Reklama

Reklama

Divize

Trailer

Obsahy(1)

Rio de Janeiro roku 1997. Každý měsíc dochází k 11 únosům. Lidé jsou vyděšení. Policie je bezmocná a vláda si neví rady. Rozhodnou se proto podniknout riskantní krok a povolat do boje proti této epidemii zločinu dva kontroverzní agenty - neúplatného důstojníka Mendonçu, který má na svém kontě více než 100 mrtvých, a zkorumpovaného policistu Santiaga, o němž je známo, že vydírá zločince a inkasuje od nich peníze. Ti dva svými pochybnými metodami přebírají kontrolu nad speciálním oddělením únosů. Rázem se ocitnou tváří v tvář mocné, zkorumpované a smrtící mašinérii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Brazílci poukazujú na problém zvláštnym štýlom. Strácal som sa každých 10 minút v spleti toho, kto s kým je, kto je proti komu a kto koho korumpuje. Nepomáha tomu ani to rozvláčne tempo a momenty, kedy neviete, či to čo robia je vyšetrovanie alebo korupcia. A záver som nepoňal vôbec. Film, ktorý si zaslúži americký, devedesiat minútový, akčný remake pre tupounov, lebo toto nesadne každému. 3 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

gangsterka která strčí ty americké klidně do kapsy.Dosti tomu ubíral herec v roli Mendocy.Hrál toho grázla s takovou vervou až přehrával.Žlutý filtr na kameře ani nebudu komentovat.Santiago bojovník -  podobnost se Šlachtou bojovníkem ?:-)Temné kouty Ria=chudoba ,násilí.Žádné lítačky všechno reálné.To vždy oceňuju dosti vysoce i když třeba scénář drhne. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo mojí únavou, možná něčím jiným, každopádně Divize mi hned od začátku nesedla. Za prvé jsem měl trochu binec v těch jihoamerických jménech, za druhé v těch opálených opocených obličejích a pak jak se zdálo, zkorumpovaní byli skoro úplně všichni... Navíc já nemám rád takové ty rádoby drsné pohledy hrdinů na sebe než se jde do akce a obzvláště u policistek. Přijde mi to spíše dost srandovní. Akce ve filmu nebyla špatná i když mi některé záblesky od zbraní přišly digitálně dodělávané. Ale oproti tomu zase bylo vidět svítí trasírky střel a když to někdo schytal, většinou neřekl au a nespadnul na kolena aby se moc nepraštil, ale odletěl mu kus hlavy což se v reálu stává.  To, že byl film točen podle skutečných událostí mne nechávalo chladným. Pár věcí z těch jejich slumů, kde stěny leckdy dělají jen igelitové plenty jsem už viděl a toto patřilo k tomu slabšímu. Žít tam, to musí být mazec. Bohužel podobné se brzy bude dít i na severu Ameriky, protože nápady jako zrušit policii a používat místo ní psychoterapeuty, případně jí omezit rozpočty vedou k odchodům  a masívnímu úbytku strážců pořádku, kteří se na to mohou zvysoka vyprázdnit... A kriminalita strmě stoupá. Nesmíme dopustit aby se to dostalo i k nám...  Dávám za 3 křesťanské rádio relace. * * * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla a na dlouho dobu ještě bude nejlepší Brazílie co jsem zatím viděl. Trošku mě to připomělo straou dobrou Francii, kde se nikdo s nikým a ničím nesere. Film ve kterým by Mirek Dušín opravdu neměl z koho sestavit partu skautů. Hudba, kamera, příběh ze všeho člověk má jasný pocit, že všechno je tady na píču. Není to akční film, ale spíše takový krimi - thriller, tomu zklamání tady vůbec nerozumím, pro mě velmi realistický odvyprávěný biják, který má napětí, dynamiku, dobře vyprofilovaný postavy, zkrátka balzámeček. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dobrý, s brazilskou krimi tvorbou jsem spokojenej. Má to drive, spoustu násilí, nejednoznačné postavy a dobrou atmosféru. Nejvíc mě na tom baví, jak se Brazilci nebojí mít hlavního "klaďase" s profilem, se kterým by v západním filmu musel být záporák. To, že jenom unášel a vydíral dealery, se tu bere jako relativní drobnost. Metody výslechu s topením a pouštěním proudu se taky berou jako vcelku ok. Ostatně, přezdívky dvou hlavních policajtů jsou "Zlatokop" a "Genocida". A to jsou ti hodní! Filmy samozřejmě přehánějí, ale zase nemůžete je dělat úplně mimo realitu... Takže musím říct, že bych se nechtěl dostat brazilské policii do rukou jako sprostý podezřelý. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama