Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U malého ostrůvku ztroskotá loď poté, co najede na mělčinu. Zdá se, že bójky vyznačující bezpečný průplav někdo úmyslně posunul. Jen jediný člověk přežije potopení lodi i následné řádění žraloků – dobrodruh Robert Rainsford (Joel McCrea). Na ostrově Bob objevuje starou pevnost obývanou ruským podivínem hrabětem Zaroffem (Leslie Banks) a jeho ještě podivnějšími nemluvnými sluhy. Zdá se, že Bobova loď nebyla první, která se v těchto místech v poslední době potopila. Bob se tak v domě setkává se sourozenci Evou a Martinem Trowbridgeovými, také ztroskotanci. Ve vhodné chvíli Eva Robertovi svěří své obavy z nepochopitelného chování jejich hostitele. Té noci Martin Trowbridge záhadně zmizí. Lov na lidi může začít. (dopitak)

(více)

Recenze (48)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $218,869║ šikovné priamočiaré lovecké dobrodružstvo s nádychom thrilleru /60%/ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná a velmi dobře natočená dobrodružná podívaná, která mohla být klidně i delší. Tvůrci King Konga se opravdu nezapřou. P.S. pro Brandona: prima příspěvek do kozácké sbírky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Z počátku se mi Nejnebezpečnější hra jevila pouze v kladném světle, na rok výroby více než slušně zpracovaný výbuch a potopení lodi, budování mysteriózní atmosféry od prvního zabušení na dveře, tajemný hostitel… To všechno bylo moc fajn, ale od prozrazení v místnosti s trofejemi šel film pomalu, ale jistě do kytek díky nemalému množství klišé. Bob byl při svém líčení pastí skoro až směšný, takový Kevin McCallister jich a mnohem důmyslnějších dokázal vymyslet mnohem více, a to byl malý kluk. Postava Eve byla zas napsaná typicky genderově, tzn. bezmocná, bezbranná žena v neustálé panice vyžadující ochranu toho správného hrdiny. Samotný lov pak nabídl jen neustálé štěkání psů a útěk lovné „zvěře“, přičemž je potřeba si zapamatovat, že když kamkoliv na cestě nastražíte osamocený a dobře viditelný hrot „kopí“, záporák se na něj bezpečně nabodne (chicht). A konec samozřejmě tuctový, hrdinný Američan čelí přesile zlých Rusů a…vůbec mi vykreslení této východní mocnosti lezlo krkem. Primitivní lidé s vášní pro lov, krev a vodku (pardon, také s citem pro hudbu), všichni mají démonické obličeje a pod už tak zlověstným zevnějškem se samozřejmě skrývá prohnilé jádro. Až jsem si říkal, kdy že vlastně začala studená válka. A tak ve výsledku i přes některé nesporné (technické) klady snímku, pouze průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šílená ruská Siréna s loveckými sklony vs. Tomáš Berdych. A pozor, to první není Maria Šarapovová, ale aristokrat Zaroff v neodolatelně teatrálním podání Leslieho Bankse, jenž si neustále mne jizvu, koulí očima a střihá obočím. Po půlhodině plkání přichází tempo-akce ala Hard Target (jen bílé holubice nahrazují krvežízniví psi) a zatímco vyhlášený hunter Robert Rainsford dojde poznání, jakpak se asi cítí lovená zvířata, hrabě, kterému festovně hrabe, na vlastní kůži zažije, že „game“ není v angličtině jen hra.. Není to něco, co bych cíleně vyhledával, ale musím uznat, že když je filmařská práce dělána s umem, láskou a nadšením, může se čas stát relativním.. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Asi první akční film v dějinách kinematografie. Tvůrci KING KONGa v něm - mimořádně zručně na svou dobu - líčí hon na dva hrdiny, které na svém ostrově nechal ztroskotat a uvěznit zvrhlý ruský aristokrat (a vášnivý lovec). Malý kult. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Oh, very well. If you choose to play the leopard... I shall hunt you like a leopard," pronese ledově klidným hlasem hrabě Zaroff, v duchu přiloží pod zlověstný plamen, který se rozhoří v jeho očích, a neskutečně strhující lov může začít. Nejnebezpečnější hra je skvělý film. Tvůrci King Konga se nezapřeli a (vlastně ještě před příběhem o "té velké opici") na akční dobrodružně thrillerovou strunu zahráli jako asi nikdo před nimi. V roce, kdy návštěvníci československých biografů řvali smíchy u komedií Anton Špelec, ostrostřelec, Peníze nebo život či Funebrák a velký nekomediální šok v podobě Machatého Extase je teprve čekal, pořádal v zámoří fanatický hrabě drsné hony na nicnetušící přeživší pasažéry ztroskotaných lodí, střílel po nich z luku i z pušky, jejich hlavy nakládal do lihu nebo coby trofeje věšel na zeď... Zkrátka něco neskutečného. Díky nadčasové režii, kouzelným trikům pomáhajícím vytvářet exotické prostředí ostrovní džungle a také zásluhou bombastické hudby Maxe Steinera vznikla adrenalinová věc, která má šťávu i po těch neuvěřitelných osmdesáti letech. Pět čistých hvězd. A chci to na DVD, YouTube nestačí. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Krásné malbné scény vytvořené ve studiu, ovšem ta iluze je dokonalá!! Je patrné, jaks e scény natáčely, ale pro diváky v roce 1932 to musel být úžasný zážitek, kdy si strachem cvrkli do textilu. SPOILER! Při přebíhání kašírované klády jsou patrná prkna, když dvojice utíká k vododádu, je krásně vidět linie, která dělí obraz na studiový záběr a zadní projekci. Ale příběh je vystavěný dobře, když uvážíme, že šest let nazpátek se točily pouze němé filmy, je to obdivuhodné. Herci samozřejmě teatrálně přehrávají, ale celek působí sympaticky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm zajímavé patrně první film s tématikou lovu na člověka. Že by předchůdce Smrtelné kořisti, Síly pomsty a dalších podobných filmů? Pravda nazývat to akčním filmem je trochu nadsazené spíš dobrodružnej kousek z prvky thrilleru. Každopádně úvodní ztroskotání celkem dramaticky natočené, škoda, že se pak půlhodiny jenom konverzuje a finále není o něco delší, protože ta závěrečná dvacetiminutovka se fakt povedla. Naháněčka má perfektní atmosféru i napětí a odpustím i těch pár dnes už nechtěně komicky působících zrychlených záběrů (pořád je to rok 1932) Každopádně netradiční dobovej kousek o tom žádná.55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

K tomuhle se nedá moc napsat, to se prostě musí vidět. Film dělaný s láskou pozná fajnšmekr na první pohled, když se navíc jedná o stařičký klenot v podobě napínavého dobrodružného thrilleru, není proč váhat s vysokým hodnocením. Až na několik dialogů, které postupem času nechtěně musí zestárnout a působí trochu úsměvně, se jedná o výtečný snímek. Je to zvláštní, protože jinak působí film svěžím nadčasovým dojmem, zejména díky kameře. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

First Blood meets Hard Target. Aj vdaka striedmej dlzke superrychla, priamociara a skvelo vyzerajuca (v kine to muselo byt paradne) oldschoolovka 9/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Na dobu svého vzniku to muselo být ještě mnohem působivější a daleko víc strhující. I dnes se však jedná o zdařilý snímek, kterému nechybí napětí, akce, mysteriózní nádech, dobrodružství a poměrně svižné tempo. Velkým plusem je také pouze hodinová stopáž, která nedává prostor hluchým místům. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech již dnes zákonitě trochu úsměvné (nadsazené herectví, průhledný vývoj a poněkud natvrdlé postavy), ale formálně jinak velmi okázalé a chytře vystavěné dobrodružství, kde má každá představená figura či motiv své klíčové opodstatnění. Výborná je ale především závěrečná honička nehostinnou džunglí, která rozdělením dějové akce do dvou paralelních linií, opakujícími se prostorovými rámci nebo významovým resumé dřívějších načrtnutých motivů aspiruje na titul nejvydařenější a nejintenzivnější sekvence brzké éry zvukového filmu. Před King Kongem pro tvůrce parádní rozcvička.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je mysterióznou konverzačkou v starom zámku, druhá časť je zase skvelá priamočiara akcia naprieč bohovsky vyzerajúcimi exteriérmi tajomného ostrova. A Leslie Banks je úplne maniakálny! Skvelá rýchlo ubiehajúca zábava. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl k tomuhle filmu dost skeptický vzhledem k jeho stáří, ale tenhle film má tolik napětí, že i o několik desetiletí mladší snímky mu jen z dálky koukají na záda. Relativně krátká stopáž je tak akorát, aby se udržel spád filmu a veškeré napětí. Navíc tradičně výborný Leslie Banks jako podlý ruský aristokrat a jeho kozáčtí posluhovači. Film, který se neztratí ani v dnešní době všemožných počítačových efektů. Nedivím se, že v tomhle snímku našel inspiraci známý zabiják Zodiac. Jasných 5 hvězd. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Most Dangerous Game je filmem z roku 1932 a dal by se považovat za předchůdce všech těch filmů kde jsou „lidi lovnou zvěří". A že takových filmů je spoustu. Mnohým rozmlsaným divákům již dnes tento film nic neřekne a dají raději přednost nějakýmu novějšímu snímku. Já však s tímto filmem neměl problém a dokážu jeho kvality ocenit i dnes. Ikdyž samozřejmě zamrzí, že některý scény musely(nebo byly) ze snímku vystřiženy. S přihlédnutím k roku vzniku a krátké stopáži kdy se člověk nemá šanci ani začít nudit protože se ani nenaděje a už je konec klidně ty 4hvězdy udělím. PS. Jak je psáno ve zdejších zajímavostech tak kulisy pro scény v džungli byly rovněž využity pro filmování King Konga(1933). Tvůrci využili i stejnou herečku kterou byla Fay Wray. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film s naprosto dokonalým Banksem. Totálně jsem ho žral a ta jeho jizva jak jí vždycky pohladil.... Totálně jsem hltal všechno co řekl. Wray byla kočka a celý film je výborný ale po dokoukání jsem si řekl "Sakra vždyt ta akce začla v posledních 10 minutách". A to je problém. Protože po druhé se na film asi už nepodívám, ale té hodiny vůbec nelituju, film má dobrodružství, akci a dokáže skvěle zabavit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tady není třeba váhat. Naprostá akční pecka s dobovou hudbou, velice rozumnou (a zcela dostačující!) stopáží a vytříbeným scénářem. Konverzační komedii nejdříve vystřídá katastrofický námět a vzápětí přichází thriller/horror jak podle učebnice. Tohle je stará filmová škola, která věděla, že okecávání je na nic. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asi první film z žánru akčních lovů na lidi. Dnes už skoro sto let starý film, který však ukazuje klasickou kostru na které se od té doby postavily stovky akčních béček. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na obľúbený film Killera Zodiaca, ktorým sa inšpiroval pri svojich činoch, a tak mi neostávalo nič iné, ako sa na to mrknúť jedným okom, druhé som musel občas zatvárať pri pomyslení na Grófa Zaroffa, ktorému na mikro ostrovčeku preskočilo kapánek v hlavičke-makovičke, lebo úmyselne privedie lode k plytčine, aby stroskotali, tým pádom nohy preživších zájdu do sídla Zaroffa, ktorý po čase vytmaví čo má za lubom... Jedna kráska tu už nejaký čas JE, volá sa Fay Wray a povie Joelovi McCreaovi, čo zamýšľa Leslie Banks s jeho kumpánmi... Dalo by sa to nazvať ako LOV NA ĽUDÍ, Zaroff si de-facto vyžíva v tom, že môže len tak pre nič za nič poľovať na stroskotancov, ktorí si naivne myslia, že za nehodu môže náhoda, na vine je niekto iný... Zaroff zabudol na jeden dôležitý fakt, a to, že Bob nie je len taký PAKO, ktorý si nechá len tak streliť šíp do hrude... LOVEC tak isto ako Zaroff, preto bude do úmoru sa snažiť prísť tomu na kĺb ako dostať Boba, ten neváha zájsť do krajnosti a pobiť sa aj s veľkými psiskami, ktorí ho trhajú ako zajaca!!! Skrátka SURVIVAL ako reality šou Kto prežije? Len trošku na iný spôsob...Krátky film, čo má hodinu a pár minút naviac, ale to nebráni tomu, aby divák prežíval vynikajúce napínavé dobrodružstvo, a la MacGyver... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný příběh s hororovými prvky (jen škoda, že je kvůli tehdejším divákům tolik prostříhali, představa úchylného hraběte Zaroffa, jak komentuje své exponáty, je více než slibná) ze staré školy, který místy působí sice úsměvně, ale v ničem to nevadí. Krátká stopáž navíc zapříčinila, že děj odsýpá a divák je permanentně udržován v napětí. K tomu okouzlující Fay Wrayová, chlapácký McCrea a správně vyšinutý Leslie Banks. Filmem se navíc inspirovali i tvůrci Simpsonů při psaní dílu Treehouse of Horror XVI (S17 E04). Jednoduchá nekomplikovaná napínavá zábava. ()

Reklama

Reklama