Reklama

Reklama

Ztracené dívky

  • USA Lost Girls
Trailer

VOD (1)

Zoufalá matka se snaží najít pohřešovanou dceru a odhalit pravdu – a pomáhá tak uzavřít šňůru nevyřešených vražd. Podle skutečné události. (Netflix)

Recenze (81)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Určitě silné téma, které mohlo mnohé nabídnout, ale když máte nějaký film podle skutečné události a jediné, co je na tom poutavé, že najdou mrtvá těla prostitutek, mi přijde jako chabá konstrukce, kterou zacloumá i jemný větřík. Dramatická linka se docela povedla a musím uznat, že Amy Ryan to drží nad vodou, jinak by to bylo ještě ostudnější. Inu, ne vždy se zadaří a není každý den posvícení. Zde takový neurčitý polotovar bez závěru či myšlenky. 35% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, tak já měl za to, že Netflix točí jenom dobrý filmy...a on taky umí točit vysloveně špatný filmy. Ztracené dívky jsou třeba rádoby americký mysteriozní drama s kriminalistickým nádechem, reálným příběhem a skutečností, která Vás má šokovat na konci příběhu svojí doslovností. Výsledek je ale takovej, že hodinu a půl čučíte na televizi, kde se neděje zhola nic. Postavy pobíhají z bodu A do bodu B, sem tam si něco řeknou, někde se něco lehce stane, průběh to nemá žádnej a pak najednou bum - hotovo. Jediný plus filmu je Thomasin McKenzie, kvůli které jsem si to pustil, ale kdybych ji neznal, tak se vlastně taky nic nestane. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film působí ze začátku zajímavě, ale konec dokáže diváka leda tak pořádně nasrat. Celá tahle jakási neslaná, nemastná podívaná vlastně nikam nesměřuje a není nám ani naznačeno kdo za to může. Na konci se  pak ještě dozvídáme to, co je nad slunce jasné již na samém začátku. Výsměch a ztráta času 15% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Drž se, ševče, svého kopyta! Aneb pokud po celém světě sbíráte ocenění za přínosné dokumenty, nemusí to nutně znamenat, že až budete chtít poprvé přičichnout k natočení plnohodnotného celovečeráku, bude to zaručená bomba! Naopak. Může z toho totiž snadno vzejít zkratkovitý polotovar na pomezí právě hraného dokumentu a nudného thrilleru, který celou dobu neví, čím chce vlastně být. Není to ani drama, ani krimi, ani mysteriózní detektivka. Je to prostě jako kdyby pejsek s kočičkou viděli True Detective, a snažili se v záři jeho slávy natočit vlastní žánrovou pecku. Uf. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako ale vážne, o čom to bolo? Tak úmorné a nezáživné hľadanie stratenej dcéry som ešte vo filme nevidel. Totálne zbytočný film a žrút času v jednom. Radšej si pustite Ferda mravca - viac pútavosti, viac zábavy..... Na hranici odpadu. 30/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Lost Girls" toho podľa mňa neprináša moc. V prvom rade máme príbeh podľa skutočnej udalosti, ktorý by mal byť zaujímavý, no v skutočnosti to nie je spracované tak, aby ma to nejako výrazne zaujalo. Nemá to ani režisérsky štýl, ani nejaké výnimočné momentky, ani vysoko zaujímavé postavy. Plus pôsobia často zbytočne. Realita je taká, že je tu veľké množstvo postáv, ktoré sa dali jednoducho vyhodiť z príbehu a dokopy by sme o nič zásadné neprišli. Sú tam asi len preto, že je to podľa skutočnej udalosti. No nič výrazné s nimi nespravia, nedajú im nič čo by ich nejako posúvalo a nakoniec celý film stojí na jeho cieli, matke a detektívovi, čo to vyšetruje. A ostatní sú tam okrajovo. A to je aj hlavný dôvod, prečo ma tento film tak veľmi nezaujal. Herecké výkony sú funkčné a je fajn, že sa dočkáme aj záveru, no celkové vyšetrovanie je mdlé, atmosféra tu moc silná nie je, postavy toho moc nepridávajú a s výnimkou záveru som na nič dokopy nečakal. Čo viac mám k tomu dodať? Film má Lolu Kirke a Oonu Laurence, a ani tak som si nenašiel nič výrazné, čo by som pochválil. Lebo nemám dokopy čo na filme vyzdvihnúť. Je to proste definícia slova - Meh. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ztracené dívky by sa mohli kľudne nazvať aj "Hledání kurev" a nikto by nič nemohol povedať. Jedna mamička si nevie priznať, že jej dcéra bola obyčajná štetka a viní z toho políciu. Thrillerová linka tú vlastne žiadna nefunguje, divák nepociťuje záujem ani napätie. Súhlasím s užívateľom Trevorom - ako dokument by to mohlo byť celkom dobré. Ako film to zlyhalo na plnej čiare. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu podle skutečné události je něco zvláštního, byl jsem rozuřený a nesmírně nespokojený. Příběh funguje lépe, pokud se před sledováním podíváte do Googlu. Celé to je takové smutně vážné a melancholické.Ztracené dívky zapadají do trendu současných kriminálek s ženskými hrdinkami, kde vyšetřovatelky často nejsou profesionální detektivové a k pátrání, které představuje středobod příběhu, je vedou osobní či rodinné vazby. Na druhou stranu tento chladný procedurální snímek může mnohé milovníky podobných krimi příběhů snadno odradit. Režisérka Garbusová cíleně vypráví tlumeně, takřka netečně. Přitom hlavně ze začátku tato metoda dovede strhnout. Film paralelně mluví o tom, jak různé instituce přehlížejí právě prostitutky, jako by jejich smrt byla zločinem nějakého druhého řádu. Režisérku však nakonec zradí právě ono rozkročení mezi sociálním dramatem a procedurální kriminálkou. Rozehraje mnoho témat, často mimoděk, ale v celkové stylizaci se motivy s obřím potenciálem rozutečou mezi prsty. Tak jako děj plyne bez větších vzruchů, odplynou i jemně dávkované detaily ze života hrdinek, třeba fakt, co vše matka zamlčela svým dcerám či policii. Na mnohých pnutích by se daly stavět celé dějové oblouky, tady však slouží jen jako dílky pestré, takřka dokumentaristicky pojaté skládačky, pro kterou se hodí přívlastky jako poctivá, ale nikoli intenzivní, zdrcující či alespoň dotažená. Ztracené dívky se nakonec rozplynou v té netečnosti, která se zprvu zdála být jejich největší devizou. Liz Garbusová si za dokumenty s podobnou sociální a kriminalistickou tematikou zasloužila pozornost na Oscarech i festivalu Sundance, v hraném formátu její schopnost širokého záběru a vršení drobností z životních osudů protagonistek nestačí. Sice natočila film, který je pravým opakem senzace, ale nakonec také dokonale utlumí sebe sama. Brutální tragická tečka za pohnutým životním příběhem Mari Gebertové se pouze mihne v závěrečných titulcích, pohozená na okraj. Nepůsobí však jako emoční šrapnel, spíš přiměje publikum zavrtět hlavou, zda by tak silný materiál, který napsala skutečnost, nestál za dramatičtější zpracování. Ztracené dívky jsou dva filmy v jednom. Ten první vypráví o bezpráví, o skutečném zločinu, který nikdy nebyl vyřešen a nad nímž visí stín podezření. Ten druhý hovoří o rodině, která k sobě neměla blízko ani předtím, než jí ten zločin vstoupil do života. Škoda, že se nakonec tvůrci o oba příběhy pouze otřou. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Stratené dievčatá” , ktoré sú už bohužiaľ aj zamordované, ponechané v húštinách, v kroví i pod pieskom u Long Islandu, kde sú všade napospas roztrúsené. Ako sa postupne ukazuje, pozostatkov je viacero, väčšinou patria sexuálnym pracovníčkam na plný úväzok, medzi ktorými by mala byť aj čerstvo nezvestná a zmiznutá Shannan Gilbert, pokiaľ sa ale nenájdu jej kosti, prípad ostáva stále otvorený. Jej matka Mari ju očakáva s otvorenou náručou, (bodaj by aj nie, keď často pendlovala po pestúnskych rodinách), keďže má dôjsť na návštevu, ale sa vôbec neukáže, ani nezdvíha telefón, a tak začína šípiť, že niečo nie je v naprostom poriadku, pričom materinský inštinkt sa preukáže vo svojej najväčšej sile. Naráža na nezáujem zo strany polície, a tak pátra na vlastnú päsť. Dr. Peter Hackett vie o tomto prípade oveľa viac, ako dokáže vôbec pripustiť. Začínajú sa objavovať niekoľké indície, ktoré by mohli dopomôcť objasniť nevyriešenú záležitosť, ktorá matke i dvom zvyšným dcéram nedáva spávať. Ako sa veci vlastne majú ? Mám tu buď čistokrvného, sériového vraha, ktorý má na svedomí, takmer dvadsiatku obetí, alebo žeby bol nakoniec niekto vinný (podozrivý) z postáv, ktoré sa mi pred očami mihotali ? Tak, tento záhadný rébus nechám na divákoch, nech si to už vysvetlia po svojom. _ Pár postrehov k filmu. Je vskutku naozaj príšerne nakrútený ! Je to ešte asi horšie, než bársktorá, ľubovoľná epizóda hocakého, debilného, kriminálneho seriálu, vysielaného večer na (Hnojke), pardon, chcel som povedať na Jojke ! Prístupnosť snímku je "R" , čiže postavy si absolútne nedávajú pozor na jazyk. Nadáva sa tu o stošesť. Na jednej strane to pomáha navodiť samotnú »atmosféru« , no na strane druhej, to zásadne ničomu neprospievalo, teda ľudovo skonštatujem, že: „Ani z voza, ani na voz” ! Biedny film podľa skutočných udalostí, keď už ani horšia kombinácia biedny/skutočný byť nemôže ! Ľutujem premárneného potenciálu režisérky Liz Garbus ! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V první řadě je úděsné, že se něco takového stalo, a s takovým výsledkem... Film popisuje jeden případ, jenž se propojí s těmi ostatními. Je to celkem napínavé, ale nemá to jinak žádnou zvláštní dynamiku. Gabriela Byrna jsem dlouho nikde neviděl a působil nesmírně unaveně a unyle, asi tak mohl vypadat detektiv, kterého měl představovat a se svižností, s níž v onom případu postupoval. Průměrný film. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Už to že je to podle skutečné události to mělo dostat větší nádech, hereckéy dvakrát líp vybrat a příběh dramatický natočit. Tak ten film o ztracených děvčatech byl slabý a téměř nudný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úporné a úmorné hledání zakončené nálezem, který vlastně vůbec nic neřeší. Za mírnou pozornost stojí jen snažící se Amy Ryan, ale té by nepomohlo ani kdyby se postavila na hlavu. Naopak Byrne zřejmě pochopil, čemu se upsal a celým filmem se úspěšně pronudil. Stejně jako já. 15% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě jako hraná epizoda taktéž netflixáckých Unsolved Mysteries. Filmařsky je to poněkud unylé a herci také nemají zas až tak moc co hrát, ale zachmuřené podzimní prostředí Long Islandu navozuje (ne)příjemně temnou atmosféru a skutečný case je to poměrně zajímavý, žel, jak už tvůrci hnedle v úvodu spoilnou, dodnes ne zcela objasněný. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nález několika mrtvých dívek a pátrání po dalších. Většinou šlo o dívky stojící mimo systém, takže po nich nikdo příliš nepátral. Narkomanky, prostitutky. Pouze matka jedné z nich se nevzdala a tlačila na policii, aby konečně našla její ztracenou dceru. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Film utonulý v průměrnosti ve všech možných aspektech, na které si jako hodnotící kritérium vzpomenete. Musím pouze smutně pokývat hlavou a spíše nedoporučit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film o kričiacej žene a neschopnej polícii. Autori sa nepokúšajú ani predostrieť možnosť, kto mohol byť páchateľom, ani sa nijako výnimočne nevenuje vyšetrovaniu či pochybeniam, ktoré polícia spravila, iba sledujú príbeh jednej matky ktorej umrela dcéra a tá je pochopiteľne nespokojná s prácou polície. Najmä v závere dokumentu, keď je objavené telo obete v značnom štádiu rozkladu a pitvou nie je dokázaná prítomnosť drog sa natíska otázka ako dlho ostanú stopy drog v ľudskom organizme a v rozloženom tkanive. Ich stopy možno nájsť 90 dní vo vlasoch živého človeka, ako je to pri mŕtvom tele by asi bolo otázkou pre súdneho lekára. Je smutné, že vrah 10 až 16 dievčat a mladých žien ostal nevystopovaný, no pre každého rodiča je jeho dieťa svätcom a množstvo matiek si myslí, že ich dcéry sa živia poctivou prácou ale skutočnosť je iná. Pomerne nič nehovoriaci film, ktorý by ako dokument vyzeral možno lepšie. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Trochu popisně natočený, smutný osud prostitutek (co jiného čekat?), ale tady podhodnocený - zas tak špatný film to není ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to nejhorší a těch 90 minut se vyloženě netáhne,ale jakkoliv je to podle skutečnosti,tak podobných příběhů tu už bylo tolik a mnohem lépe natočených,že Lost Girls nemají nic čím by extra zaujaly.Není to možná úplně fér,ale bohužel je to tak...50% ()

Reklama

Reklama