Reklama

Reklama

Vymítač

(seriál)
  • Polsko Egzorcysta
Polsko, (2017–2018), 6 h 47 min (Minutáž: 9–13 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Bogdan Boner – maľovanie domov, kosenie trávy, práce všeho druhu a... exorcista na polovičný úväzok. Strastiplný príbeh jedného dobrého chlapa, ktorý bojuje všetkými dostupnými prostriedkami proti silám zla. Ešte sa nenašiel démon alebo fľaša vodky, ktorú by nezvládol. To celé len za mierny poplatok bez faktúrky, no s faktúrkou by bolo ešte drahšie! (Da_reba)

(více)

Recenze (27)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poláci mají slabost pro "vymítačské" typy antihrdinů; Geralt, Vandrovec a nyní Bogdan "polský Ash" Boner. Chtě nechtě tu musí padnout srovnání se South Parkem, ona totiž animace a na první pohled i styl humoru k tomu přímo vybízejí (navíc se Walaszek inspiroval v přístupu Parkera se Stonem a dělá si vše sám). Jenomže satirický společenský přesah, ne že by přímo absentoval (a umí tnout i do živého, ne že ne), ale je až někde na třetí odstavné koleji. Jede se mnohem více na první brutálně-alkoholicky-nahláškovaně-fekální. Čili ano, někdy je to poněkud na jedno brdo (necelých deset minut na díl je naštěstí tak akorát), ale v každé epizodě je hned několik hlášek/gagů, které rozesmějí nahlas. Hodně nahlas. A co teprve díly, kdy si vše sedne jak má, tam už to nemá pouhý potenciál na kultovní náběh, tam už to je kultovka jak vyšitá (první taková epizoda je pátá "chuť na cígo"). Trochu tupá zábava, ale zábava. I bez faktury. | S1: 4/5 | S2: 3/5 | ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetá záležitost, která díky specifickému polskému dabingu, úderným dialogům a vypointovaným scénám téměř okamžitě aspiruje na jeden z nejpovedenějších počinů stejného či podobného zaměření. Pokud tedy hledáte nekorektní a extrémně zábavnou záležitost, která také díky krátké stopáži neuvěřitelně rychle odsýpá, Egzorcysta je přesně tím pravým. Výborná práce! PS: Bogdan for president! (Netflix) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako na hojdačke, niektoré epizody sú ozaj výborné /povedzme v ktorých si autor utahuje z polských kibicov, zo vztahu otec démon syn maturant/ niektoré sú vyslovene trápne s minimom humoru ktorý kompenzujú iba nadávky. Tretia séria je asi najlepšia s najlepšími príbehmi nielen čo sa zmysluplnosti týka. Nakoľko ide o počin jedného autora je to viac ako dobré ale nájde sa mnoho lepších vtipných animovaných seriálov. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá záležitost... obzvláště když je (alespoň částečně) v mých schopnostech porozumět přímo v originále, tak žádnej fór neztratí koule. Pravda, byly tam nějaké epizody, u kterých ani koutek neucukl, ale to se dá odpustit. Oceňuji teda zlatým brkem překladatele/titulkáře, který belzedupa i lucidupa přeložil jako belzeblba a luciprda - moc dobrý nápad. A ty narážky na ty polský šulky Behemoth jsou teda luxusní. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Co by sa stalo keby South Park opichal meme stranku Squatting Slavs In Tracksuits a narodilo sa im hororove mlada? Toto. Pracudny vytvor, kde kazdy je buran, sedlak, alkac a slovansky negativny stereotyp. Na zaciatku ma sralo vobec pozerat, ale postupne som si nasiel cestu k tejto uchylnej bizardnosti. Skoda len, ze sa to potom zacne trochu opakovat. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Toto sa raz bude považovať za kultovní seriál. Bogdan  a jeho hlášky sú neskutočné tak ako celý dej tohto uleteného seriálu. Poliaci to trafili na výbornú a zaručujem vám, že pri každej jednej časti sa skvelo nasmejete. Lov zlých bytostí tu totiž naberie úplne iný level. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Polský South park je ještě absurdější a dost možná i vtipnější, než americká kultovní série. Humor je přímočařejší a jednodušší a pro lepší zábavu je důležitá znalost "jązyka polskiego", protože bez znalosti polštiny je zážitek poloviční. Titulky to nezachrání. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Ještě že rozumím polštině,s titulkami to není ono. Taky je dobré vědět něco o katolickém Polsku, protože v řadě epizod je spousta narážek, které bez těchto znalostí nevyzní. A jenom sprostá mluva zábavu nedělá. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Hrozná hovadina, ale já se u toho řežu. Zvlášť v tý polštině to má grády :D Dal bych to za 200, ale s fakturou by to bylo dražší. ()

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Našli jsme úplnou náhodou a musím říct, už od první epizody obrovské překvapení. Tento kreslený počin mne úplně nadchl. Pomyslnou korunu tomu nasazuje originální polský dabing, který sám o sobě pozvedává úroveň tohoho seriálu. Není díl, kde bych se nezasmál. Pro někoho, kdo potřebuje něco na odreagování a upřednostňuje kratší minutáž rozhodně doporučuji. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Polský hororový South Park s hlubokým poselstvím. Btw. Na Netflixu lepší seriál nenajdete ani když ho budete hledat lupou nainstalovanou na mikroskopu. ()

Karlosik_4 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl 1. díl Egzorcysty, říkal jsem si: To co jest do chuja? No, ale o pár hodin sem se přistihl že již končím první sérii a jdu si udělat popcorn a nalejt skleničku, abych byl na druhou sérii správně naladěn. Bohdan Boner, je totiž polský lovec démonů, příšer a neživých. To, co mu v tom pomáhá je jeho věrný Martínek pomocník, tajný červený přítel, 40% v 0,7l, jeho spolehlivá Brokovnice se kterou se trefuje asi tak přesně, jako Steve Wonder, a hlavně jeho zkušenosti z církevní školy. Tahle komediální bláznivá šílenost vás naučí spousty nových poznámek v konverzacích, neslušných vtipů a zlozvyků, trochu polštiny a polského folklóru. Na dlouhé večery, nějaké alkopárty sledování nebo prostě snahu zlepšit si náladu je tenhle seriál naprostým favoritem. Určitě není pro každého, ale pokud vám nevadí sprostý černý humor... povinnost to vyzkoušet.  A bez faktury vás to výjde levněji. ()

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Tak toto je poriadna poľská pecka! Nevyspytateľné dobrodružstvá Bogdana a pomocníka Marcinka podtrhnuté alkoholickými démonmi jednoducho chytia od prvého dielu a nepustia. To celé ešte umocnené perfektnými hláškami v poľskom dabingu (ktorý je podla mna lepší ako český) je skrátka perfektná kombinácia. Za jedno odpoludnie som pozrel všetky tri série a stálo to zato! 95% ()

Reklama

Reklama