Reklama

Reklama

Vymítač

(seriál)
  • Polsko Egzorcysta
Polsko, (2017–2018), 6 h 47 min (Minutáž: 9–13 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Bogdan Boner – maľovanie domov, kosenie trávy, práce všeho druhu a... exorcista na polovičný úväzok. Strastiplný príbeh jedného dobrého chlapa, ktorý bojuje všetkými dostupnými prostriedkami proti silám zla. Ešte sa nenašiel démon alebo fľaša vodky, ktorú by nezvládol. To celé len za mierny poplatok bez faktúrky, no s faktúrkou by bolo ešte drahšie! (Da_reba)

(více)

Recenze (27)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá záležitost... obzvláště když je (alespoň částečně) v mých schopnostech porozumět přímo v originále, tak žádnej fór neztratí koule. Pravda, byly tam nějaké epizody, u kterých ani koutek neucukl, ale to se dá odpustit. Oceňuji teda zlatým brkem překladatele/titulkáře, který belzedupa i lucidupa přeložil jako belzeblba a luciprda - moc dobrý nápad. A ty narážky na ty polský šulky Behemoth jsou teda luxusní. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako na hojdačke, niektoré epizody sú ozaj výborné /povedzme v ktorých si autor utahuje z polských kibicov, zo vztahu otec démon syn maturant/ niektoré sú vyslovene trápne s minimom humoru ktorý kompenzujú iba nadávky. Tretia séria je asi najlepšia s najlepšími príbehmi nielen čo sa zmysluplnosti týka. Nakoľko ide o počin jedného autora je to viac ako dobré ale nájde sa mnoho lepších vtipných animovaných seriálov. ()

Reklama

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Našli jsme úplnou náhodou a musím říct, už od první epizody obrovské překvapení. Tento kreslený počin mne úplně nadchl. Pomyslnou korunu tomu nasazuje originální polský dabing, který sám o sobě pozvedává úroveň tohoho seriálu. Není díl, kde bych se nezasmál. Pro někoho, kdo potřebuje něco na odreagování a upřednostňuje kratší minutáž rozhodně doporučuji. ()

Killbilly 

všechny recenze uživatele

UWAGA SPOJLERY ! Pro nás, co jsme na polské televizi rostli samozřejmě srdcovka, protože nikdo neumí nadávat jako poláci. Humor pravda pubertální, fekální a vulgární, některé epizody slabší. Co mě přišlo osvěžující po všech věcech z Netflixu a televize vůbec, že tato trashy animace mnohem víc zobrazuje ten náš ostblock svět, tak jak je, než cokoli jiného. Lidi pálí v kotlech bor*el, nikdo nemá prachy, kouká jak by ušetřil nebo s něčím vydupal, když auto tak Renault Thalia nebo Daewoo Lanos, puberťáci si kupujou 1 pizzu dohromady, dát u stánku kebab je svátek. A s tím zobrazení onoho světa, kde nejde o to, že tam hoří nějaké ohně, ale že je to peklo, tedy život na ouno. Těžká příšerně mizerně placená práce, zlí šéfové, panovačné baby, celopošný zákaz kouření ... no peklo. Kopce narážek na kolickou církev a Ksianz Natan tego Boji sie i Satan, to je frajer jak Eso Rimmer. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poláci mají slabost pro "vymítačské" typy antihrdinů; Geralt, Vandrovec a nyní Bogdan "polský Ash" Boner. Chtě nechtě tu musí padnout srovnání se South Parkem, ona totiž animace a na první pohled i styl humoru k tomu přímo vybízejí (navíc se Walaszek inspiroval v přístupu Parkera se Stonem a dělá si vše sám). Jenomže satirický společenský přesah, ne že by přímo absentoval (a umí tnout i do živého, ne že ne), ale je až někde na třetí odstavné koleji. Jede se mnohem více na první brutálně-alkoholicky-nahláškovaně-fekální. Čili ano, někdy je to poněkud na jedno brdo (necelých deset minut na díl je naštěstí tak akorát), ale v každé epizodě je hned několik hlášek/gagů, které rozesmějí nahlas. Hodně nahlas. A co teprve díly, kdy si vše sedne jak má, tam už to nemá pouhý potenciál na kultovní náběh, tam už to je kultovka jak vyšitá (první taková epizoda je pátá "chuť na cígo"). Trochu tupá zábava, ale zábava. I bez faktury. | S1: 4/5 | S2: 3/5 | ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě se jedna postava jmenuje Smog Wawelski, což je odkaz na sochu z krakovské pevnosti Wawel, která nese stejné jméno i podobu. Je to slovní hříčka, neboť slovo „smog“ („mlha“), který v díle hraje velkou roli, v polsku označuje taktéž draka. (Karlosik_4)
  • Alkohol, který vylije syn na hrob svého otce, zateče pod hořící svíčku. V dalším záběru je ale louže stranou. (Duoscop)

Reklama

Reklama