Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejznámější a největší kuchařská soutěž MasterChef se vrací! Přísní a nekompromisní šéfkuchaři, Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář vybírají ty nejlepší amatérské kuchaře Česka, kteří budou bojovat o titul MasterChef a půl milionu korun. (TV Nova)

Recenze (65)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznat, že tenhle pořad sleduju primárně kvůli vaření a ne jen kvůli obrovskému mediálnímu boomu, který se kolem něj vždycky točí, obzvlášť v této sezóně, kdy se pro velkou popularitu pořadu řada natahovala i do podzimního vysílání. K celé kauze kolem Pavlíny se ani nechci vyjadřovat, nikdy mi nebavilo ji řešit, mnohem víc mě bavilo polemizovat nad tím, kdo všechno by mohl přežít do onoho finále. To mě sice nijak extra neuchvátilo, závěrečný díl předchozí řady měl mnohem větší drive, naštěstí to ale vyhrál ten správný a je super, že o Romanovi je a bude slyšet, že se nezdejchl se všemi odměnami nějak do ústraní. ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

Tahle série má jednu nespornou výhodu a tou je soutěžící Pavlína Lubojatzky. To je totiž exemplář tak neuvěřitelně nesympatické bytosti, že to snad ani není reálně možné. Pokud ona sama do bulváru tvrdí: "Já nejsem taková kráva, to ze mě dělají jen v televizi", tak je třeba se nad takovým tvrzením opravdu seriózně zamyslet, tedy, jestli televize dokáže skutečně vzbudit střihem a celkovou prezentací člověka vůči němu až tolik negativních reakcí, když ti méně tolerantní diváci jí přejí přímo smrt a těm tolerantnějším se po ní stačí jen ošklíbat. Vařit umí kdekdo, takže výběr soutěžících v takové soutěži je vždy poplatný tomu, aby se casting pokusil o výběr nějakého ultimátního hovada, které bude vzbuzovat v lidech silné emoce, přičemž ty negativní bývají silnější. Již v předchozí řadě byl takový potetovaný zloun Honza, ten ale nedosáhl ani zdaleka na fenomén absolutní nenávisti, kterou vzbuzuje soutěžící Pavlína. Produkční by byli opravdovými blázny, pokud by tuto soutěžící předčasně vyřadili, protože dělá emocionálně celou show (spoustu diváků si již ale povšimlo, že má pro sebe skutečně vyhrazeno více času než ostatní soutěžící). Kdysi si podobnou imidž všemi nenáviděné pipky vypěstovala cíleně Agáta Hanychová, ale ta již, jak se zdá, nikoho nezajímá, takže Pavlína na tomto poli neohroženě vládne. Pokud se jedná o chytrý komerční kalkul, pak bravo, pokud se jedná o skutečnou bytost, která se chová, jak je zvyklá, pak spíše upřímnou soustrast. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Středa - je ho tam třeba...Kašpárka. Není až tak malých rozměrů, na šířku má dost. Takže ty známé a optimisticky znějící poučky, že i s malým kašpárkem lze úspěšně absolvovat divadelní prkna, jsou pravdivé. Divadlo to fakt je. Takže mezi šprušle solidně zapadne. Zadané divačky mají u tv obrazovek vyhrazené středeční večery, kdy jejich milenci marně čekají u kuchyňských linek na bujaré číslo, kde už mezitím vystydla navařená středeční večeře, neboť se jejich drahé polovičky nejsou schopné odtrhnout od soutěžního klání. Napínavého a strhujícího na tomto pokleslém škváru není absolutně nic, ovšem přece jen jediným zajímavým zábleskem může být fyzicky značně změněný Kašpárek, který od barrandovských chvilek u sporáku mimořádně nakynul. A pokud jsou pro vás středy posvátné, tak rozhodně nevěnujte večerní čas tomuto imbecilnímu nesmyslu. Kašpárka a spol. nebrat! 0/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série v roce 2012 byla hodně křečovitá, včetně zbytečného ponižování amatérských soutěžících házením talířů o zem. A s opravdu nesympatickou trojicí porotců. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. Rok po vítězství sedmnáctileté Kristíny přicházejí další amatérští kuchaři, kteří mají za úkol přesvědčit porotu perfektními recepty s přidanou hodnotou. Hodně horké okamžiky zajistil nejen sobě kondiční trenér Roman, který se málem otrávil, skoro shořel a nakonec zvítězil. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Již od minulého týdne, kdy tuto podivnou osobu po různých machinacích porota (kde kromě Kašpárka figuruje i šašek - arogantní pozér Forejt) poslala místo vyřazení do dalších "bojů", typuji na vítězku tu mrňavou afektovanou dámu, která musí neustále někomu dokazovat, že to dokáže. Vařit sice asi moc neumí, ale svým "entuziasmem" a "motivovaností" je nám všem zářným příkladem. Však také dostává pro své výlevy zdaleka největší prostor. Kuchařské umění není v této soutěži zas až tak podstatné. Nejdůležitější je přece "přijmout výzvu", "vyprávět PŘÍBĚH" jak někdo "dokázal překonat své vlastní limity" a "jít za svým snem". Vyhraje-li tato obskurní postavička, jen se mi potvrdí mínění, jaké o podobných pořadech mám už dávno. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálovém díle ze dne 3. 11. 2020 měl na ruce porotce Přemek Forejt hodinky české značky PRIM a konkrétně model Prim Orlík 38. (TheSlezy)

Reklama

Reklama