Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sladká outsiderka, která miluje umělecká řemesla, koně a kriminální pořady s prvky nadpřirozena, zjistí, že její lucidní sny jí pomalu začínají pronikat i do reality. (Netflix)

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej úlet. Holka od koní je docela okatá a pěkně se na ní kouká, ale jakmile jí začne rašit v hlavě bordel, tak nevíte, co je realita a co fikce. Skoro jako v pořadu Věřte, nevěřte. Psycho stavy ale nejsou zase tak častým tématem filmů a tak to bylo poměrně zajímavé na shlédnutí. A hlavně Alison Brie to šílenství zvládala docela se ctí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krutopřísně cáklej divnofilm, kterej když pustíte vyznavačům mimozemskýho života ve vesmíru a vědcům, zkoumajícím poruchy lidský osobnosti, tak se ty dvě skupiny v uragánu argumentů pozabíjej navzájem. Je zajímavý, že minimálně celou druhou třetinu to výborně funguje jako vyhrocený drama, jen aby děj ve finále aspiroval na nejoblíbenější film Davida Lynche. odpad!ů si to tady nasbírá nepočítaně, ale nedivil bych se, kdyby se za x let pořádaly hipsterský seance v artovejch klubech, kde bude Horse Girl platit za etalon nedoceněnejch filmovejch klenotů 21. století. Bratři Duplassové maj koule a vizi, že dávaj příležitost podobně šílenejm tvůrcům. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Súčasná variácia na Safe, navyše s kombináciou s Chrobákom. Predovšetkým ale na prvé dielo si budete pri sledovaní spomínať. No a pokiaľ máte radi hypnotické diela a zároveň aj feeling amerických nezávislých filmov, k Horse Girl sa budete radi vracať. Námet je zaujímavý, spracovanie kvalitné, metafory fungujú, napriek tomu výsledný dojem nepôsobí tak ambiciózne ako by sa patrilo. Alison Brie je absolútne dokonalá, je škoda, že podobným dielam sa nominácie nerozdávajú. Tým "podobným dielam" mám na mysli najmä záverečné priklonenie sa k inému žánru, ale interpretácia videného je na divákovi. Ale takto vyhrotený film o kríze identity a potrebe nájsť samého seba v dnešnom chaotickom svete nájdete len ťažko. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Netflix mě opět potěšil.. Hodně vypsychlej mindfuck, kterej mě fakt bavil. Ten konec byl ale už takovej moc přehnanej a nějak jsem to moc nepochopil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výkon hlavní postavy Sarah v podání Brie je zneklidňující, zábavný, milý a rezonující. Film krásně mísí temné vnímání reality Sarah pohledem do její mysli a někoho kdo trpí závažnou duševní nemocí. Hlavní premisa je jestli je opravdu nemocná, nebo na ni působí nadpřirozené síly, které ji nutí chovat se bláznivě. Film na mě působil jako horečnatý sen. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podivné indíčko, které se zbytečně táhne, nemá co nabídnout a potěší možná jen fandy Alison Brie, která se zde ukáže nahá. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku jistě rád přilepším, protože pro podobné filmy mám prostě slabost. Alison Brie to zahrála perfektně naivně a byla radost jí sledovat. O ději se tady nemá cenu příliš moc zmiňovat, někomu sedne a někomu ne. K žánru drama bych určitě přihodil mysteriózní a sci-fi. Po rozporuplných Wounds další film, kde si u mě Netflix udělal plus. ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Ani po dvou měsících od zhlédnutí jsem ten film z hlavy nedostal. Což je vzácné. Pure art, který nepředčí snad ani Tom of Finland nebo John Waters. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

A to som si spočiatku hovori, že s tou Sarah to nie je až tak zlé... Napokon sa z toho vyvinulo totálne psycho, ktoré mňa osobne moc nezaujalo a vôbec nemám rád takéto paranormálne teátro. Prvá polovica filmu ma bavila, lebo pôsobila tajomne a už som len dúfal, že to celé bude mať nejaké racionálne vyústenie. Ale potom to začalo - prízraky, klony, mimozemšťania, etc. - no a celé nádejné dojmy boli zrazu preč. Aspoň že na Alison Brie sa celkom dobre pozeralo, krásne oči! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Divný, zvláštní, zmatený, zajímavý. Asi takové pocity mám ze sledování Horse Girl. Ze začátku jsem si říkala, že by to mohlo být solidní mysteriozní drama, které na konci překvapí a ukáže nějaké racionální vysvětlení, co se jí to vlastně děje, ale tohle bylo až moc mind fuck. Něco málo to do sebe mělo ať už zajímavý příběh nebo hlavní postava, ale přišlo mi, že tam je až moc fantasmagorie najednou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Cynik ve mě by řekl, že kdyby mi Alison Brie na rande sdělila že ji unáší mimozemšťané a zdá se jí o budoucnosti, tak bych jí to odkýval. A kdyby po mě chtěla abych nůžkami vykopal babiččin hrob, aby mohla otestovat jestli není její klon, no tak by mě taky neubylo. Horse Girl je film se zvláštním názvem a ještě zvláštnějším dějem. To co začíná jako drama o nesmělé dívce hledající lásku, pokračuje přes schizoidní thriller a končí jako lynchovina, v níž je možné téměř cokoliv. Závěr vypadá jednoznačně, ale něco mi říká, že tady bude nejen nespolehlivý vypravěč ale i záměrně obelhávaný divák. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina nezávisláků je to nudný, všední a divný. Když přežijete první hodinu, tak už to začne být zajímavé. Ale i tak to skončí jako blbost. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Tak ten kdo má rád filmy o koních, ten bude zklamaný. A ten kdo má rád nadpřirozeno tak taky bude zklamaný. Je to prostě psychárna, která nedává moc smysl. Ale jinak kouká se na to hezky. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Tento film ako metafora na vnímanie sveta čitateľov sputnika a slobodného vysielača, voličov kotlebu či pitomia, ktorí sú presvedčení o svojej pravde a fakty fyzického sveta sú zaplatené sorošom a skorumpovanými neziskovkami liberálnych fašistov a cesty z tejto skrumáže niet, pretože akýkoľvek pokus o pomoc sa trestá len hlbším ponorením do paralelnej reality, vidín a konín. A patológia hlavnej hrdinky zodpovedá tiež ľuďom, ktorí žijú v prijateľných materiálnych podmienkach, no chýba im pocit sociálnej začlenenosti, komunity a zmyslu existencie medzi reálnymi ľuďmi a situáciami. ()

Reklama

Reklama