Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Jisté je jedno: David Attenborough je frajer. Ve svých 93 letech disponuje nejenom velmi bystrou myslí, ale především by si mohl říct, že už to má za pár a že na nás peče. Místo toho vytvoří dokument, který je mnohem přesvědčivější než libovolné alarmující pokusy z poslední doby (za všechny třeba Before the Flood). Čím to? Především tím, že je dokument postavený coby svědectví jeho života. A přiznejme si, nikdo není povolanější pozorovatel než člověk, který sledoval úbytek divočiny tolik dekád. Nikdo si u tohohle dokumentu nemůže namlouvat, že jde o dílo kancelářského aktivisty, který si přečetl pár knížek a od stolu pronáší nějaká univerzální moudra. Proto je i pro lidi s nulovým zájmem o environmentální problematiku tenhle film odmítnout. Patřím k těm, kteří se z dokumentu nedozvěděli informačně nic nového, ale přesto jsem hrozně rád, že jsem ho viděl. Protože vědět a být svědkem jsou rozdílné věci - a naléhavá svědectví jako je tohle teď potřebujeme jako pes drbání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

David Attenborough dělá vykřičník za úžasným seriálem Naše planeta, v jeho 94 letech je to velmi osobní zpověď někoho, kdo měl štěstí leccos nádherného vidět, a zároveň smůlu, že to také viděl mizet. A vy si říkáte, kdo jiný by měl lidstvu vysvětlovat, jak moc velký blbec je člověk a co se s tím dá dělat, než tenhle obdivuhodný chlap. Kdybyste si v životě měli pustit už jenom jeden dokument, tak ať je to tenhle. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Čo do vyznenia, stačila by mi prvá polovica, ak nie tretina, kedy sa v kocke a v jasných číslach dokumentuje úbytok divokej prírody na našej planéte. Také príhodné memento, ktoré by sa mohlo v médiách opakovať aspoň 2x ročne. Akonáhle ale starý pán prídu s predstavou o riešení, celé sa mu to rozpadá, pretože tie riešenia sú buď falošnou nádejou do budúcnosti alebo číra nevedomosť o tom, ako dnes veci fungujú a čo to vlastne je ten globalizovaný svet, v ktorom žijeme... a čochvíľa (o niekoľko dekád) budeme už len živoriť. Do pozornosti dávam komentár Dan9K, ktorý mi ušetril pekných pár riadkov a síce ním prednesené stále ponecháva priestor na nejakú tú polemiku, v istej rovine je veľmi presné! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dokým bude David Attenborough stále dýchať... hoci má 93...verím že bude stále usmerňovať tých privilégovaných, ktorý môžu niečo zmeniť. Sila tohto svedectva je v jeho úprimnosti, porovnávaniu a prognózam. A hoci sa môže na chvíľu javiť pesimisticky, je zároveň aj plný odporúčaní a postrehov ako to zmeniť. A nie len na tej globálnej rovine ale aj na individuálnej. Ďalšia z vecí, ktorú treba vidieť a doceniť. A úvod a záver v Černobyle považujem za trefný a skvelý autorský zámer. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tady není co dodat, snad že moc nevěřím, že jako lidstvo budeme schopni, resp. ochotni, s tím něco dělat - lidská blbost a priorita ve formě neudržitelného ekonomického růstu za každou cenu zkrátka zvítězí. Ostatně stačí se rozhlédnout po ČR - vysloužilá zastaralá uhelná a neefektivní elektrárna Počerady se místo odstavení prodá nějakému tuneláři aby ji mohl ještě nějaké to desetiletí ždímat bez ohledu na ekologii - prachy jsou prostě prachy... ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama