Reklama

Reklama

Bad Boy

Trailer 1
Polsko, 2020, 109 min

Režie:

Patryk Vega

Hrají:

Antoni Królikowski, Maciej Stuhr, Katarzyna Zawadzka, Andrzej Grabowski, Małgorzata Kożuchowska, Piotr Stramowski, Zbigniew Zamachowski, Sławomir Peszko (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Dva bratři žijí doma s matkou v brutálním područí otce chuligána, který je fyzicky i psychicky terorizuje. Starší bratr Pawel to už jednoho dne nevydrží a nožem otce zabije. Osudy obou bratrů se poté diametrálně rozdělí, když se z mladšího Piotra (Maciej Stuhr) stane vzorný policista, zatímco Pawel (Antoni Królikowski), stižený svým dávným skutkem, jde ve šlépějích svého otce. Brzy se však cesty obou bratrů znovu protknou, přičemž tentokrát budou oba stát na opačných stranách barikády. (C0r0ner)

(více)

Recenze (18)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No, za mě asi určitě nejméně zábavný film od Patryka. Charaktery postav nudné, nezajímavé a příběh strašně obyčejný. Nebýt zde krásné Katarzyny a v závěrů pár drsnějších scén (motorovka, noha fotbalisty, rozmlácené péro) tak by to asi nebylo ani na ty tři hvězdy. No, né vždycky musí vše dopadnout dokonale, tím nechci ale říct, že je Bad Boy špatným filmem, já jen že jsem si už zvyknul od Vegy na lepší, brutálnější, odpornější a zábavnější filmy. Ale co, není každý den posvícení. Čeká nás ještě spousta filmů, od tohoto mistra. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud je váš už tak vypatlaný fotr navíc ultras v Buzerantů partě, máte solidní genetickou predispozici, že z vás jednou taky jednou vyroste semiretardované agresivní animální hovado, popřípadě psychicky labilní impotent. Vega je rozhodně pravicový král ogólnopolskiej tabloidowej rozrywki, avšak dosud se mu tak nějak vždycky povedlo neklesnout až do Olmera a s amatérským entusiasmem Landy, režírujícího skinheadský buzikál, nechávat celkovou zábavnost vítězit nad pičiditou. Dosud. Teď se zřejmě rozhodl začít ve filmech prát prachy z prodeje drog, točit tisíc filmů ročně, a ať jeho dvorní rozkuřovač Przeblaf Olszewski napíče sebedementnější pičovinu, šup s tím na celuloid. Výsledkem je pak sice hezky natočený a výborně zahraný (Králíkář se Šťurem jsou jako obvykle bezchybní), ovšem nudný scénáristický armagedon o dvou postižených bratrech, advokátce s motorovým pekáčem a prefíkané policejní akci s krycím názvem „Vymaštěný orgán“, jenž by se mohl kvůli chování a pohnutkám jednotlivých bezcharakterů z fleku stát manifestem Kauzálního kokotismu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tady Patryk ujel, ne snad násilím, fetem a celkovou lidskou asociálností, ale živě si představuji jak klub velikosti Legie W patří chuligánovi a financuje ho z kšeftama z drog a když hráč netrefí zařízení, tak mu v šatně přerazí nohu, to by se do takovýho klubu určitě fotbalisti jen hrnuli. Navíc podle mě nebyl úplně dopiplanej scénář lecos působí fakt když to spadne z višně. Jasně rvačky a jednotlivý scény, třeba šukací, to Patrykovi jde o tom žádná, hlavní ženská postava je píča k pohledání to v dnešní době třeba v americkejch filmech už snad ani nejde, takto vykreslit ženu, takže na levičáckou poltickou korektnost Patryk tayk tradičně taky sere za což má palec nahoru, ale možná míň koksu při psaní scénářů by neškodilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega trochu jinak, ale pořád kvalitka. Tentokrát se zaměřuje na fotbalové chuligány, kteří se mezi sebou rubou čímkoliv. Má to zajímavé postavy, ostré bitky a nebyl by to Vega kdyby nedošlo na gore chuťovky :) uříznutí nohy Motorovkou neomrzí nikdy a Katarzyna Zawadzka je ženská k pomilování. Bavilo mě to. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Něco ve stylu Hooligans, ale zaměřené spíše na vývoj klubu a nekalých praktik okolo fanouškovské mafie. I když bych raději sám dílo pojal trochu odlišně a míru policie v příběhu zredukoval na nezbytné minimum, okamžitě jsem byl vtažen do děje a zaujala mě nejen promyšlenost příběhu, ale i celková surovost která film provází. Konec byl trochu odfláknutý, ale jinak jsem se vážně bavil. Za tyto nedostatky šlo moje hodnocení mírně dolů, ale stále dost dobré. 73% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...PRO LIDI JE MNOHEM LEHČÍ UBLÍŽIT TĚM, KTERÉ MILUJÍ, NEŽ TĚM, KTERÝCH SE BOJÍ...Moje druhý setkání s tvorbou Patryka Vegy. A ani tentokrát nezklamal. Syrový film z prostředí polských hooligans(Unie WKS). Nechybí fotbalová politika, bitky, fízlové a kšefty s drogami. Dobře natočeno, dobře zahráno. Akce zaručena, nuda vyloučena. Silný 4 hvězdy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Antoni Królikowski hrá o život! Navyše má taký trochu Tom Hardyovský xicht, takže mi bol dokonca sympatický. Film je priemer. Plný násilia, pár nechutých scén sa nájde tiež... (Ale fakt, že hardcore scény!). Inak celkom nuda. Tri za muziku, výpravu, kameru a za výkon hlavného hrdinu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Patryk opět nezklamal. Navíc hlavní hrdinka předvedla naprosto skvělý výkon a získala si mě již na začátku. Celý příběh je skvělý a akce jede nonstop. Nechybí ani vtipné až bizarní vsuvky. Těch by tedy mohlo být od druhé poloviny trochu víc, nicméně i tak je to hodně povedené. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vegov štýl je proste niečo, čo mi veľmi sedí, a nebude asi dlho trvať, kým si ho hodím to top 10 režisérov. Páči sa mi, že si striedavo vyberá prostredie, kde zreflektuje svoje kriminálne, vulgárne a násilné predstavy, ktoré vlastne predstavami ani nie sú. V podstate sa ony reálne dejú, aj keď nie sú vždy na svetle sveta. Poľsko a chuligáni to je pálčivá a stále živá téma nejaká naša belasá šľapka sa s nimi nemôže ani rovnať. Unia Varšava je zaiste odkazom na Legiu, ale tí poľskí rowdies sú rozlezení po celej krajine a ozaj ide z nich strach. Vega si vybral tú surovú stránku, niektoré zábery ani nie sú explicitné, ale chlapa zabolia. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vegova snaha alespoň částečně se vymanit ze žánrové škatulky úplně nevyšla. Záměr natočit něco jako Rise Of The Footsoldier po polsku je sice chvályhodné, ale marná sláva, film zůstává nejsilnější a nejzábavnější ve chvílích, kdy je Vega Vegou. Jakmile se člověk soustředí na zápletku, musí se občas útrpně zasmát. Problém je především v hlavním hrdinovi Pawlovi, který je tupým hovadem, takže představa, že by dokázal uplácat sofistikovaný zločin na mezinárodní bázi, je směšná. I motiv bratrů stojících na opačné straně zákona nepůsobil tak, jak by měl. Nějaká sourozenecká chemie jakoby tu vůbec nebyla. A konečně neznám sice podmínky polského fotbalového svazu, ale tohle mi přišlo moc i na ten nejhlubší fotbalový prales. Tohle všechno by nevadilo, pokud by Vega zůstal v rovině absurdního nářezu. Průšvih je, že on se tady bere až příliš vážně. Dá se na to koukat, film šlape, herecky je všechno fajn a Zawadzka by stála za hřích, ale tak jako tak se z mého pohledu zatím jedná o nejhoršího Vegu. 60% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úvod navnadí, aj po 15 rokoch to pokračuje dobre, no len do istej doby. Veľmi rýchlo zistíte, že tu nepôjde o nejakú vážnu krimi drámu o hooligans a ich kriminálnych aktivitách alebo o vzťahu dvoch bratov, ktorí si nesú z minulosti veľké bremeno. Už pri prvej scéne Stuhra zistíte, že pôjde o odľahčenú akčno-krimi oddychovku s pár brutálnymi scénami (zamerané hlavne na dolné končatiny). Dosť zamrzí, že tvorcovia nepracujú s reálnym klubom, ale vymyslenou Uniou (nejaká parafráza na Legiu?) a všetky tie čachre machre o získanie vlastníctva vrátanie hrania šachu pôsobia nechcene vtipne (vrátane nápadu vyhrať Ligu majstrov). A postupne sa toho nabaľuje čoraz viac, čo vyvrcholí zatýkaním poľskej pobočky FBI :-) a kamiónom s tonou koksu. Škoda, lebo z toho mohla byť vydarená krimi, náznaky tam sú. Aj hlbšie ponorenie do hláv bratov by som privítal (impotencia jedného, záľuba v násilí druhého). Takto tu vlastne zostal Stuhr dosť nevyužitý, keď sa aj polhodinu neobjaví na obrazovke a pozornosť sa sústredí na Krolikowskeho a Zawadzku. Krolikowski hrá dobre, ale na pohľad nepôsobí dostatočne drsne, ani ako parchant, ktorého hrá, takže mu toho jeho šéfa až tak nežeriete. A sme späť pri tom, ako vyznieva celý film, čo podporujú aj scény z trávnika, ktoré nie sú vôbec dobre natočené a vyzerajú ako zápas dedinskej ligy. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mně prostě Vegův styl sedí, ať už natočí cokoli o komkoli. Není to sice taková parádní jízda jako Pitbull nebo Kobiety mafii, ale pořád se ještě jedná o nezvyklý styl s Rkovým ratingem, který hravě strká do kapsy většinu současné produkce, takže za mě opět super. 80% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Slabé tři hvězdy. Patryk Vega si jede ve svých vyjetých kolejích... Pořád je to celkem zábavné, ale zároveň nic nového nepřináší, je to furt to samé dokola. Zajímá mě jediné, jak dlouho si ještě s tím jedním mustrem vystačí... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když své síly spojí nejúspěšnější režisér Polska Vega a největší polská herecká star Stuhr? Vznikne film z atraktivního prostředí fotbalových chuligánů, kde herecky vítězí Antoni Królikowski. Není to akcí nabušená gangsterka, ale Vegův atraktivní rukopis je poznat - hromadné bitky, drogy, akce, auta, pár sadistických scén, prsa Katarzyny Zawadzké, fotbal, motorová pila ... fajn film, ikdyž nepatří mezi Patrykovi nejlepší.( a zdá se mi, že už se trochu opakuje ) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

tohle mi nesedlo ... ani mě nepobavilo ... jen jsem to odkoukal ... až moc vydlabaných a úplně zvrácených charakterů ... tohle už bylo přehnané - moc negativní ... nebylo tady komu fandit ... nebyl tady nikdo sympatický - v jiných Vegových filmech je nějaká postava vymyšlena tak dobře, že i když je to třeba naprostý psychopat a sadista, tak mu stejně pak docela fandíte ... nebo i když je to totálně vymydlené surové nebezpečné hovado, tak Vás aspoň pobaví ... tady není nic z toho ... jen prázdný hnusný zvrácený charakter ... např. velmi nezáviděníhodná role K. Zawadzky - to byla přímo zrůda - ehm ..rva s velkym k ... prostě nesedlo ... uvidíme příště ... zdar pane Vego ... ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tak na todle je třeba si vyhradit klidnej večer bez rozptylků, a jen valit bulvy, páč přes těžkopádně úmyslně nestravitelně lacinej začátek, nás Patrik pomalu vtahuje do sítě, vo jaký většina z nás nemá tucha, a jak tak přibejvá brutal, tak se zároveň rozjíždí paralela lásky a citů, kterejžto promotanec nakonec vyúsťuje v tragedii kterážto tomu dává koule i smysl, čímžto sečteno podtrženo po závěrečným votitulkování, a jako výsledek bych to nazval asi zatím nejlepší Vekou. Vegou. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Prostě Vega. Takže spousta brutálního násilí, trochu sexu, drogy, chlast a každý druhý slovo je kurwa. A tak je to správné a tak to má být. ()

Reklama

Reklama