Reklama

Reklama

Nájemní vrazi

(festivalový název)
  • USA Assassins (více)
Trailer 1
USA, 2020, 104 min

Režie:

Ryan White

Kamera:

John Benam

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Kim Čong-un (a.z.), Kim Jong-nam (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

V únoru 2017 byl na malajském letišti zavražděn Kim Čong-nam, nejstarší syn zesnulého severokorejského diktátora Kim Čong-ila. Z incidentu zachyceného bezpečnostními kamerami byly obviněny dvě ženy, které se nikdy dřív neviděly. Věřily, že výsledkem jejich akce bude vtipné virální video, ne smrt cizího muže. Strhující investigativní dokument den po dni rozkrývá, jak se nevědomky staly součástí plánu tajných služeb na odstranění nepohodlného kritika režimu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že jsem o téhle bizarní vraždě nevlastního bratra Kim Čong-Una vůbec neměla tušení. Nicméně musím uznat, že je to hodně povrchní, jednoduchá a přitom pubertální vražda. Ale co od něj čekat, že?! Každopádně jsem ráda za ten konec, neboť to mohlo dopadnout mnohem hůř. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá první část dokumentu objasňující pozadí a okolnosti atentátu na Kim Čong-Nama. Nezbytná pro úvod do děje. Druhá polovina popisující soudní proces s dívkami, které Kima v domnění, že točí zábavné video na YouTube, nevědomky zavraždily, už se docela vleče. Lepší, než si o případu pročítat v novinách. Celý případ z pohledu místního novináře, specialistky na Severní Koreu a právníků obou dívek. Policie se nevyjádřila. V případné televizní hodinové sestříhané verzi bych doporučil komukoli. [Rakkautta & Anarkiaa 2020] ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi podrobný a napínavě vyprávěný dokument žánru krimi. mediálně známý případ ze Severní Koreji a další. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O vraždě staršího bratra severokorejského tlusťocha jsem věděl jen to, že se stala. O identitě atentátnic a jejich dalším osudu jsem se nijak nepídil, protože mě to nezajímalo. Nicméně dokument sám dokáže zaujmout. Takže ve zkratce k tomu, co se vlastně stalo. Dvě dívky, Siti Aisyah z Indonésie a Doan Thi Huong z Vietnamu zavraždily 13.února 2017 na letišti v Kuala Lumpur jednoho z potencionálních severokorejských následníků Kim Čong-nama. K atentátu použily bojovou chemickou látku VX. Krátce poté byly obě zatčeny a začal boj o jejich životy, ve kterém se právnické týmy snažily dokázat, že dívky neměly potuchy o tom, co dělají. Za mě přehledně a poutavě sestavené. Vedle výpovědí právníků dojde samozřejmě i na rodinné příslušníky, ale jejich podání nepůsobí prvoplánově a tvůrci se jejich prostřednictvím nesnaží citově vydírat. Ke slovu se dostane i novinář, který sleduje soudní proces, dojde na nahrávky ze samotného líčení a v neposlední film ukazuje i záběry z bezpečnostních kamer vč. samotného útoku. Jediné, co kazí celkový dojem, je fakt, že nedojde na názor druhé strany, takže to celkově působí dost jednostranně. Tak či tak v podání severokorejské rozvědky se jedná o majstrštyk a musím dodat, že ke kimovskému režimu žádné sympatie necítím. 80% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama