Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Odpadlíci z Městské hlídky musí překonat sami sebe a najít kuráž k záchraně světa. Trollové, vlkodlaci, čarodějové a další podivní hrdinové čelí ďábelskému plánu na vzkříšení obrovského draka... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Z tohodle seriálu jsem měl od oznámení obavy.. a naplnily se bohužel plně. Proč mají dnešní tvůrci tu chorobnou potřebu vzít dokonalou předlohu a udělat z ní.. tohle? Zeměplochu mám přečtenou celou a tak se odvážím trvdit, že už celkem chápu, o co Pratchettovi šlo a všech 41 knih jsem si užil plně ponořen do jeho světa. Miluju jeho humor, hloubku postav, provázanost příběhů a celého univerza Zeměplochy. Toto všechno tenhle seriál vzal, s většinou si vyloženě vytřel řiť, postavy dal stranou, u každé si hodil mincí jak jí pokroutí pohlaví, rasu, výšku a věk a celé tohle rošambo přestřikal na jakýsi pseudo fantasycyberpunk. Doprčic, to je tak těžký řídit se předlohou?? Na to nemusí být člověk génius aby mu došlo, že knižní bestseller o víc jak 40 svazcích přeložených do všech světových jazyků, čtený generacemi fanoušků a mající fankluby po všech kontinentech by bylo kurde lepší nechat tak, jak je. Neuvěřitelné, nepochopitelné, neodpustitelné. Ještě že je tu těch pár dost podařených TV filmů a divadelních her, které jsou o x úrovní výše, než tohle, jelikož i přes nízké rozpočty pochopily jedinou zásadní věc - zůstaly věrné předloze jak to jen šlo. Podobný osud jako u Zaklínače.. Věřím, že tvůrci dříve zmíněných adaptací by si tyto nafouknuté rozpočty zasloužili více a že by pak vzniklo něco skvělého.. narozdíl od tohodle. Jako diváka mě tenhle seriál, přes předem nízká očekávání, pouze velice zklamal ale jako fanouška předlohy mě vyloženě nas***. Takže díky za nic, snad chystaná nová adaptace Duny neudělá své předloze podobnou medvědí službu. odpad! ()

ER 

všechny recenze uživatele

I když jde o inspiraci, tak duch T.P. tu je. Jeho typické figurky, a vrstevnatý děj, který vyžaduje velkou představivost, se tady představuje ve zdařilé vizualizaci se solidním hereckým ansámblem. Bohužel všemu, co je tady dobré, podkopává nohy "punk", který způsobuje více chaosu, než lze zvládnout. Méně kreativity by určitě neuškodilo. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

NE, TOHLE NENÍ PRATCHETTOVA ZEMĚPLOCHA...prostě ne. Je sice vidět, že tvůrci četli předlohu, ale veškeré postavy a motivy z ní totálně překopali a pohřbili. Tohle neomlouvá ani nepochopení ducha předlohy, protože příběh nefunguje sám o sobě. Trpaslíci, co nejsou malí, ale jen u Karotky to vadí, snadno zranitelní trolové, postavy měnící motivaci jen tak, protože se to hodí (SPOILER! Celý seriál hledají relikvie, které v posledním díle bez udání důvodů nefunguji. Proč? KONEC SPOILERU). Mohla bych tu popsat několik stran rozčilováním se, jak moc to není ta laskavě humorná a trefně lidská Zeměplocha, která umí tak krásně vypíchnout absurdity běžného života, ale nejvíc mě děsí, že se najdou lidé, kteří si podle tohodle paskvilu udělají obrázek o knižní Zeměploše. RADŠI SI PŘEČTETE STRÁŽE! STRÁŽE! NEBO SE PODÍVEJTE NA ZASLANOU POŠTU, JESTLI CHCETE VIDĚT, JAK FUNGUJE ANKH-MORPORK. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Asi rozumiem všetkým čo im to nesadlo, hlavne ak je tam snaha zrovnávať to s predlohou Terryho Pratchetta, ja som sa však dobre zabavil. V hlavnej úlohe značne prehrávajúci Richard Dormer je iba jedným z viacerých nedostatkov tejto adaptácie, ale mal som nato náladu a tak som sa zameral skôr na pozitíva a jedným z nich je pán Smrť, ktorého rapový song v siedmej časti ma totálne stočil do klbka na koberci. 8 dielov ubehlo jak víkend po turnuse a dojmy zostali ozaj slušné, druhej rade by som sa nebránil. Objektívne skôr silnejšie 3 ale keď vidím tie hodnotenia tak rád jednu prihodím. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na chvíli dáme stranou, že jde o vzdálenou inspiraci Zeměplochou. Vlastně by mi nový pohled na Pratchettovy knihy nevadil, ale muselo by to bý napsáno s jinou grácií. Medvědí službu tu prokazují jakžtakž fantasy kulisy a zajímavě vypadající postavy, které odvádí pozornost. Podotýkám, že jde pouze o vzhled. Interakce mezi postavami nefunguje, každá hraje jako z jiného seriálu, a vše tomu dává za uši příšerný scénář s nudnou televizní kamerou. Není v tom vůbec žádná šťáva a velmi chybí lidský humor z knih. Je to zkrátka Frankensteina monstrum, které mohlo být s trochou snahy zajímavé, ale Frankenstein neměl žádný originální nápad. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (2)

  • Postavu trpaslice Pleskot ztvárňuje nebinární Jo Eaton-Kent používající zájmeno „oni“ nebo „ona“. Odpovídá to původnímu charakteru Pleskot, respektive trpaslic, které Pratchett charakterizuje jako nerozeznatelné od mužů trpaslíků. V předloze „Nohy z jílu“ Pleskot prochází coming outem a zveřejňuje svou pravou identitu. (TroiMae)
  • Dcera Terryho Pratchetta, Rhianna, řekla na konto Hlídky následující: „Podívejte, myslím, že je celkem zřejmé, že Hlídka nemá žádnou společnou DNA s Hlídkou mého otce. To není ani kritika, ani podpora. Je to tak, jak to je.“ (tlesk)

Reklama

Reklama