Reklama

Reklama

Interreflections

všechny plakáty
Trailer
Fantasy / Sci-Fi / Dokumentární / Experimentální
USA, 2020, 165 min

Obsahy(1)

InterReflections, první z trilogie, je experimentální, společenský film. Strukturálně je dílo žánrově smíšené a kombinuje tři vzájemné časové osy s aspekty dokumentu, hororu, satiry sci-fi a dalších. Inspirováno avantgardní tradicí impresionistické abstrakce, náročné konvence, je založen na odlišné sociologické perspektivě obklopující téma veřejného zdraví a blahobytu člověka. Na základě nejprodávanější knihy Petera Josepha z roku 2017 „Nové hnutí za lidská práva“ je InterReflections fantazií, která rozšiřuje akademický obsah knihy do kreativnější podoby. Každá ze tří vrstev časové osy plní obsahovou a estetickou funkci. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Opäť tá úžasná pesnička známa z Donnieho Darka hneď na začiatku a to navodí skvelú atmosféru. Film, ktorý má v zahraničí také pozitívne ohlasy, že som sa ho nevedel dočkať. Ide o víziu budúcnosti, ktorá ohúri, ale donúti hlavne zamyslieť sa. Návod pre ľudstvo ako prežiť, čoho sa vyvarovať, to všetko v polo-dokumentárnom polo-hranom počine a vlastne debute pána režiséra či skôr spisovateľa Petera Josepha. Pozerá sa späť do „minulosti“ 21-22. storočia a hodnotí, čo sme pokašľali, nevyhne sa konšpiračným teóriám a ponúka vlastné riešenia. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zmapované myšlení globálních elit. Mě jen jímá hrůza z toho, že jim musím dát za pravdu v tom, že lidé se prostě dobrovolně a ochotně nezmění sami od sebe, protože mají svého "boha peněz", kterému vše podřizují. Ke změně musí lidi někdo doslova dokopat a při tom pořádně nakopat... a nejspíš už na to nebudeme muset ani moc dlouho čekat. Za mlada jsem si myslel, že ta změna půjde dobrovolně, že to přece každý chce, ale zdá se, že jsem se v lidech bohužel dost zmýlil. ()

Reklama

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Fantastický sociologický dokument o zvrátenosti nášho spoločenského systému.Chudoba je karcinogén.Nekonečný rast a nekonečná spotreba sú základom zániku tejto spoločnosti a zániku ľudstva ako takého.Na svete rapídne pribúda miliardárov a na druhej strane chudobných.Náboženstvo,film a média nám zatemňujú realitu,ktorá je z roka na rok horšia.Sledujem tento vývoj už pár desiatok rokov,ako sme nenápadne pripravovaní na tú biedu,čo nás čaká a nie je to náhoda.To čo sa deje v Európe za posledných 30 rokov to tiež nie je náhoda.Takže nás čaká skvelá budúcnosť,priatelia. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně pravdivý a originální pohled na nás, kteří nejsme schopni hodně věcí změnit, abychom jako druh nevyhynuli. Jen nesouhlasím z tezí, že pokud máme své návyky natolik rádi, že patříme k nějaké skupině, je toto vymezování špatné. To chce multikulturalismus? Je špatné nemít mezi kartičkami svého týmu přimýchané kartičky týmu jiného? ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som čakal na jeho film, lebo som čakal že vytvorí akýsi film, kde budú ľudia žiť v tom vysnenom Frescovom prostredí a ukáže, ako by to asi fungovalo, keď už to mal byť film a nie dokument, no ponúkol niečo iné. Propagoval som to roky, dokonca mi jeden človek povedal, že mu tuším aj prispel a tak boli očakávania veľké ako sa to tiahlo. A on ponúkol umenie s kritikou spoločnosti, ktorá je podnetná a preto to stojí za to si pozrieť. Ak by bolo na mne, som spokojný asi len na 30-40%, ale ak to porovnám so zvyškom svetovej tvorby, ktorá takú hĺbku obsahu neponúka, tak smerujem až k 5 hviezdam, no zas po tej kvalitatívnej stránke filmu je vidieť, že experimentovanie niekedy môže hraničiť s amatérskou tvorbou vizuálu a človek sa do diela toľko neponorí. Keby som chcel nejakú čaju z ulice presvedčiť o jeho myšlienkach, tak by ju to asi nudilo. Som teda v rozpakoch lebo na zamyslenie to je, no mal to pustiť množstvu nezaujatých ľudí mimo svojej bubliny a upravovať, pokiaľ by to nebolo super. ()

Reklama

Reklama