Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou…“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy „Šternberk“ Boženy Němcové režisér J. Schmidt... Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Bude ale potřebovat mnoho sil a hodně lásky, než si své štěstí zaslouží… (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

GIK 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený málo strašidelný a zcela necharismatický černokněžník. Velice trapný malíř v podání Menzela. Z úcty ke známému režisérovi by to jeho "francouzsko" české koktání měli vystřihnout. Jinak se ale pohádka ubírá podle klasické šablony docela svižným tempem kupředu s několika vtipnými momenty, např. rostoucí vejce. Dobrý je závěr, kdy sice pomoc od zvířátek je už vyčerpána, ale kouzelník naštěstí dodrží své slovo. Povedla se rovněž hudba. Dulava by stačil jednou. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tak tato pohádka mě jaksi minula při její premiéře :)). V porovnání s nynější pohádkovou produkcí mohu říci, že je velmi vydařená a alespoň trochu navazuje na éru kvalitních českých pohádkových příběhů z let předchozích. Herecké obsazení ucházející, hudba příjemná , nervoucí uši a příběh s přihlédnutím , že se jedná o pohádku, velmi kvalitní. Jen jsem jaksi nepobral, proč je princezna přemluvená - že by měla méně příjemný hlas ? Celkově velmi hezká .. proto ode mě slabší 4*. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečných titulků jsem nevěděl,na co se vlastně dívám.Pustil jsem si pohádku a přitom se snímek celou dobu tvářil jako špatný amatérský film,Jaromír Dulava se mě snažil toporně přesvědčit,že jde o jeho první roli a nakonec jsem si připadal jako divák,který sleduje detektivku,spojuje si jednotlivé indicie,ale pachatele neodhalí,protože část děje se odehrává někde jinde.Hvězdičku jsem udělil jen proto,že je Štědrý den,takže ji tvůrci tohoto paskvilu mohou brát jako dárek. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, co vidím čaroděje, který hned nechce všechno zničit. Na pohádkách je úžasné to, že je všechno v rovnováze. A když ne, zasáhne štěstí. Písničky jsou krásné a něžné. Za čaroděje a princeznu 👍. Poznámka: Princezna je krásná, a zdá se že i moudrá. Poznámka: Král snad uvěří všemu, co mu kdo řekne. Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, krásný pohádkový song a kolem něj pusto, prázdno, šalba a klam. Hezky české, konečně bez princezen Eufrozín a podobných vymyšleností, bohužel chybí spád a hlavní panák dvojrolák, kvalitní český herec Jaromír Dulava, se opravdu jeví jako panák. Nevýrazný, stoický, prostě tak jak nemá postava v pohádce vypadat, obzvlášť když hraje zápornou úlohu. Scénář je v myšlence hezký, ale rozvést ho tak, aby z něj vznikl poutavý příběh, se nepodařilo. Zcela nerozhodných 50%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Pavel Řezníček se v úvodu pohádky představí jako Jaroslav. Během filmu se ovšem jméno jeho postavy změní na Miroslav. (Nine)
  • Při scéně, kdy ukazují pevnost, kde je princezna držena černokněžníkem, si lze v rohu všimnout, že před pevností vlají vlajky, konkrétně řecká a švýcarská. (korinek)
  • Je nesmysl, aby sladkovodní ryba z české řeky pomohla Miroslavovi (Pavel Řezníček) vyzvednout střevíc z mořského dna. (jlumos)

Reklama

Reklama