Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (146)

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Asterix a Obelix je lepší než jejich poslední hraný dobrodružství, ale na první dva hrané filmy to nemá a už vůbec to nemá na animáky. Ale docela jsem se bavil, některé vtipy jsou fajn, hlavně ty klasické narážky na dnešní dobu. Výběr některých herců je taky povedený, hlavně Vincent Cassel jako Ceasar je podle mě výborný a Guillaumet Canet a Gilles Lellouche jako ústřední dvojice jsou skvělý a pokud s nimi bude pokračování budu rád a jako poslední co se mi líbilo byly efekty,  ty jsou fakt pěkný a věrný komiksům a pěkná hudba. Tak a teď k záporům, co je škoda je to, že Marion Cotillard jako Kleopatra tu moc bohužel není, pak je tu český dabing, který je někdy fakt strašnej jako příklad řeknu Jakuba Koháka, který prostě dabovat neumí a jeho postava Popkornise, kterou daboval mi byla kvůli tomu fakt nesympatický, a jako poslední dvě věci co bych zmínil jsou kostýmy, ty někdy vypadají fakt pěkně, ale jindy to vypadá hrozně a to film stál 72 millionů dolarů což když vezmu Českého Žížku, který stál jen 23 millionů tak právě ty kostýmy vypadají mnohem líp, a poslední zápor jsou akční scény, které nejsou tak zábavný jako v předchozích dílech a to je fakt škoda.  No na závěr bych řekl, že je to fajn podívaná a děti se u toho bavit a dospělí docela taky jen ne jako u prvních dvou hraných filmů, který jsou podle mě skvělý, ale tady to si odnáší 60% za fajn podívanou u které se nemusí přemýšlet. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem chtěl chvíli hodit i 4 hvězdičky, ale budu se držet při zemi. Samo o sobě ten film rozhodně není tak špatný, aby měl jen 45%. Asterixe a Obelixe miluju od dětství, přes animované seriály i hrané filmy, ve kterých jsem ocenil především skvělou jedničku, dvojku jsem nikdy pro svou silnou parodizaci všeho možného nepřijal, trojka pro mě byla lepší, a čtverka jedna velká hrůza. Pátý díl je za mě více než slušný. Jasně, má celkem jednoduchou zápletku, ale postavy mě celkem bavily, a člověk prostě u filmu hezky vypnul a bavil se. Co mě ovšem zklamalo bylo podání Asterixe, toto totiž není ani v nejmenším povaha Asterixe tak jak jí známe. To podání Obelixe bylo za mě na dobré úrovni a věřil jsem Lellouchovi hodně. Ibru jsem uvítal nesmírně rád, stejně tak mě bavila i dvojice Číňanek a skvělé podání Caesara od Cassela. Počítačově udělaná prostředí měst byla pěkná, kulisy, výprava, kostýmy sice trochu lowcost, ale dalo se na to dobře dívat. Já doopravdy od filmu nečekal v podstatě nic, o to víc jsem byl překvapen, že jsem se vůbec nenudil a celkem i pobavil. Film navíc vzdává v mnoha momentech již od začátku hold kultovní jedničce, a naladí diváka na nostalgickou notu okamžitě! Celkový dojem za mě zkrátka lepší tři hvězdičky, a oproti katastrofální čtyřce je tento díl diametrálně lepší. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, já vám nevím... Mě se to prostě blbě hodnotí. Přidaná hodnota filmu je určitě v dabingu. Suchánek na Asterixe sedí jak Filipovský na Funése, také ostatní hlasy byly opravdu fajn. Kdo naopak na Asterixe nesedí, je sám Canet, naopak Lellouche je vynikající náhradou za Gérarda, potěší také Vincent Cassel (nejlepší Caesar po Delonovi) a Marion Cotillard, škoda, že mají celkem málo prostoru, což platí i o Pierru Richardovi, jehož Panoramix je tady absolutně zbytečný. Stejně tak jako debilní vedlejší zápletka o tom, že Asterix chce být vegetarián. Jinak je to ale docela fajn. Hlavní zápletka není vůbec špatná, některé vtipy ale fungují hůře, některé lépe (povedené Zlatanovo cameo a Hříšný tanec, který mě naprosto rozsekal). Jasně, je to blbost, stejně jako výborná dvojka, skvělá trojka a průměrná čtyřka, zároveň jsem ale čekal mnohem horší průšvih a alespoň čtyřku to hravě strká do kapsy. Jako velký fanoušek předlohy se necítím vůbec nijak pohoršen a vlastně jsem s výsledkem spokojen. Žádné veledílo, ale výsledek sympatický a nebere se to vůbec vážně. A tak to v tomhle případě má být. 70 %. Ale tentokrát opravdu jenom ZA MĚ. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (38)

  • Automobilová firma Citroen si na důkaz spojení dvou francouzských legend – Citroen a Asterixe – přidala na své logo Asterixova křidélka. (Krtek123)
  • Producenti nejprve zamýšleli, že zfilmují komiks „Asterix na Korsice“, protože právě tento komiks patří ve Francii k těm nejprodávanějším. Když se ale podívali, jak byl tento Asterix úspěšný ve zbytku Evropy a světa, tak zjistili, že „Asterix na Korsice“ patřil v těchto částech světa právě k těm méně prodávaným albům. Proto se nakonec rozhodli, že film nebude mít předlohu v již vydaných komiksech. (Krtek123)

Reklama

Reklama