Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná služebná Fanny Emmelsrieder (Romy Schneider) přichází na to, že ji přítel Martin tahá za nos. Není totiž sluhou knížete Metternicha, ale ve skutečnosti je hrabětem a tajným sekretářem jeho Jasnosti. Fanny se proto rozhodne, že ho překvapí na galaplese, který kníže Metternich pořádá. Jako obyčejná služebná by se na něj nedostala, a proto se převlékne za muzikantku. Avšak bdělá tajná policie její převlek prokoukne a Fanny na poslední chvíli utíká do pokojů kněžny, kde si obléká její plesové šaty. V tomto novém převleku se už bez problémů dostává na ples, kde si jí hned povšimne car Alexandr I. Vyzve ji k tanci a Fanny se tak stává středem pozornosti. Neunikne ale ani pohledům kněžny, jejíž šaty si vypůjčila. Znenadání se tak pro Fanny bezstarostná maškaráda stává napínavým dobrodružstvím. Fanny ale ze všeho šikovně vyklouzne, a tak její vztah s Martinem není ohrožen. (Roman Albach)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z klíčových momentů dozrání osobnosti Schneiderové bývá často citováno její rozhodnutí netočit další pokračování Sissi, tedy žádný 4., neřkuli 5. díl. Po navázaní vztahu s Delonem prý už jen pracovala na své vlastní kariéře za hranicemi Rakouska a Německa. Setkala se s Viscontim a hrála divadlo. A nedopustila se už nikdy žádných chyb, s matkou se rozloučila v moderní Poloněžné... tak jak je možné, že po dalším současném filmu Anděl na zemi byla opět tou hvězdou (ve staromódním slova smyslu) nejpůvabnějších kostýmních velkofilmů? Příběh Krásné lhářky je situován do období Vídeňského kongresu, do doby vrcholícího empíru. Romy zde hraje sympatickou služebnou, která má plné ruce šněrovaček a vycházek na dostaveníčka a ze rtů jí plynou jen rozkošné dialogy a báječné serenády. Takže nikoli navzdory, ale doslova automaticky tak pokračovala ve svém systematickém mapování Starých zlatých časů, které právě Kongresem počaly a ustaly až v předvečer 1. světové. Kdo by se i tak odvážil mýlit, že jde o variaci na Marischkovo dědictví, a myslel by na koprodukci ve stylu Kristýny, rozpoznal by pravý stav věci v momentě setkání s koktajícím Josefem Meinradem, bodrým klasikem Hans Moserem a dříve sličným Rolf Wankou, který ovšem v pokročilém věku o své charizma rozhodně nepřišel. ()

Madla123 

všechny recenze uživatele

Taková nádhera. Proč to někdy nedají v televizi? Ono vůbec se mi zdá, že Romy je v našich televizních stanicích opomíjená. Sissi sice zbožňuju, ale nepamatuju se, že by někdy dávali jiný film s Rominou v hlavní roli. Pro mě nejkouzelnější bytost, co existovala. Jo a já jsem si říkala, odkuď je mi Jean-Claude Pascal povědomý... Stará dobrá Angelika :)) ()

Reklama

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Koprodukční film je adaptací stejnojmenné hry z roku 1953 Just Scheua (1903-1956), která je charakterizována jako hudební komedie ve třech aktech. (NinadeL)

Reklama

Reklama