Reklama

Reklama

What Did Jack Do?

Krátkometrážní / Drama / Krimi
USA, 2017, 17 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv vyslýchá opičáka podezřelého z vraždy. (Netflix)

Recenze (40)

Trevor 

všechny recenze uživatele

David Lynch v úlohe detektíva, ktorý vypočúva opicu Jacka Cruza obvinenú z vraždy...v čase 14:40 potom, ako opica dospieva svoju pesničku venovanú Sally má Lynch pramienok vlasov naspäť na štici, ktorý mu počas výsluchu padol do tváre. Rovnako tak aj v nasledujúcom prestrihu, ale keď sa vyberie prenasledovať Jacka Cruza so zbraňou v ruke, opäť má pramienok vlasok padnutý do očí ešte predtým, ako sa zdvihne zo stoličky so zbraňou v ruke. Aj keď je Lynch svojský, nemyslím že išlo z jeho strany o zámer a sériu otázok, ktoré kládol Jackovi Cruzovi natočili v jednom kuse spolu s tým ako pri prenasledovaní vstáva a zvyšné dve prestrihy boli natočené úplne na začiatku. Na Lyncha pomerne amatérska chyba, ale tak všetci starneme. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Zase ďalšia Lynchova hra plná absurdných dialógov, nekonvenčných postáv a záhady, či len pocta filmu-noir? Niektoré otázky ostávajú opäť nezodpovedané a miera zábavy je tak na polceste. Pozornosť Davida Lyncha bola v roku 2017 venovaná tretej sérii Twin Peaks, tak táto jednohubka až toľko veľa kvality nedostala. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem BIZARNÍ. Do teď nevím, co si o tom myslet. Nápad použít opici (a slepici) je možná "zajímavý", ale to pro dobrý krátkometrážní snímek nestačí. A nějaké to slovíčkaření a házení "noir" hlášek to taky nezachraňuje. Problém je, že to nedává smysl a z mého pohledu tomu navíc úplně chybí nějaké vyústění. Ani na konci totiž nevíme, co Jack udělal nebo případně neudělal... Za mě tedy naprostá kravina, kde oceňuji pouze práci s "opičím hercem". ~(1,6)~ ()

Mlekarnik 

všechny recenze uživatele

Krátký snímek plný prvků, které jsou od pana Davida Lynche téměř duchovním podpisem. Absurdní situaci, kdy detektiv vyslýchá opičáka podezřelého z vraždy, doprovází typický Lynchovský humor se spoustou čerstvých hlášek. Dialog je zajímavý a nechybí v něm perličky jako např. obvinění opičáka ze členství v komunistické straně a další inteligentní konverzace. V době kdy opičák začal zpívat, jsem věděl, že tento film je na úrovni velmi kladného hodnocení. Jediné na co si můžu postěžovat je snad budget, někdo by měl Lynchovi do ruky vrazit pár milionů, abychom mohli vidět, kam se za ta přibývající léta posunuli jeho myšlenky v plné palbě bez hranic. Lidem, kteří mají rádi jeho díla, vřele doporučuji, báječná zkušenost. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Já se bavil královsky. Lynch byl vždy (viz.Mazací Hlava) tak nějak komediální (ovšem,po svém!)...ale tady to rozbalil, naplno.:))))))))))))))) 15min. jsem se chechtal, jak blázen. Tak tohle byl ten film, co mu ´´produkoval´´ Netflix? Jestli ano,tak jsem čekal, že bude delší. Fňuk.;-) Klidně bych si dal i 30min. Nebo víc. A naprosto žeru to, jak se elegantně Lynch vrátil od dob Mazací Hlavy k čb kameře. Sedne mu to. Nic proti Lynchovkám v barvě, ovšem. Chci delší verzi, nebo aspoň pokr.! Toototabon Empire či Toototabon v Twin Peaks... nebo........Co udělal Lynch:) P.s. jestli někdy vznikne pořádný závěr 3.s. TP či snad dokonce celá 4.s....a Lynch tam nedá Jacka, tak je to u mě,blázen. Což si ostatně o něm myslí spousty zdejších respondentů a pumprdentů. Rabbits mají těžkou konkurenci.;-) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Čašníčku, ktorá prinesie Jackovi a detektívovi kávu, hrá manželka Davida Lyncha Emily Stofle. (Melios)

Související novinky

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

Reklama

Reklama