Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak odteďka tu prý blejem recenze namísto komentářů. To aby to začalo mít nějakou úroveň, co? Hele, ne. Milá ČSFD, nasrat, tohle neklapne. Recenze jsem nikdy nikam nepsal a začínat s tím nebudu. Tímhle pojmenováním zdejších výblitků akorát dehonestujete práci skutečných kritiků a snižujete význam onoho výrazového prostředku. Recenze prej, ty vole! Ale zpět k Vlkochodcům - obstojně vystavěný příběh v nádherném vizuálním kabátku, bohatě prošívaném, takže zahřeje až u srdíčka. Tihle Irové umí! Moje první recenze, hele! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný film minimálně posledních deseti (spíše více) let. Nejlepší film Tomma Moora. Krásné, atmosférické, úžasně dobové, napínavé, dojemné a ještě jednou krásné. Absolutní klenot po naprosto všech stránkách. Jestli Oscara zase dostane nějaká pixarovka, tak to bude nefér víc, než kdykoliv předtím. Vlkochodci jsou skvost a minimálně letos opravdu nemají sebemenší konkurenci. 100%. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když i u animovaného filmu, kde jednu z postav nadaboval Sean Bean, čekáte, že jeho postava zemře... Ale žerty stranou, protože tohle byl snad jeden z nejpůsobivějších animáků mého života, kam se hrabou pixarovky posledních let. Tvorbu Tomma Moorea neznám, takže jsem si na neotřelou animaci musela chvíli zvykat, ale byla jsem bohatě odměněna hlubokým lidským příběhem doprovázeným nádhernou hudbou. Ach. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tahle animace není úplně můj styl, ale k tomuhle příběhu sedla a na vizuální ztvárnění přeměn vlkochodců se obzvlášť hodila. (Btw. chození a navigace podle pachu mi připomínala seriál Avatar: The Last Airbender, kde se jedno zvíře orientovalo úplně stejně - nedivila bych se, kdyby se tvůrci Vlkochodců inspirovali zrovna tam).  Námět a příběh mi zase dost připomínaly Princeznu Mononoke, ale jsem ráda, že to nebyla vyloženě kopie.   Jsem ráda za každý animák, kde není přehnaný humor sestávající z mlácení a řvaní a který má silný příběh, který si užijí jak děti tak i dospělí. Obě skupiny si tam najdou to svoje a ani jedna nebude při sledování nějak trpět. 9/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem si dnes fakt zvedl náladu. Příběh byl výborně napsaný; na jedné straně šlo o likvidaci nebezpečných šelem, na straně druhé šlo o anglickou nadvládu nad Irskem a ve výsledku šlo vlastně o totéž v bleděmodrém. Výtvarná stránka byla skvělá, výběr "hlasů" mi naprosto seděl k jednotlivým postavám a po celou dobu jsem se moc dobře bavil, tohle jsem si prostě užil. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama