Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinka, která se živí podvody a krádežemi, přizve do akce novou parťačku. Ta se ale rychle spřátelí s jejich zanedbanou dcerou a obrátí tak rodinné vztahy vzhůru nohama. (Netflix)

Recenze (30)

somnar 

všechny recenze uživatele

Je asi zbytečné od toho čekat klasický heist, tady se spíše hraje o ukradené dětství a manipulace ve vztazích, přičemž to ve svém náhledu na dysfunkční rodinu připomene leccos od Andersona či Gondryho s trochou kaufmanovské existenciální tísně a na rozdíl od takového Parazita či Zlodějů tady vzájemná vřelost v rodině zlodějíčků absentuje. Miranda July umí dialogy i humor, bohužel to u mě ale vypění ve druhé polovině, kdy to překlopí trochu jinam a celé se to zapříčí jako další coming-of-age quirky americké indie. A Evan Rachel Wood je na takovou roli už fakt trochu stará. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Uznávam, že Evan Rachel Wood a Gina Rodriguez sú obe vynikajúce. A v závere filmu pôsobia absolútne suverénne a skutočne. Aj keď pravdou je, že počas celého filmu boli pre mňa najlepšími elementami. Na druhú stranu ale "Kajillionaire" viac ako hodinu ide z jedného miesta na druhé a dokopy neprináša veľké množstvo zaujímavých momentiek. A najmä som nemal pocit, že by sme videli niečo, čo by bolo skutočne zaujímavé. Najlepšia scénka počas prvej hodiny je asi u starého pána Abea. Tam je niekoľko dobrých momentiek. A aj zaujímavé pochopenie. No úprimne sa pre mňa film vysoko zdvihol až vo svojej finálnej tretine, kde sa Melanie rozhodne pre Old Dolio spraviť všetko, čo mama povedala, že oni predsa nerobia aby neboli fejkoví. Akonáhle rodičia opustia film a sústredíme sa len na naše dve dievčatá, tak to chytilo tempo a najmä som konečne vnútorne začal vnímať film pre to, čím skutočne bol. Reálne to nie je heist film. Reálne je to skôr príbeh ukradnutého detstva. Keď vôbec pochopíme prečo sa vlastne Evanina postava volá "Old Dolio" tak je to skutočne celkom smutné a tragické. A vďaka výkonu, ktorý Evan podáva pôsobí táto postava maximálne skutočná. Časť na toaletách v tme je pre mňa asi osobný highlight filmu. Tam pre mňa fungovalo úplne všetko. Mrzí ma, že to filmu trvalo dlho, kým som naskočil na jeho vlak, no prvú hodinu by som ohodnotil ako okey film. Čo sa udeje potom je v mojich očiach super. Takže som rád, že som film videl, no pravdou je, že som čakal viac. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Evan Rachel Wood s imidžom zmoknutej myši, zhrubnutým hlasom, v niečo ako lesbo romance bez explicitnosti a totálne nudnom deji. Film, ktorý má asi podporiť coming out alebo neviem čo, veď samotná Wood už asi pred desiatimi rokmi prehlásila, že je bisexuálna a že vlastne nemá problém s akýmkoľvek pohlavím z tej širokej liberálnej ponuky, čo sa snažila demonštrovať vzťahom s Marilynom Mansonom, ktorý má tiež zjavný problém so sebaidentifikáciou. Jedinú hviezdu dám za záverečnú pesničku Lonely v originálnej verzii, inak je to v každom ohľade film megaslabučký. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kajillionaire nikoho neobohatí, ale koho to zajímá? Je to mírně příjemně absurdní film. Buď ho snesete, nebo ne. Pokud ano, prosvištíte jím jako děcko zakusíce skutečné a sureální dohromady. Film Mirandy July je miniaturní ujetá pohádka o vztazích, vrtošivě nevyzpytatelná a sladká. Co to znamená přeladit vlastní dospělé rodičovské já. Vloudí se to do vašeho srdce a zasadí tam pocity touhy a lásky. Kajillionaire je jeden z nejpodivnějších filmů, které jsem v poslední době viděl. To myslím jako kompliment a ne kritiku. Temná, nekonvenční komedie s osobitými postavami a představivostí. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tu plodit erudovane komentáre, ako ti podomnou. Filmy, ako su tieto, hodnotím čisto emocionálne a logicky a tento bol fakt drsný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto je typ filmov, ktoré spočiatku pôsobia dosť nevyvážene a nezaujímavo, ale postupne sa rozbalia a hoci po epickej stránke to nie je žiadne terno, ale celé to pozadie zúboženej hlavnej postavy "Old Dolio" tomu dodalo taký zaujímavý feeling. V takejto postave bola Evan Rachel Wood k nepoznaniu, ale zahrala to fakt dobre. Film mal určite super potenciál, ale trochu to stroskotalo na tej nedostatočnej epickosti, a ani dialógy neboli zrovna svetoborné. Ale ja tak fajn, najmä tá pointa. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo sociální drama a ne komedie či krimi. Divná rodina co krade se seznámí dívkou a ta jim poněkud přeorganizuje život. Dcera byla pěkná, ale poněkud zanedbaná a ty její tepláky hrůza. Moc mě to nebavilo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je trochu zvláštny a často nedáva veľký zmysel, no napriek tomu sa naň dá pozerať a vtiahne vás to deja. A hlavne prvá polovica filmu. Postavy sú uveriteľné, okrem Evan Rachel Wood, ktorá je viditeľné stará na túto úlohu. Ale celkovo je film pomalý, a chýba mu trochu smer. 5/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Evan Rachel si umí vybrat roli. Ten film je zpočátku dosti nestravitelný, ale pomalu graduje k velkolepému závěru. Už dlouho jsem neviděl tak podivně roztomilý film. 80% ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Určitě TOP 10 nejdivnějších filmů co jsem v životě zatim viděl, ale zároveň to mělo něco do sebe a rozhodně mě to svým způsobem bavilo.. zajímalo by mě co se Richardu Jenkinsovi honilo hlavou, když si četl scénář 😀😉 ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Podivná krása. Old Dolio ( Eva Racehl Wood ) je natolik nádherně zahrané - raněné ptáče, že jí tu lásku s Rodriguezovou přímo přejete, i když to ještě není jasný a smrdí to jen žárlivostí za pozornost, které se jí v dětství nedostávalo. Richard Jenkins je královsky slizký otec až na půdu a celé tohle polámané dětství je zabalené v osobitě podivném “low heist” kabátě, který klame tělem a ze kterého se vyklube nádherná indie romance. Pátou dávám za ten výprask tady. ()

Thomas_xxxxx odpad!

všechny recenze uživatele

Dlho som už ničomu nedal odpad, ale toto si to proste zaslúži aj napriek tomu, že to nie je úplne nepozerateľné, avšak neobsahuje to žiadny prijateľný dej, hlavné postavy robia všelijaké blbosti, ako je zbieranie peny tečúcej zo stropu, chodenie popod skrytý popod plot a človek si len v duchu hovorí, že WTF?. Proste bezduchá a nepotrebná blbosť, ktorá vás úplne vygumuje. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

První dva filmy Mirandy July mám hodně rád, tady je pořád cítit její poetika, ale už to nějak drhne. Respektive příjde mi, že sice se snaží tlačit na pilu a zaplnit film co nejdivnějšíma postavama a dějovýma zápletkama, ale není v tom tolik té lehkosti a humoru. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Kajillionaire je naozaj zvlastny,cudny a u viacerych ludi asi ani nepochopeny film,ktory nesadne kazdemu,u mna to bolo tak 50 na 50,urcite vyzdvihnem herecky vykon Ewan Rachel Wood,ktora to zahrala na urovni a aj vdaka nej udelim tri hviezdy,mozno,ak to uvidim v buducnosti este raz,tak moje hodnotenie bude o nieco vyssie...:-) ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet, ale nič výrazné a aj keď som myslel, že ku koncu to ide dolu vodou, tak predsa len film trochu prekvapil a v podstate mal akúsi výpovednú hodnotu. 6,8/10. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Trochu absurdní film, který se velmi pomalu rozjíždí. Nekonvenční komedie se zajímavými postavami podvodní(č)ků.(50%) ()

Reklama

Reklama