Reklama

Reklama

Doktor Kyklop

(neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

Expedice několika výzkumníků navštíví v džungli ukrytou laboratoř šíleného vědce Thorkela. Nevítaní návštěvníci jsou zmenšeni do miniaturní velikosti a musejí hledat způsob jak uniknout z Thorkelova zajetí. (Hans.)

Recenze (25)

Lima 

všechny recenze uživatele

Dost to připomíná THE INCREDIBLE SHRINKING MAN. V důsledku pomsty šíleného vědce Dr.Thorkela (který vypadá jako plešatý Himmler) je partička jiných vědců, kteří jsou u něj na návštěvě, speciálním přístrojem zminiaturizováni do velikosti loutky a v nehostinném prostředí domu a posléze i džungle bojují o přežití. Tak nějak už jsou mi Schoedsackovy filmy synonymem pro trikové orgie a i tady Mistr nezklamal, je zase na co se dívat. Spousta funkčních zadních/předních projekcí, optických kouzel a zejména studiové navození dojmu malinkosti hlavních postav - těch nadživotních modelů předmětů každodenní potřeby by jste se nedopočítali – obří nůžky, kalamář, stůl, knížky, židle, kufřík, puška a spousta, spousta jiných. V džungli to jsou zase obří kořeny, skalka, samo sebou rostliny a mega člun u břehu. A nechybí ani útočící kočka, krokodýl a pes, který s nechápajícím výrazem kouká na svého miniaturního páníčka :o) Snad jenom zneškodnění hlavního záporáka bych si dokázal představit efektněji, jak slibovaly hrátky s obří puškou, ale jinak nemám sebevětších výhrad. Moc příjemné scifíčko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

na dobu vzniku opäť dobrá práca v rámci trikov, jediná škoda že sa o trošku viac nepohrali tvorcovia s príbehom, plusom je aj dobrý remaster obrazu vzhladnutej colorizovanej verzie /60%/ ()

Karlos80

všechny recenze uživatele

Ernest B.Schoedsack, byl spíše celkem známou osobností animovaného filmu, a znamý především díky filmu King Kong, obohacuje celkem banální příběh odpovídajícími efekty.V peruánském pralese učiní jeden z členů výpravy biologů objev, jak lze libovolně měnit velikost člověka.Svůj objev ale posléze svým ostatním kolegům z výpravy zamlčí, nadále s nimi však spolupracuje a snaží se využít jejich vědeckých poznatků ve svůj prospěch.Vědci však jeho tajemství nedopatřením odhalí.Šílený vědec je však ze strachu potrestá a promění je v trpaslíky.V pralese plném nástrah, nebezpečí a různých tajemství jsou vědci nuceni bojovat o holé přežití.Jen díky špatnému zraku šíleného doktora...a dále už ve filmu.Poslrdní film E.B.Schoedsacka je sice krátký, viděl jsem z tohoto filmu asi necelou půlhodinku ale i tak jsem nebyl vůbec zklamán a byl jsem i mile překvapen, poměrně na svou dobu zdařilými vizuálními a trikovými efekty.Film stojí rozhodně za povšimnutí.Charles Halton jako Dr.Cyclops byl výborný.Od padesátých let se režisér věnuje už jen dokumentárním filmům. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nádherný trikový film držící se jemně nahozeného příběhu o útěku Odyssea od Kyklopa... Jo, natočit něco se zadní projekcí černobíle, to skrylo kdeco, a obrazy se daly libovolně nakombinovat. Ale v technicoloru ostrém jak břitva, takhle skvěle vypadající triky... Film je precizností na úrovni nejméně 80. let, a nadhodím, že je provedením dokonalejší než jakýkoli československý film do dnešního dne. Ani ti herci nehrají jako pitomci... za mě vyloženě plný počet. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po trikové stránce špičková podívaná, ostatně co bychom od jednoho z tvůrců nesmrtelného King Konga a strhující Nejnebezpečnější hry také mohli čekat, že. Příběh je sice prostota sama, ale právě vyhračičkované provedení spolu s krásným Technicolorem mu dává ten punc výjimečnosti. Navíc některé pasáže jsou slušně atmosférické a napínavé a Albert Dekker si šíleného vědce očividně užil. Mrzí mě jen jeho konec. Ne že bych mu tedy přál něco dobrého, ale jak píše uživatel Lima, jeho likvidace opravdu mohla být nápaditější. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spolurežisér King Konga si natočil ďalší monster movie. Aj keď netypický. Namiesto prehistorických monštier sú tu šialený vedec, suplujúci osemmetrovú gorilu, mačka, pes a podobné zvieratá suplujú dinosaurov. Fór je totiž v tom, že hlavné postavy sú zmenšené a stretávajú sa v normálnom svete s obyčajnými vecami. V podstate ako Ant man alebo Miláčik, zmenšil som deti. Zaujímavosť potom dodáva tá štylizácia do monster hororu. Problém je však tom, že vedec a domáce zvieratá nie sú pochopiteľne tak atraktívne ako Kong so svojou partou a scenár je príliš obyčajný. Ostali tak iba úžasné triky, ktoré svoju dobu predbehli o pár dekád. Vo svojej dobe to muselo byť mega, teraz je to skôr už iba zaujímavosť. Ale som rád, že som to videl. 6/10 P.S. Incredible Shrinking man je úplne iná liga ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zlotřilý doktor Thorkel objevil v džungli v Jižní Americe poklad v podobě uranové rudy. Dala by se využít pro léčebné účely, jenže doktor má zcela jiné plány. Pomocí radiace se mu podařilo zmenšit jakéhokoliv živočicha, avšak jen na pár hodin. Pro odhalení chyby si pozve slovutného dr. Bulfinche, který přijede s doktorkou Robinsonovou (jak příhodné jméno v rámci dobrodružného filmu) a dvěma muži. Všichni čtyři se nakonec dostanou do smrtelného nebezpečí. Jeden z těch filmů odehrávajících se v divočině, kterou herci ani nezahlédli. Skvělé malované krajiny, interiéry i exteriéry vybudované ve studiu. Největší devizou jsou triky připomínající pozdějšího Neuvěřitelně se zmenšujícího muže (1957). Ohrožení kočkou, krokodýlem! či Thorkelem má příjemné napětí. A všechny ty obří rekvizity, co musely být pro film vytvořeny, jsou kouzelné. Dnes ocení žánroví fanoušci, diváci zmlsaní digitálními efekty by se možná měli snímku vyhnout... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z pěti nejzajímavějších filmových příspěvků na téma zmenšování lidských protagonistů, což je na jednu stranu pochvala, ale na druhou stranu žádné terno, neboť za jediné tři opravdu podařené snímky z této kategorie považuji Zmenšování s Mattem Damonem, Vnitřní vesmír s Denisem Quaidem a geniální The Incredible Shrinking Man z roku 1957. Dr. Cyclops sbírá mé veškeré uznání za velmi povedené triky, které si skoro v ničem nezadají s těmi ve zmíněném a o 16 let mladším sourozenci, ale kreativní řešení jednotlivých scén, myšlenkový přesah a promyšlenost objevování a vývoje fikčního světa z pozice fyzicky proměněných hrdinů jsou zde bohužel nesrovnatelně slabší. Fanouškům těch nejklasičtějších filmových sci-fi však vřele doporučuji - zapadnout v zapomnění si tohle odvážné dílko ze slavného roku Občana Kanea rozhodně nezaslouží. 65% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film který měl podle mého navíc. Co mě nejvíce zaujalo je barva která na tu dobu byla fakt výjmečná a celkově i kamera je naprosto dokonalá. Džungle je nádherná a všechno má takovou podmanivou atmosféru, a efekty zmenšených lidí jsou dokonalé. Ale bohužel film je značně roztahanej a některé scény působí spíše komicky. Herci taky nic moc jedinej doktor je výbornej. Schoedsack má za sebou lepší filmy ale i tak jsem rád že jsem tohle viděl. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je to blbina s mizernými hereckými výkony, špatným scénářem s neskutečně mnoha dírami a i některými naprostými logickými lapsy (kde mohli trpaslíci vzít v mokré džungli hned po tropické bouřce oheň? Jak mohli hned po zmenšení mít všichni efektně oblečené bílé tógy jako ze starého Říma? A jak se jim ze scény do scény najednou změnila barva jejich ošacení? A tak dále, je toho až moc). Ale prostě se na to hezky kouká, triky jsou dětinsky zábavné... Občas ten termín používám, ačkoli ho vlastně nemám rád, ale je to taková ta starosvětská zábava, dobrodružné sci-fi ze staré školy, kde je člověk okouzlen už jen tím, že je to vlastně naivní a pitomé. Od režiséra Schoedsacka je to zatím nejslabší věc, kterou jsem viděl. Podívat se na to dá. za víc než jedno zhlédnutí to už ale nestojí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Už na prvý pohľad je jasné, že prím hrajú špeciálne efekty so zmenšenými ľuďmi a vzhľadom k roku výroby filmu, ide o veľmi dobrú a precíznu prácu. Príbeh je viac-menej jednoduchý a v podstate ničím výnimočným, ale kvôli spomínaným trikom sa oplatí vidieť. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je to natočené s takovým tím hodně naivním starým stylem hraní. Ale řekněte, nepřipadalo vám to tak strašně roztomilé, jak mě? Ty efekty jsou na rok 40 fantastické! Obraz barevný a krásně čistý. Já se bavil dobře. 80% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Po skvělých filmech Nejnebezpečnější hra, King Kong a slabším Son of Kong se Ernest Schoedsack opět vrací do své oblíbené džungle a tentokrát v barvě. Podobně jako u King Konga i tady je to narvaný skvělejma efektama, který jsou hodně vydařený a díky Technicoloru, kterej vypadá opravdu moc hezky (ne jako u jinejch filmů z tý doby) bych ani neřekl, že se jedná o tak starou záležitost. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celkom obstojná sci-fi rozprávočka s okúzľujúcimi trikmi a výpravou, avšak toto dobrodružstvo mohlo byť predsa len trochu dobrodružnejšie a akcia viac akčnejšia. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to úchvatne natočené,vôbec som nepoznal že to je zo 40 rokov.Tak kamera bola úžasná.Len príbeh je strašne naivný a nedomyslene spracovaný.Herci sa tiež moc nepredviedli ale zas neboli ani celkom zlí.Triky na tú dobu boli vydarené.Film je z minimálnou atmosférou a zo žiadnym napätím.Ale niekto si so mňa urobil. srandu,že to je horor.Každého uisťujem že rozhodne nie. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Moc fajnová sci-fi dobrodružka, předchůdce legendárního The Incredible Shrinking Mana. Postava Dr. Cyclopse aka Dr. Thorkela je naprosto božskej záporák, umanutej plešatej vědátor s brejlema jak popelníky, co jde za svým cílem přes mrtvoly. Kraťounká feel-good věcička, co baví a uteče jak voda. No a ty technikolorový barvičky, ach! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kyklop je obr, působí zábavně, že téma si vybral zřejmě nejvyšší režisér všech dob, Ernest B. Schoedsack, totiž měřil dva metry. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pádný argument pro názor, že na The Incredible Shrinking Man nebylo "incredible" to "shrinking man", ale především scénář a myšlenková hloubka. Dr. Cyclops je o 17 let starší, ale na efektech to vidět není. Působivosti pomohla barva a nezbytné přerostlé rekvizity. Jen příběh zaostal za očekáváním. Vědecká expedice nabízela větší možnosti než osamocený hrdina. Scenárista jich využil minimum a potenciálně působivý závěr doslova promrhal. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

O jednu hviezdičku naviac za skvelo zvládnuté triky, ktoré sú mimochodom doménou celého filmu a bohužiaľ aj tou jedinou. Doktor "Albert Dekker" v prešiváku naháňajúc miničloviečikov v červených plienkach bez zmysluplnejšieho príbehu a nudnej réžie. Pochopiteľne nemôžno brať hodnotenie len vzhľadom na to kedy dielo vzniklo, a preto musím povedať aj keď nerád-strašná nuda! ()

Reklama

Reklama