Reklama

Reklama

Do hloubky: Případ vraždy v ponorce

  • Dánsko Into the Deep (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka Kim Wall dorazí za vynálezcem Peterem Madsenem na jeho ponorku. Když pak ale zmizí a on začne měnit svoji výpověď, na světlo postupně vyjde děsivá pravda. (Netflix)

Recenze (14)

jefff 

všechny recenze uživatele

Fakt hnunej portrét psychopata, na který se každou minutou hůř a hůř dívá. Madsen byl vyšinutej kripl, který skrýval své zvrácené touhy za mesiášské velikášství velkého vynálezce. Tenhle příběh je mnohem horší, než jakýkoliv fiktivní thriller nebo horor. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Původní záměr bylo natočení dokumentu o dánském Muskovi, který s pomocí dobrovolníků kutí v zaplivaném přístavišti všemožné vynálezy. Madsen byl však ještě větší pošuk, než čekali a po vraždě v ponorce se mezi členy jeho týmu a štábu režisérky rozlejí extrémně smíšené pocity, protože jeho čin nikdo nechápe. Především pohled na bývalou kolegyni, kterou lákal na projížďku, je velký zážitek a tvůrcům se podařilo zachytit i některé záchvěvy Madsenovy psychopatické mysli přímo na kameru, což je lahůdka. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Klasické" vražedné schéma "úchyl zabil a rozřezal ženskou, chytli  ho a šel sedět" je tu ozvláštněno podobou "úchyl stavěl rakety a ponorky, stal se mediální hvězdou, zabil a rozřezal ženskou, chytli ho a šel sedět". Nic extra se tu ale člověk nedozví - vyjma faktu, že byl Peter Madsen extrémně nesympatickým egohoničem, čímž se liší od ostatních profláklých vrahů, často známých jako "tichý/milý/sympatický pán od vedle". Dokument se do složitějších polemik nepouští a co se týká samotného činu, kromě Madsena vlastně nikdo neví, co se v ponorce všechno stalo - což je kombinace, která činí výsledek poněkud bezzubým. Zdaleka nejzajímavějším prvkem filmu je bývalá Madsenova kámoška a její prozření, že obětí měla/mohla být ona. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Into the deep mohol mať podobný impact ako Thin blue line. Má na to svojské chladné škandinávske prostredie. Oproti vyššie spomínanému dokumentu má aj obrovský arzenál materiálu, keďže vraha natáčala obeť do televíznych reportáží počas dlhého obdobia. Bohužiaľ sa tak nestalo, pretože tvorcovia predkladali senzačný story twisting bez filmársky majstrovských schopností. Je to neobyčajne desivý prípad, ktorý otriasol dánskou spoločnosťou a častokrát nedáva logické vysvetlenie obludnosti samotného skutku. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Holky nelezte do cizích ponorek..... Jen pro lidi co případ znají. Líbilo se mi, že to bylo točené z pohledu jeho týmu. Od nadšení dobrovolníků až po hroucení jeho celého týmu.... Samotný vrah byl obyčejný chlap, ale po půl hodině záběru s ním jsem už viděl náznaky jeho osobnosti a úsměv lháře poznán vždy..... Ale to je jen můj postřeh. Nechápu, že mu vůbec někdo posílal peníze na ten jeho projekt, stačilo použít mozek... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Otřesný případ, který si všichni pamatují z médií. Dokument ma příjemnou délku pod 90 minut a osvětluje co se dá a zároveň znepokojuje poznatky, které člověk, který nesledoval podrobně vyšetřování, nezná . Patří k tomu lepšímu na Netflixu. ()

TemnyRytir 

všechny recenze uživatele

Uf, tak na tohle se koukalo dost těžce. Odporná lidská zrůda, která se vám hnusí už od prvního záběru, a která pro svoje vlastní potěšení brutálně umučila a zavraždila jednu mladou ženu, která měla ještě všechno před sebou. Doufám, že mu v tom krimu někdo pořádně rozkope držku. Minimálně. ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Potkal jsem v životě jednoho psychopata, o kterém jsem si víc jak 10 let myslel, že je to skvělý člověk. I když mi v rozhovoru vyhrožoval fyzickým násilím (skrytě), já to neslyšel a smál se dobrému vtipu. Až zpětně si uvědomuju náznaky, které tam celou dobu byly a já, ani nikdo jiný, je neviděl...Tyhle "příšery" se velmi často stávají vrcholnými manažery, politiky a skrytě vysávají a ničí všechno kolem sebe. O to víc na mě tento dokument působil a naprosto rozumím jeho protagonastům a jejich pocitům (od podpory a obhajoby k pocitu hnusu a nenávisti...). Na jeho konci mi už jen běhal mráz po zádech - a na ten jeho poslední monolog jsem pak zíral s vytřeštěnýma očima... ()

Maslo133 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument o charismatickém vynálezci, ze kterého se vyklubal totální psychopat. Je až zarážející kolik indicií vlastně Madsen o svém zvrhlé stránce osobnosti zanechal. Indicie, kterých si nikdo nevšimnul, nebo je nebral vážně dokud nepřestal fantazírovat a nezačal konat. Nejlépe to vystihuje jeho poslední vystoupení v dokumentu... 80% ()

Pecaldo 

všechny recenze uživatele

Čerstvě dokoukáno a smíšené pocity.. Dokument, který měl původně sloužit jako obrázek dobráka, co si tak nějak na koleni plní svoje sny a veřejnost mu děsně fandí a ve finále posloužil jako jeden z důkazních materiálů proti tomu dobytkovi... Osobně mi bylo z tohohle strejdy od prvního záběru blivno a je dle mého názoru dost evidentní, že má všechny ty spolupracovníky silně u řiti a jediný o co mu jde, je vlastní prospěch, včetně vlastního obrázku typu ,,To jsem ale dobrej a úžasnej co?,,  Je až zarážející, kolik indicií nechával a v klidu na kameru povídal, co povídal.. To, co řekl v posledních dvou větách je mrazivý. Co musela prožít ta novinářka v ponorce si neumí nikdo ani představit.. ()

Reklama

Reklama