Reklama

Reklama

Poslední směna

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dlouholetý zaměstnanec rychlého občerstvení Stanley zaučuje v práci svého mladšího kolegu Jevona. Když Stanley oznámí, že v restauraci končí, jeho poslední směna se začne odvíjet způsobem, který nikdo nemohl předvídat... Stanley (Richard Jenkins), zaměstnanec rychlého občerstvení, plánuje po 38 letech práce v restauraci Oscar's Chicken and Fish dát výpověď. Zvrat nastane o jeho posledním víkendu, kdy zaučuje svého nástupce Jevona (Shane Paul McGhie), talentovaného spisovatele s provokativními nápady, které ho neustále dostávají do problémů. Oba muže, kteří mají jen velmi málo společného, svedou dohromady okolnosti. Stanley nedokončil střední školu a u výdejního okénka restaurace sledoval, jak mu život proplouvá mezi prsty. Mladík Jevon, příliš chytrý na to, aby smažil placky v rychlém občerstvení, považuje jejich práci za vykořisťování. Během dlouhé noční směny v kuchyni mezi nimi vzniká zvláštní pouto. (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Andrew Cohn udělal nevtíravej malej film, se snahou lehce se dotknout pocitů lidiček v městečku, kde se moc vzduch nehýbe. Nenadchne, neurazí, kdyby ho nenatočili nikomu by to nevadilo, takovej zvláštní pocit spíše smutného odcházení starého pána, který poznamenán starým šrámem jistým středoškolským incidentem, způsobí kauzalitu směřující mladíka na možnou cestu do života. 45% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Mě se to po filmové i scenáristické stránce líbilo. Netlačí se tolik na pilu, občas byly i vtipné momenty a celý děj tak nějak příjemně plyne. A ty černošský záležitosti, co se týče diskriminace a nevím čeho ještě, jak si tu velká část uživatelů stěžuje, mě osobně v tom filmovém pojetí a průběhu nikterak neiritovali. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Posledná šichta. Ktorý zamestnanec sa neteší na tieto slová? Žiaľ pri dnešnom nastavení systému a pôrodnosti si aktuálna stredná generácia tieto zázračné slovíčka povie až po sedemdesiatke. Ak to teda stihne. Čakanie na dôchodok však je určite zábavnejšie ako tento film o nespokojnom černochovi vo fast-foode. Príbeh, ktorý opäť mení stereotypný pohľad na farby. Odteraz bude čierna vždy len dobrá a biela vždy len zlá. Iný zmysel asi film nemal, pretože bol akosi bez deja, čisto postavený na konverzáciách bez zmyslu či cieľa. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Mal som chut na komediu ale dostal som nieco uplne ine.(Neviem preco je to vobec oznacovane ako drama/komedia) co ma takmer vobec nebavilo ale mam vo zvyku dopozerat film do konca. Tak som ucinil aj v tomto pripade ale celkom to lutujem..kludne som mohol ist spat a tento film ani nemusel vzniknut. ()

finy_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Další moderní srajda snažící se vyzdvihnout afroameričana na podmínce, kterému se nechce pracovat nad bělocha 38 let pracujícího za minimální mzdu. Poslouchat kecy o tom, že je to vykořisťování, jsem tedy vydržel až do konce, abych to tu mohl shrnout. Kdyby mě někdo nutil zaučovat nemakačenko pod výhrůžkou toho, že mi nedá poslední výplatu, asi bych udělal to samé. Vůbec netuším, proč se pak cítil provinile. To už se dneska nemůže člověk podívat na normální film bez multikulti rasistického podtextu? ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Niekedy divák musí čakať až na koniec, aby zistil či ten film má alebo nemá zmysel. A odpoveď u tohto filmu je, že nemá zmysel. Jednoducho tomu chýba pointa, čo tým chcel autor povedať. Nie, nepožadujem náročnú psychologicko-sociologickú drámu s epickým záverom, no 90 minút kecania o ničom fakt nie je snáď ani pre toho najnenáročnejšieho diváka. Sledujeme len epizódku dvoch nešťastníkov, pričom u mladého aspoň svitá kvapka nádeje, no pri starom to je depka až na obesenie. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál „klasickej situácii“ – starší muž, ktorý má len niekoľko dní do dôchodku, má na starosti zaškoliť svojho nástupcu (práca vo „fast foode“, mladého a problematického chalana. Chémia medzi hlavnými postavami funguje len miestami. Charaktery postáv sú príliš dvojdimenzionálny. Richard Jenkins je dobrý, ale miestami nie je dostatočne dôrazný. Ed O´Neail vo vedľajšej roli vyfarbuje film so svojimi vydarenými hláškami. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

"The Last Shift" jako vyobrazení dnešní paradoxní situace v Americe kolem stále se omílající rasové otázky funguje skvěle. Tvůrcům se povedlo simulovat na naprosto typických situacích a sledu událostí dennodenní problémy tamější společnosti, jež ona sama neúspěšně dělá, že je již v dnešní době neřeší. To filmu nelze brát. Škoda ale toho pomalého tempa na začátku i absence skoro jakéhokoli humoru a tak promrhaného potenciálu který námět nabízí přímo s nataženými dlaněmi. Jinak herecky a režíjně odvedená skvělá práce. Zajímavý konec. ()

user1982 

všechny recenze uživatele

mohlo to byť docela dobré, ale tak nevyužitý potenciál. Nevidieť znamená, nič sa nestane. Ed O'neill bol asi jediný pozeratelný v celom filme. ()

seed8038 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to byť také zlé keby to tak zle neuzavreli. Príbeh vcelku nuda ale sem tam vtipná scéna ma držala pri živote, zabili to na konci. Sumasumarum - Keď tento film neuvidíte nič sa nestane, ušetríte si 87 minút života a môžete ho využiť inak a určite lepšie. ()

Reklama

Reklama