film vyvíjet dál. Spíše pro okrajové publikum. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Surge je 24 hodinovou adrenalínovou jazdou po  Londýne. Totálna šupa! Chlapíkovi sa po návšteve svojich rodičov začnú diať totálne podivné príhody, ktoré vyústia do čoraz bizarnejších a zbesilejších situácií. Osobne by som rád poukázal na jednu z nich, na svadbu. Tam som nevdel, kde je sever! Svadba bola ozajstným umeleckým mindfuckom, aký som ešte nevidel! (Treba upriamiť pozornosť na ženíchovho hlavného družbu.) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film s vyloženě hnusnou, nepříjemnou, úzkostnou a tíživou atmosférou. Whishaw přenáší svým výkonem svoje maniakální psychický stavy na diváka, totéž dělá kamera i soundtrack. Určitě nečekejte zábavu, spíše se připravte na hloubkovej ponor do zničený mysli, na jehož konci - jakmile se vynoříte - budete znovu objevovat realitu skutečnýho světa kolem vás. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Surge je ako beh pošahanca. Whishaw pripomína Jima Carreyho z Blbý a blbší, výrazom, účesom i správaním. Len ten Carrey bol vtipnejší. Oveľa. Je síce zaujímavé sledovať toho pobehujúceho blázna, ale žiadne majstrovské dielo to nie je. Príbeh je v podstate nulový a hlavný hrdina má len pretlak v hlave a tiež pretlak vo vajciach, čo aspoň v priebehu toho pobehovania vyriešil návštevou kamarátky mulatky, aby si uľavil. Film v podstate neponúka súvislú myšlienku, je súhrnom skečov z jedného dňa života nie až tak tichého blázna. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Každý aspoň průměrný mobil má už dneska více či méně kvalitní stabilizaci videa, ale filmy se neustále tvrdošíjně točí skákajícími kamerami bez stabilizace. Schválně. Ba navíc se jimi ještě schválněji co nejvíc hýbe a třese a zoomuje a švenkuje, aby byl výsledek pokud možno co nejvíc trhaný, tedy "nervní" a "autentický". A tenhle film je toho bohužel extrémním příkladem. Říkám bohužel, protože bych mu býval z fleku napařil plný počet, podobné syrové psychárny zbožňuju. Nervové zhroucení a propuknutí manické psychózy v přímém přenosu. Psychika ústřední postavy (excelentní Whishaw!) je stejně jetá a vyšinutá, jako kameramanovy pracky. Takže hodně. Bohužel. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ben Whishaw hrá ako o život, ale mne prosto chýba akýkoľvek background k tomu jeho mindfucku. Čo sa mu stalo, čo sa mu deje, aký bol, čo ho frustruje, čo mu chýbalo....tu moja fantázia nejak prosto nezafungovala. To sa môžem postaviť na akékoľvek pražské námestie, ideálne na Vltavskú, a sledovať podobné haluze miestnych povaľačov a nakrútiť o nich 105 minút. Čo je neskutočné, určite jeho chémia s Ellie Haddington čoby matkou. Tá je priam fyzická, uchopiteľná a skvele zahraná. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Surge je takovým hybritem mezi Zastav a Nepřežiješ a Keane (2004 s Damianem Lewisem). Prostě týpek dělá bordel po Londýně, má to hektické a dost intenzivní tempo, a Ben Whishaw se tříští na kusy co se týče mentality před kamerou, jež se neustále chvěje a divákovi nedopřává chvilku klidu. Pokud vám vadí roztřesená ruční kamera, tak se tomuhle vyhněte. Mě to zde přišlo dost přirozené a na rozdíl od jiných paskvilů (Bourne), to zde dávalo smysl jakožto nějaká umělecká vize. Jelikož sledujeme chaotickej charakter, jež dělá šílené věci, Stuart Bentley pochopil že s kinetickou kamerou bude schopnej vyvolat velkou imerzi. Překvapilo mě že pár příběhových elementů zde nemá žádné vysvětlení ("hej já tě znám" scéna, příchozí hovory či scéna s ženichem) a nějak mě to moc netrápilo, že jsme se nedočkali odpovědí. Začínám si uvědomovat, že abstraktní pojetí mi začíná u filmů připadat více strhující, protože si můžu doložit vlastní interpretaci pro ty scény a líp se o nich diskutuje bez přímé odpovědi. Pochválit musím áčkové herecké výkony (Whishaw je fenomenální a i maminka hlavní postavy je skvěle zahraná) a pěknej kontrast mezi dunivým soundtrackem a ruchem Londýna. Surge je dost neobvyklej snímek, nemá nosnej příběh, nemá odpovědi. Prostě se TO děje. Je na vás pokud na pravidla filmu přistoupíte. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Uff, rušnej a pulsující film jako blázen. Normálně mě sledování toho týpka v hlavní roli strašně znervózňovalo, myslel jsem, že praskne on a pak i já. Zběsilá psychika, skoro bez dialogů a fakt jsem chtěl vědět, co bude dál. Konec se mi bohužel nezdál tak zajímavej, jak by si film zasloužil, ale kdo hledá neotřelej film, tady ho dostane. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Práca debilná, kolegovia debilní, rodičia debilní, susedia debilní... jednému aby z toho jeblo! Niet sa čo čudovať, keď z každodenných nezmyselných a nekončiacich sa nespravodlivostí človek dostane niekoľkodňovú maniakálnu epizódu, vykradne zopár bánk a konečne si robí, čo chce. Ben Whishaw si zase zahral magora, čo mu ide veľmi dobre. Celkom by ma zaujímalo, čo to povedal tomu svedkovi so skvostným príhovorom na svadbe. Inak napriek tomu, že to bolo natáčané ručnou kamerou, mi to trasenie vôbec nevadilo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Bravooooo,Ben Whishaw v zivotnej forme,grandiozny herecky vykon,ktorym divakovi sposobuje psychicky teror,neskutocna psycho-jazda,nieco take sa len tak nevidi,ono to nie je ani thriller,skor drama,ktora obsahuje nie prave prijemne pocity,este dobre,ze som si pozrel tento film,lebo sa mi do toho vobec nechcelo,ale nelutujem...:-) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Upřímně fakt nechápu, co timhle dílem chtěl autor říct? Byl Joseph feťák, co měl schízu nebo to byl prostě jenom pošuk? Kdo byl ten pobuda na letišti, co se s nim údajně znal a všechno odstartoval? Biják dává v podstatě jenom samý otázky a vůbec žádnou odpověď. Na druhou stranu je zvláštní, že jsem se při takovymhle mindfucku v podstatě bez děje neunudil k smrti. Jakože znova bych si to fakt nepustil, ale psychotickej Ben Whishaw mě občas dokázal zaujmout a atmosféra byla občas taky docela zajímavá. A ten motiv "den blbec" ze začátku Josephova bloudění po Londýně, kdy se mu vybil mobil, bankomat sežral kartu, zapomněl si občanku apod. měl něco do sebe, tak trochu Falling down na piku. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím jsem to vydržel jen padesát minut. Chlopek pobíhá sem a tam. To bylo zatím vše. Dal jsem zbytek. Dále to pokračuje stejně. To v té bance mysleli jako vážně? No, já dávám dvacítku za naprosto fenomenální výkon Bena Whishawa a to je vše. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Typická ukázka mrzké amatérské šlichty a ještě navíc s vytřepanou, protivnou kamerou. Po chvíli vypnuto. (0%) ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Surge je hlboko znepokojujuci film,v ktorom Ben Whishaw podáva exelentný výkon.Nazvať tento film ťažkopozeratelným je slabé slovo.Napriek tomu sa oplatí vidieť tento náročný film. ()

Reklama

Reklama