Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jít o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (420)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen natočil jeden z nejlepších Severských filmů za posledních 10 let a k dispozici má ty největší hvězdy. Mads Mikkelsen( Hon!), Nikolaj lie Kaas ( Složka 64), Nicolars Bro ( Zabijáci z máloměsta) proti Rolandu Møllerovi (R) tomu říkám cásting jak sviňa! Při tragické nehodě vlaku zemře manželka hlavního hrdiny za kterým příjdou 3 kamarádi, kteří vypočítali, že se nejednalo o nehodu a zda má chuť se pomstít a jít naproti nebezpečnému motorkářskému gangu. Film má solidní Revenge příběh, který je okořeněn drsným a velmi vtipným černým humorem ( smál jsem se často), inteligentními dialogy a když došlo na akci, tak ta je nekompromisní, intenzivní a kure*sky realistická, především finální Home Invasion má atmosféru jak kráva. Mads Mikkelsen má nejspíš nejlepší roli po Honu jelikož zde hraje elitního a vytrénovaného vojáka a jde z něj respekt a záporák Roland Møller, ten se už osvědčil v téhle roli nemilosrdného hajzla několikrát ikdyž zde by si zasloužil ještě více prostoru. Velmi dobrý film, na který se nejen dobře dívá, ale zůstane i příjemná chuť na jazyku po skončení filmu. Na plný počet bych uvítal víc akce a větší prostor pro záporáka, ale jinak velká spokojenost. Příběh****, Akce**** Humor****, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vydařený žánrový mix. Dost rychle to mění nálady, ale nepůsobí to nepatřičně. Naopak mě to udrželo zaháčkovaného, jelikož jsem nevěděl, kam se děj bude ubírat. Fousatý Mikkelsen vypadá drsně a gebil jsem se, jak vždycky plnil ty hrozby, co jim dal. Jeho nonšalantní držení samopalu v přestřelkách bylo megacool. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak se říká - "Náhoda je blbec!" - ale když se začnou náhody podezřele kupit na sebe, začíná jít do tuhého. Rytíři spravedlnosti staví do popředí dějovou kauzalitu (příčina-následek), která je v podstatě vlastní každému příběhu. V tomto případě je však tento všední dějový atribut opatřen líbivým námětem a doprovázen neuvěřitelně bizarní plejádou postaviček a spoustou momentů, v nichž se nešetřilo černým humorem, krví, pěstmi a nadávkami, přičemž se dostalo i na pár vážných scén ze života. Ať už se jednalo o náhodu, osud, omyl či algoritmus, Jensenův film je - nikoliv náhodou - solidní podívaná. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

„Musíš pochopit, že to chvíli trvá, než to začne dávat smysl. Chce to čas.“ – to platí naprosto o všem, co za něco stojí, a tak i o tomhle filmu. *** Co je náhoda nebo nehoda uvnitř společenského systému absurdně protkaného strukturálním násilím a plného více či méně zjevně poškozených obětí, v němž násilí už relativně samovolně plodí další násilí, a co je důsledek vědomého či dokonce záměrného jednání, za něž někdo nese odpovědnost – a odkud to v kauzálních řetězcích začít odlišovat? A nedává větší smysl začít se na to dívat ještě úplně jinak, než řešit, kdo za co může, a hájit si práva na vlastní alergie a nevstřícnosti? *** Film, takřka rozfrázovaný sledem elektrošoků, které divákovi chystá formou i obsahem, důvtipně rozebírá zárodečné podhoubí veškerého ubližování a poškozování, přičemž si formálně naprosto bravurně buduje obrovský nadhled nad příběhem už tím, jak se nenechá žánrově polapit, aniž by při tom divočení zároveň ztrácel kontakt se současnou realitou, a obsahově pak s tímtéž nadhledem divákovi nabídne – aniž by to působilo trapně edukativně, banálně nebo kýčovitě – i hojivý lék a katarzi. A to zažít je veliká radost, protože možnost prožití nefalšované katarze je dnes zvlášť u snímků reflektujících neutěšený stav lidské společnosti až příliš vzácná. *** (Světozor a pak znovu na B12 s Lí, O., R.. a J.) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kauzalita, no jasně! Je mi líto, i když se Jensen režisér i scénárista snaží a film má dánské obsazení snů, přemíra bizarních situací i nelogických vyústění (schovaných např. za rádoby poetiku) mě nepřesvědčila o výjimečnosti tohoto snímku a jen stěží, přes údiv a nudu, jsem se dostával na šedesátiprocentní hodnocení. I když Nicolas Bro hraje dobře na lesní roh. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve třetím největším dánském městě Odense a také v malém dánském městečku Faaborg. Obě dvě města se nacházejí na dánském ostrově Fyn. (Trajektt)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (více)

Reklama

Reklama