Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U malého ostrůvku ztroskotá loď poté, co najede na mělčinu. Zdá se, že bójky vyznačující bezpečný průplav někdo úmyslně posunul. Jen jediný člověk přežije potopení lodi i následné řádění žraloků – dobrodruh Robert Rainsford (Joel McCrea). Na ostrově Bob objevuje starou pevnost obývanou ruským podivínem hrabětem Zaroffem (Leslie Banks) a jeho ještě podivnějšími nemluvnými sluhy. Zdá se, že Bobova loď nebyla první, která se v těchto místech v poslední době potopila. Bob se tak v domě setkává se sourozenci Evou a Martinem Trowbridgeovými, také ztroskotanci. Ve vhodné chvíli Eva Robertovi svěří své obavy z nepochopitelného chování jejich hostitele. Té noci Martin Trowbridge záhadně zmizí. Lov na lidi může začít. (dopitak)

(více)

Recenze (48)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tady není třeba váhat. Naprostá akční pecka s dobovou hudbou, velice rozumnou (a zcela dostačující!) stopáží a vytříbeným scénářem. Konverzační komedii nejdříve vystřídá katastrofický námět a vzápětí přichází thriller/horror jak podle učebnice. Tohle je stará filmová škola, která věděla, že okecávání je na nic. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dosti bizarní téma s některými skutečně morbidními detaily. Překvapivě napínavé, ale trochu odbyté zejména v mnohdy naivním způsobu, jakým se naháněná kořist snaží bránit svému šílenému lovci. Džungle na ostrově byla ale postavená parádně - prolákliny, skály, divoký porost - pořád jsem čekala, že se odněkud vynoří obrovská King Kongova tlapa a chmátne po Fay Wray. /17. 5. 15./ ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouhou dobu jsem vůbec netušil, že byl takto skvělý snímek ve třicátých letech vůbec natočen, až jsem na něj náhodou před nějakou dobou narazil zde. Motto hlavního hrdiny, které vyřkne v první scéně, zní: "Na světě jsou dva druhy lidí. Ti co loví a ti, co jsou loveni. A díky bohu já jsem ten co loví." Ještě netuší, že za chvíli potom jeho loď ztroskotá a on se octne na ostrově šíleného ruského lovce, který si učií svou lovnou zvěř právě z něj. Film má skvělý jednoduchý, ale přesto napínavý děj, spád a šmrnc, není šance se začít nudit. Docela lituji, že skvělá pasáž v džungli nebyla třeba o dvacet minut delší, vůbec celé to mohlo být delší. Tento snímek by si minimálně hodinu a půl rozhodně zasloužil. Nejnebezpečnější hra obsahuje ještě v některých místech pozůstatky němého filmu - zrychlené záběry soubojů nebo dramatické záběry do upřeně zírajících obličejů. Neříkám, že by mi to tam nějak zvlášť vadilo, ale do zvukového filmu už se to moc nehodí. Ještě drobná poznámka na závěr. Lon Chaney jr. se v tomto snímku vůbec nevyskytuje. Zaprvé jsem si ho tam nevšiml v žádné ani té nejmenší roli a zadruhé není uveden ani na imdb, tak nevím, kde se vzal tady. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Oh, very well. If you choose to play the leopard... I shall hunt you like a leopard," pronese ledově klidným hlasem hrabě Zaroff, v duchu přiloží pod zlověstný plamen, který se rozhoří v jeho očích, a neskutečně strhující lov může začít. Nejnebezpečnější hra je skvělý film. Tvůrci King Konga se nezapřeli a (vlastně ještě před příběhem o "té velké opici") na akční dobrodružně thrillerovou strunu zahráli jako asi nikdo před nimi. V roce, kdy návštěvníci československých biografů řvali smíchy u komedií Anton Špelec, ostrostřelec, Peníze nebo život či Funebrák a velký nekomediální šok v podobě Machatého Extase je teprve čekal, pořádal v zámoří fanatický hrabě drsné hony na nicnetušící přeživší pasažéry ztroskotaných lodí, střílel po nich z luku i z pušky, jejich hlavy nakládal do lihu nebo coby trofeje věšel na zeď... Zkrátka něco neskutečného. Díky nadčasové režii, kouzelným trikům pomáhajícím vytvářet exotické prostředí ostrovní džungle a také zásluhou bombastické hudby Maxe Steinera vznikla adrenalinová věc, která má šťávu i po těch neuvěřitelných osmdesáti letech. Pět čistých hvězd. A chci to na DVD, YouTube nestačí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

K tomuhle se nedá moc napsat, to se prostě musí vidět. Film dělaný s láskou pozná fajnšmekr na první pohled, když se navíc jedná o stařičký klenot v podobě napínavého dobrodružného thrilleru, není proč váhat s vysokým hodnocením. Až na několik dialogů, které postupem času nechtěně musí zestárnout a působí trochu úsměvně, se jedná o výtečný snímek. Je to zvláštní, protože jinak působí film svěžím nadčasovým dojmem, zejména díky kameře. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Hrabě Zaroff tvrdí, že je kozák. Kozáci byli známí pro svou rovnost a neměli žádné tituly. (liquido26)
  • Scéna v místnosti s "trofejemi" měla být mnohem delší. V původní verzi měl film 78 minut. Bylo tam více hlav ve sklenicích, ale také vyhublý námořník, vycpaný a připevněný ke stromu, ke kterému ho připíchnul Zaroffův šíp, a další vycpané tělo se dvěma vycpanými loveckými psy, kteří ho svírali svými zuby. Publikum bylo na prvním promítání při pohledu na vycpané lidi zděšené a když začal Zaroff detailně popisovat, jak každý z nich zemřel, začali kino opouštět, a proto byly tyto scény odstraněny. (liquido26)
  • Výkřiky námořníků na potápějící se lodi jsou stejné jako výkřiky námořníků v King Kongovi, když je King Kong setřásá ze stromu do propasti. (liquido26)

Reklama

Reklama